Μπακς: Ποιο είναι το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ιστορίας; (poll)

Μπακς: Ποιο είναι το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ιστορίας; (poll)

Νίκος Καρφής
Μπακς: Ποιο είναι το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ιστορίας; (poll)

bet365

Το Gazzetta διάλεξε 6 πρωταθλητές που οι τίτλοι τους έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από άλλους και σας ζητά να διαλέξετε το πιο μάγκικο πρωτάθλημα της ιστορίας.

Ο τεράστιος Γιάννης Αντετοκούνμπο οδήγησε τους Μπακς στο πρωτάθλημα, φορώντας το πρώτο δαχτυλίδι στο ΝΒΑ.. Ο «Μίδας» των τροπαίων, Greek Freak έχει φτιάξει μια εκπληκτική συλλογή τίτλων στα 26 του με ατομικές και ομαδικές διακρίσεις.

Ο Έλληνας σταρ τρέλανε κόσμο στο Game 6 με 50άρα και έδειξε πόσο θέλει το πρώτο του τίτλο στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη.

Αρκετές φορές στους τελικούς, το φαβορί δεν έχει δικαιολογήσει τον τίτλο του, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μια ομάδα που βρίσκεται στα... σχοινιά και έτοιμη να πέσει νοκ-άουτ, επιστρέφει και φτάνει στην απίθανη ανατροπή. Υπάρχουν και περιπτώσεις που ένας superstar χωρίς να έχει άλλους σταρ δίπλα του καταφέρνει να φτάσει στο... ιερό δισκοπότηρο, περνώντας από... 40 κύμματα.

Mε αφορμή τον τίτλο που κατέκτησαν οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, το Gazzetta ζητά από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν το πιο μάγκικο πρωτάθλημα στην ιστορία του ΝΒΑ. Επιλέξαμε 6 χαρακτηριστικούς τελικούς και πλέον η μπάλα είναι στα χέρια σας για να δώσετε τον άτυπο τίτλο.

Πάμε να δούμε τις υποψηφιότητες και στο τέλος (μετά το video του πρωταθλήματος των Καβς) μπορείτε να ρίξετε την ψήφο σας.

Ρόκετς - Μάτζικ 4-0 (1995)

Εδώ θα σταθούμε σε ολόκληρη την πορεία της ομάδας στα playoffs και όχι μόνο στον τελικό γιατί υπάρχει λόγος. Μετά το πρωτάθλημα τους το 1994, οι Ρόκετς δεν έδειχναν ικανοί να φτάσουν στο repeat. Τερμάτισαν 6οι στη Δύση και δεν ήταν ήταν μέσα στα 2-3 φαβορί για τίτλο. Ωστόσο στα playoffs έκαναν τρελά πράγματα, καταφέρνοντας να περάσουν όλους τους γύρους με μειονέκτημα έδρας και να φτάσουν στο δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα τους. Ο τεράστιος Χακίμ Ολάζουον πήρε την ομάδα στις πλάτες του και την οδήγησε στη... σκούπα, κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη με τον Σακίλ Ο'Νίλ και τους Μάτζικ

Χιτ - Μάβερικς 4-2 (2006)

Οι Μάβερικς μπήκαν εξαιρετικά στη σειρά και προηγήθηκαν με 2-0 κόντρα στην παρέα του Μαϊάμι. Όμως η αρμάδα των Ντουέιν Ουέιντ και Σακίλ Ο'Νίλ είχε άλλη άποχη, κατακτώντας τη νίκη στα 4 επόμενα ματς και φτάνοντας στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Οι Χιτ.. καθάρισαν τους Πίστονς στην Ανατολή, ενώ όταν τα... γάλατα έσφιξαν στους τελικούς, ανέλαβε δράση Flash που έκανε... παπάδες και τελείωσε τη σειρά με του Ντάλας, έχοντας 34.7 πόντους, 7.8 ριμπάουντ και 3.8 ασίστ.

Πίστονς - Λέικερς 4-1 (2004)

Οι Λέικερς είχαν δημιουργήσει μια dream team βάζοντας δίπλα στο απίθανο δίδυμο των Σακίλ Ο'Νίλ και Κόμπι Μπράιαντ, τους έμπειρους Μαλόουν και Πέιτον που έψαχναν να κλείσουν την καιρέρα τους με τίτλο. Όμως η νέα έκδοδη των Bad Boys Πίστονς, τους χάλασε τα... σχέδια, ρίχνοντας τους στο καναβάτσο στα 5 ματς. Μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξεως που είχε μια εξαιρετικη πεντάδα αποτελούμενη από τους Μπίλαπς, Χαμιλτον, Πρινς, Ρασίντ και Μπεν Ουάλας. Τα αυθεντικά.. κακά παιδιά, Τόμας, Ντούμαρς και Λαϊμπίρ σίγουρα θα ήταν περήφανοι για αυτή την ομάδα.

