Το πρωτάθλημα επιτάχυνε κατά έναν χρόνο την οικονομική ανάκαμψη των Μπακς!

Το πρωτάθλημα επιτάχυνε κατά έναν χρόνο την οικονομική ανάκαμψη των Μπακς!

Το πρωτάθλημα επιτάχυνε κατά έναν χρόνο την οικονομική ανάκαμψη των Μπακς!

bet365

Ο πρώην αρθρογράφος της Journal Sentinel, Τσαρλς Γκάρντνερ, παρουσιάζει για λογαριασμό του Gazzetta την οικονομική επίδραση του πρωταθλήματος στην πόλη του Μιλγουόκι και τους Μπακς. Διαβάστε τι του είπε ο πρόεδρος της ομάδας, Πίτερ Φέιγκιν.

Γράφει ο Charles Gardner από το Μιλγουόκι

Και ξαφνικά όλα άρχισαν να δουλεύουν υπέρ των νέων πρωταθλητών του ΝΒΑ, Μιλγουόκι Μπακς και η επιτυχία στο γήπεδο άρχισε να μεταφράζεται και σε μία πιο κερδοφόρα εικόνα έξω από τις τέσσερις γραμμές.

Κι όλα αυτά, σε μία εποχή που τα οικονομικά του οργανισμού είχαν δεχθεί ένα ισχυρό πλήγμα στην διάρκεια της πανδημίας, όταν οι πωλήσεις εισιτηρίων – που αποτελούν το 50% των εσόδων – είχαν εκμηδενιστεί.

Οι θέσεις του “Fiserv Forum”, που ήταν κενές για το μεγαλύτερο διάστημα της περυσινής σεζόν, γέμισαν κατά την διάρκεια της εκπληκτικής πορείας των Μπακς στα playoffs, ενώ πολυάριθμα πλήθη φιλάθλων συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο στην Deer District. Την βραδιά του 6ου τελικού, μάλιστα, υπολογίζεται ότι στο κέντρο της πόλης ξεχύθηκαν περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι.

Ο πρόεδρος των Μπακς, Πίτερ Φέιγκιν εκτιμά ότι η ανάκαμψη της ομάδας από την εποχή του covid-19 έχει ήδη επιταχυνθεί κατά έναν χρόνο, χάρη στα 11 εντός έδρας παιχνίδια που έδωσε στην εφετινή postseason και την διαδρομή προς την κατάκτηση του τίτλου.

«Βρισκόμασταν πιθανότατα σε μία τρύπα που θα είχε διάρκεια δύο χρόνια! Όταν φτάνεις στο σημείο μηδέν και σκέφτεσαι ποιες είναι οι απώλειες και όλα τα παρεπόμενα της κατάστασης...», σχολίασε ο Φέιγκιν σε τηλεφωνική συνέντευξη που μας παραχώρησε. «Όταν όμως, φτάνεις να διεκδικείς το πρωτάθλημα, δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις πόσο γρήγορα επιτυγχάνεται η επαναφορά!»

Τα «ελάφια» έχουν την τύχη να διαθέτουν έναν πολύ εμπορικό superstar στο πρόσωπο του Έλληνα και γεννημένου στην Αθήνα, Γιάννη Αντετοκούνμπο, που αναδείχτηκε ο πολυτιμότερος παίκτης των τελικών και προέρχεται από δύο συνεχόμενα βραβεία του MVP στην κανονική περίοδο.

Ο 26χρονος απογείωσε την «θρυλική» μπασκετική του υπόσταση με μία συγκλονιστική εμφάνιση 50 πόντων στο παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο και ολοκλήρωσε μία ανατροπή από το 0-2.

«Οι λέξεις που θεωρώ ότι ταιριάζουν για εκείνον είναι εκπρόσωπος μίας γενιάς και ιστορικός. Το εκπρόσωπος μία γενιάς έχει την έννοια της φιλοδοξίας και το ιστορικός έχει πραγματική διάσταση. Ο τύπος σκόραρε 50 πόντους στο πιο αποφασιστικό παιχνίδι των τελικών του ΝΒΑ, μέσα στο σπίτι μας! Αλλά τι να πούμε για την επιστροφή από τον τραυματισμό στο γόνατο στην σειρά με την Ατλάντα; Συνεχίζω να παραθέτω γεγονότα από το βιβλίο της ιστορίας, γιατί όλο αυτό που έχει συμβεί είναι απίστευτο!»

Η μαγική ατμόσφαιρα στην «περιοχή των ελαφιών» στην διάρκεια των playoffs, ίσως είναι δύσκολο να επαναληφθεί. Αλλά ήταν μία εμπειρία που οι φίλαθλοι των Μπακς δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

«Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί δεν σταματούσε να σπρώχνει. Δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής!», θυμάται ο 42χρονος Κεβιν Σίσκοϊ, που έζησε την εμπειρία της συνύπαρξης με 65.000 ανθρώπους έξω από το γήπεδο στην διάρκεια του 6ου τελικού. «Ήταν από τις λίγες φορές τα 136 κιλά μου με βοήθησαν! Χάρη στο βάρος μου κατάφερα να κρατηθώ και να μην πέσω!», σχολίασε και συνέχισε:

«Είχα παρκάρει 3,5 χιλιόμετρα μακριά και κοιμήθηκα μόλις τρεις ώρες! Αλλά άξιζε απόλυτα τον κόπο και την ταλαιπωρία!»

