Μπακς: Το ρόστερ που θα επιχειρήσει το repeat! (vids)

Μπακς: Το ρόστερ που θα επιχειρήσει το repeat! (vids)

Μπακς: Το ρόστερ που θα επιχειρήσει το repeat! (vids)

bet365

Η σεζόν μόλις τελείωσε για τους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς. Η επόμενη μόλις άρχισε να... χτίζεται. Ένα repeat είναι πιο δύσκολο. Ποιοι έχουν συμβόλαιο στο ρόστερ των πρωταθλητών και ποιοι μένουν ελεύθεροι.

«Αφήνουμε τις έγνοιες μας στην άκρη, από αύριο πάλι». Σε ένα από τα έξι πρωταθλήματα των Σικάγο Μπουλς, ο general manager της ομάδας, Τζέρι Κράουζ θέλησε να γευτεί τη σαμπάνια. Να καπνίσει ένα πούρο. Και να αφήσει τις... σκοτούρες στην άκρη. Για μία ημέρα μόνο.

Οι Μιλγουόκι Μπακς δεν έχουν χρόνο για χάσιμο. Η σεζόν μόλις ολοκληρώθηκε. Ζήτω η νέα σεζόν. Η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα πρέπει να υπερασπιστεί την επιτυχία της, το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια! Να γίνει η πρώτη με διαδοχικά πρωταθλήματα, μετά τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, το 2017 και το 2018.

Το βάρος, όπως και στα προηγούμενα χρόνια, θα πέσει στον... Κράουζ των Μπακς, τον Τζον Χορστ. Αν το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν απαιτητικό, τούτο εδώ είναι κάτι παραπάνω.

Έχουμε και λέμε: Οι Μπακς μπορούν να απολαύσουν την επιτυχία των μεγάλων (σε χρήματα και διάρκεια) συμβολαίων του Γιάννη Αντετοκούνμπο, του Κρις Μίντλετον και τους Τζρου Χόλιντεϊ.

O Giannis μόλις μπαίνει στην πλουσιοπάροχη επέκταση των πέντε ετών και των 228 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μίντλετον έχει ακόμα τρία χρόνια στη δική του συμφωνία (σχεδόν 113 εκατομμύρια δολάρια), ενώ ο Χόλιντεϊ έχει την πιο... φρέσκια υπογραφή, τέσσερα χρόνια και σχεδόν 130 εκατομμύρια).

Οι Big Three θα είναι εδώ. Όπως σε κάθε καλή ομάδα, σημασία έχει το υποστηρικτικό υλικό. Και εκεί αρχίζουν οι έγνοιες για τον Χορστ.

Οι ελεύθεροι

Στην αγορά της Free agency θα βγουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπογράψουν ξανά με τους Μπακς, τόσο ο Πι Τζέι Τάκερ, όσο και οι Θανάσης Αντετοκούνμπο και Τζεφ Τιγκ. Αν οι δύο τελευταίοι λογίζονται αναλώσιμοι, ο Τάκερ δεν είναι. Αποδείχτηκε σε όλη τη διάρκεια των playoffs, κυρίως στην αμυντική προσέγγιση των Μπακς, αλλά και στον τομέα των ριμπάουντ.

Με επιλογή ανανέωσης

Ο Μπόμπι Πόρτις ήρθε στο Ουισκόνσιν με πολλά ερωτηματικά. Και στο φινάλε ο ίδιος κέρδισε ένα δακτυλίδι και έκανε πολλούς φίλους των Μπακς να τον... ερωτευτούν. Μαζί με τον Τάκερ προσέδωσε αυτό που έλειπε: σκληράδα! Για τη σεζόν 2021-2022 η επιλογή της ανανέωσης είναι δική του. Αλλά με μία αμοιβή 3.804.150 δολάρια, κάτι μας λέει ότι θα δοκιμάσει την τύχη του. Κοτζάμ πρωταθλητής είναι!

Επιλογή ανανέωσης έχει και ο Μπριν Φορμπς (έναντι 2.454.002 δολαρίων).

Οι... δεμένοι

Υπάρχει και αυτή η κατηγορία. Εκτός από τους Big 3, οι Μπακς έχουν φροντίσει να έχουν έναν σταθερό κορμό και για την επόμενη σεζόν. Ο Πατ Κόνατον που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στους ΝΒΑ Finals έχει συμφωνία με τους Μπακς και για τη σεζόν 2021-2022, ενώ για την επόμενη η επιλογή ανανέωσης είναι δική του (5.728.395 δολάρια).

Ο Ντόνι ΝτιΒιτσέντζο, που είχε θέση βασικού μέχρι τον σοβαρό τραυματισμό του, έχει συμβόλαιο και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν (4.675.830 δολάρια), ενώ ο Μπρουκ Λόπεζ δεν το... κουνάει (πέραν κάποιας ανταλλαγής) μέχρι το 2023! Για τη σεζόν 2021-2022 θα λάβει 13.302.325 δολάρια. Τέλος, ένα χρόνο συμβόλαιο έχει ο Ελάιτζα Μπράιαντ (1.517.981), ο Τζόρνταν Νουόρα και ο Σαμ Μέριλ.

Ελεύθεροι μένουν οι παίκτες με τα two-way συμβόλαια, ο Αξέλ Τουπάν και ο Τζάστις Τζάκσον. Για το τέλος αφήσαμε τον Μαμαντί Ντιακιτέ, ο οποίος ναι μεν έχει δύο ακόμη χρόνια στη συμφωνία του, αλλά αμφότερα είναι με επιλογή της ομάδας.

Ο προπονητής

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ έχει ακόμα ένα χρόνο στο συμβόλαιό του. Οι Μπακς έχουν τονίσει ότι οι συζητήσεις για μία νέα συμφωνία θα ξεκινήσουν μετά το τέλος των NBA Finals. Και μάλλον ο «κόουτς Μπαντ» δύσκολα θα αφήσει το Μιλγουόκι!

Φωτογραφίες: NBA/ Getty Image

 

NBA Τελευταία Νέα