Μάβερικς - Χιτ 4-2 (2011)

Πάμε και στο πρωτάθλημα του φοβερού Ντιρκ Νοβίτσκι που ήταν το παρθενικό τόσο για τον Γερμανό, όσο και για τους Μάβερικς. Οι Χιτ ήταν το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα λόγω της φοβερής Big-Three με ΛεΜπρόν-Ουέιντ-Μπος. Βασιλιάς και Flash επέλεξαν ακόμα και να κοροιδέψουν τον Ντιρκ για την γρίπη του κατά τη διάρκεια της σειράς, όμως εκείνος έδωσε τις απαντήσεις του στο γήπεδο. Με ανατροπάρα έκαναν break στο Game 2 με νικητήριο καλάθι του Ντιρκ και τελικά κατάφεραν να... καθαρίσουν το Μαϊάμι στο Game 6, φτάνοντας στην κορυφή της λίγκας. Παρέα με τον Νοβίτσκι, δικαιώθηκαν παίκτες που είχαν γράψει την δική τους ιστορία στη λίγκα, όπως ο Κιντ, ο Στογιάκοβιτς, ο Τέρι και ο Μάριον.

Καβς - Ουόριορς 4-3 (2016)

Δεν θα μπορούσε να λείπει η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των τελικών. Το 2016 οι Καβς των ΛεΜπρόν, Ίρβινγκ και Λοβ πέτυχαν το απίστευτο. ΄'Εγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία που επιστρέφει από το 3-1 σε τελικούς και παίρνει τον τίτλο. Οι Ουόριορς των Κάρι, Τόμπσον, Γκριν και Ιγκουοντάλα νόμισαν πως θα πάρουν τον τίτλο μετά το 3-1, ωστόσο το Κλίβελαντ έδειξε χαρακτήρα και με το τ΄ριποντο-μαχαιρία του Κάιρι Ιρβινγκ στο Game 7 πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του. Μια απίθανη σειρά με φινάλε που ελάχιστοι περίμεναν. Η παρέα του ΛεΜπρόν πέτυχε μια ανατροπή που θα μνημονεύεται όσα χρόνια και αν περάσουν απέναντι σε μια ομάδα που εκείνη τη σεζόν είχε κάνει το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της regular season.

Μπακς - Σανς 4-2 (2021)

Το πρωτάθλημα των Μπακς είναι μάγκικο για πολλούς λόγους. Αρχικά τα... ελάφια κατάφεραν να γίνουν η πέμπτη ομάδα στην ιστορία της λίγκας που επιστρέφει από το 2-0 σε τελικούς, κάνει ανατροπή και παίρνει τίτλο. Επιπλέον το Μιλγουόκι δεν ήταν ούτε μέσα στα 3 φαβορί του ΝΒΑ για τίτλο στο ξεκίνημα της σεζόν, ενώ όταν ξεκίνησαν τα playoffs οι στοιχηματικές τους τοποθετούσαν πίσω από Νετς και Σίξερς στην Ανατολή. Φυσικά θια πρέπει να σταθούμε και στον μεγάλο μάγκα και σπουδαίο ηγέτη που ακούει στο όνομα Γιάννη Αντετοκούνμπο. Θα μπορούσε να είχε επιλέξει τον εύκολο δρόμο στο ξεκίνημα της σεζόν και να πήγαινε σε μια ομάδα για να δημιουργήσει superteam. Αλλά επέλεξε να μείνει πιστός στους Μπακς, στην πόλη που τον λάτρεψε από την πρώτη στιγμή και την οδήγησε στην Γη της Επαγγελίας. Επίσης έφτασε σε αυτό το κατόρθωμα χωρίς να έχει superstar δίπλα του. Τέλος ο Έλληνας σταρ κατάφερε να είναι δίπλα στους δικούς του συνοδοιπόρους από τον πρώτο τελικό, κάτι που έμοιαζε απίθανο μετά τον τραυματισμό του κόντρα στους Χοκς. Ο Γιάνναρος δεν λύγισε, έδωσε το παράδειγμα στην ομάδα και αυτό ήταν ώθηση που χρειαζόταν όλος ο οργανισμός για να φτάσει στον τίτλο. Τους οδήγησε στην σημαντικότερη μάχη της καριέρας τους σαν στρατηγός, ενώ λίγες μέρες πριν πολλοί φοβόντουσαν για σοβαρή ζημία στο γόνατο.

Και για να καταλάβουμε τι πέτυχε ο Γιάννης, σπουδαίοι παίκτες όπως ο ΛεΜπρόν και ο Ντουράντ τα τελευταία χρόνια διάλεξαν να... συμμαχήσουν με άλλους superstar για να πάρουν τιτλο. Ο πρώτος με Ουέιντ, Μπος και Ντέιβις, ο δεύτερος με Κάρι και Τόμπσον.

Loading...

 

NBA Τελευταία Νέα