Ποιος είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος στο ΝΒΑ; (poll)

Ποιος είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος στο ΝΒΑ; (poll)

bet365

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Λούκα Ντόντσιτς, Νίκολα Γιόκιτς. Ο πρωταθλητής και MVP των τελικών, ο παίκτης με το μεγαλύτερο impact στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ο οποίος συνεχίζει τα «όργια» στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο MVP της regular season. Εσείς; Σε ποιον θα δώσετε την ψήφο σας;

Φανταστείτε μια ομάδα στο ΝΒΑ και με τους τρεις παίκτες στο ρόστερ της... Δεν θα ήταν ένα από τα φαβορί (αν όχι ΤΟ φαβορί) για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

Με αφορμή το εξαιρετικό «finish» του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο πρωτάθλημα, την «ολοκληρωτική» σεζόν του Λούκα Ντόντσιτς ο οποίος κράτησε πατημένο το γκάζι στην πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων σημειώνοντας 48 πόντους (!!) στην πρεμιέρα κόντρα στην Αργεντινή με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της διοργάνωσης και τον φοβερό Νίκολα Γιόκιτς με την στέψη του σε MVP της regular season, το Gazzetta σας βάζει ένα απλό, όσο και... δύσκολο ερώτημα.

Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο καλύτερος ευρωπαίος παίκτης αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ;

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε την μεγάλη «έκρηξη» στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, έχοντας φυλάξει το... καλύτερο για το τέλος. Μπορεί να μην πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη στην κανονική περίοδο, αλλά φρόντισε να προσθέσει στο «παλμαρέ» του, το βραβείο του MVP των τελικών έχοντας οδηγήσει τους Μιλγουόκι Μπακς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ύστερα από 50 χρόνια!

Στα παιχνίδια που έκριναν και τον τίτλο στο ΝΒΑ, ο Έλληνας σούπερ σταρ είχε κατά μέσο όρο 35,2 πόντους, 13,2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1,2 κλεψίματα και 1,8 τάπες ανά 39,8 λεπτά συμμετοχής σουτάροντας με 61% εντός παιδιάς και 62% στις βολές. Υπήρχε περίπτωση να χάσει το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη των NBA Finals; Καμία! Μάλιστα στην regular season ήταν εξίσου κυριαρχικός με 28,1 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5,9 τελικές πάσες σε 61 παιχνίδια. Απλά στα playoffs, και παρά τον τραυματισμό του, εκτοξεύθηκε με αποκορύφωμα την 50άρα στο ματς που χάρισε το πρωτάθλημα στους Μπακς.

Ο Λούκα Ντόντσιτς μπορεί να μην κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο των Λος Άντζελες Κλίπερς στον α' γύρο των playoffs ωστόσο η επίδρασή του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι μοναδική! Αποτελεί το σημείο αναφοράς των Μάβερικς και έναν από τους καλύτερους -πλέον- μπασκετμπολίστες στο ΝΒΑ. Φέτος είχε 27,7 πόντους κατά μέσο όρο, 8,6 ασίστ, 8 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο ανά 34,3 λεπτά συμμετοχής.

Αν μη τι άλλο η «έκρηξη» του «Magic Luka» δεν σταμάτησε στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη, αφού με το πρώτο τζάμπολ των Ολυμπιακών Αγώνων φρόντισε να βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του! Στο ντεμπούτο του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της Υφηλίου, ο Ντόντσιτς είχε 48 πόντους, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 τάπες! Μόνο... σπαθιά δεν κατάπιε σε αυτό το παιχνίδι, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 118-100.

Ο Νίκολα Γιόκιτς πήρε την σκυτάλη από τον «back to back» πολυτιμότερο Γιάννη Αντετοκούνμπο και αναδείχθηκε με τη σειρά του MVP της regular season στο ΝΒΑ! Παρόλα αυτά στα playoffs έπεσε πάνω στο φορμαρισμένο (και μετέπειτα φιναλίστ) Φοίνιξ και δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο με τους Νάγκετς από το να βρεθεί στον δεύτερο γύρο. Παρόλα αυτά η ιστορία... έγραψε! Ο Σέρβος σέντερ αποτελεί τον MVP της σεζόν 2020-21 όσον αφορά την κανονική περίοδο, καθώς σε 72 ματς μέτρησε 26,4 πόντους κατά μέσο όρο, 10,8 ριμπάουντ και 8,3 τελικές πάσες.

Ο λόγος σε εσάς! Ποιος είναι, λοιπόν, ο καλύτερος ευρωπαίος που αγωνίζεται τώρα στο ΝΒΑ;

Loading...

 

NBA Τελευταία Νέα