Η «πλατεία των ελαφιών» διαθέτει πολλά αθλητικά μπαρ και διανύει περίοδο συνεχούς ανάπτυξης, συμπεριλαμβανομένου και του ξενοδοχείου Marriott το οποίο χτίζεται στην βόρεια πλευρά του γηπέδου. Ο Φέιγκιν μας λέει ότι τουλάχιστον 15 ακόμη στρέμματα θα αξιοποιηθούν καταλλήλως.

Ωστόσο, το αναπτυξιακό πλάνο της περιοχής θα μπει σε μία διαφορετική βάση, ειδικότερα μετά την εφετινή εμπειρία των playoffs.

Οι φίλαθλοι θέλουν να συνεχίσουν τις εξωτερικές συγκεντρώσεις στην περιοχή, όσο ο καιρός το επιτρέπει και φυσικά πολλές εκδηλώσεις μπορούν να προγραμματιστούν.

«Αν έχουν την δυνατότητα να συγκεντρώνουμε τόσο μεγάλα πλήθη, τότε θα πρέπει να κάνουμε μία παύση εργασιών όσον αφορά την ανάπτυξη της περιοχής. Αυτό είναι μία πολύ ουσιώδης παράμετρος που πρέπει να μας απασχολήσει», υπερθεμάτισε ο Πίτερ Φέιγκιν και συνέχισε:

«Με τον covid-19 είχαμε διαφορετικά πλάνα. Δεν περνούσε ποτέ από το μυαλό μας ότι θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε τόσες δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους! Τώρα, όταν σχεδιάζουμε κατοικίες ή ξενοδοχεία ή εμπορικά κέντρα, οφείλουμε να λάβουμε υπ' όψιν πως μπορούμε να το συνδυάσουμε την ανάπτυξη με τέτοιου είδους πολυπληθείς εκδηλώσεις.»

Οι Μπακς έχουν ευκαιρίες σε όλους τους τομείς, από τις πωλήσεις εισιτηρίων έως την τεράστια ζήτηση που παρουσιάζουν πλέον τα προϊόντα της ομάδας.

Ο συνιδιοκτήτης του οργανισμού, Μαρκ Λάσρι, αρχικά απογοητεύτηκε βλέποντας λίγα προϊόντα των Μπακς να είναι διαθέσιμα στην πόλη και τα προάστια, από το 2014 όταν εκείνος και ο Ουές Έντενς αγόρασαν την ομάδα.

Αυτό πλέον έχει αλλάξει δραματικά τα δύο τελευταία χρόνια και ειδικότερα φέτος στην διάρκεια των playoffs. Η φανέλα με το νο34 του Αντετοκούνμπο βρίσκεται παντού σε όλη την Αμερική, ενώ ακόμη κι εκείνες του Μίντλετον (νο22) και του Χόλιντεϊ (νο21), έχουν γίνει πολύ εμπορικές.

Οι ουρές που κάνουν οι φίλαθλοι έξω από την μπουτίκ της ομάδας στο γήπεδο, δεν έχουν προηγούμενο και δείχνουν να περιορίζονται παρ' ότι συμπληρώνεται μία εβδομάδα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Τα καπέλα των πρωταθλητών, τα μπλουζάκια και τα μπουφάν έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση.

Η τηλεοπτική κάλυψη σε εθνικό δίκτυο από το ABC, μετέφερε σε όλη την Αμερική μία πολύ θετική εικόνα του Μιλγουόκι και κατά έναν τρόπο έβγαλε τα σπασμένα για την δυσφήμιση που είχε προκαλέσει η διοργάνωση του εθνικού συνεδρίου των Δημοκρατικών του 2020. Το συγκεκριμένο event διεξήχθη στην πόλη λόγω της πανδημίας και προκάλεσε ένα τεράστιο οικονομικό και συναισθηματικό πλήγμα στην τοπική οικονομία.

Πλέον, η διοργάνωση του All Star Game στο Μιλγουόκι, δείχνει αρκετά πιθανή, παρ' ότι απέχει τουλάχιστον τρία χρόνια από τώρα. Άλλωστε, το Κλίβελαντ, το Σολτ Λέϊκ Σίτι και η Ινδιανάπολις έχουν αναλάβει τα τρία επόμενα, μέχρι το 2024.

«Ένας από τους στόχους μας είναι πως θα φτάσουμε στο επίπεδο να φιλοξενούμε όλα αυτά τα μεγάλα events», λέει ο Φέιγκιν. «Αν μη τι άλλο, το να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής δεν μας χαλάει καθόλου, από την στιγμή που ρίχνει τόσο φως στον οργανισμό των Μπακς και την πόλη μας».

* O Charles Gardner ήταν ο βασικός ρεπόρτερ των Μπακς στην μεγαλύτερη εφημερίδα του Μιλγουόκι, “Journal Sentinel”, από το 2003 έως το 2017. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται για το Associated Press, ενώ παράλληλα ασχολείται και με τη συγγραφή βιβλίων.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.