Πολ: Θα... πεθάνει στο παρκέ γιατί μπορεί να είναι η τελευταία του ευκαιρία! (vids)

Πολ: Θα... πεθάνει στο παρκέ γιατί μπορεί να είναι η τελευταία του ευκαιρία! (vids)

Νίκος Καρφής
Πολ: Θα... πεθάνει στο παρκέ γιατί μπορεί να είναι η τελευταία του ευκαιρία! (vids)

bet365

O Kρις Πολ ξέρει πολύ καλά πως η αποψινή ίσως και να είναι η τελευταία του ευκαιρία για ένα πρωτάθλημα

Αποτελεί έναν από τους κορυφαίος point guards, από τους καλύτερους floor generals που έχουν παίξει ποτέ στο ΝΒΑ. 'Ομως ποτέ δεν έχει φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου ο Κρις Πολ.

Μπορεί να... μεταμόρφωνε πάντα τις ομάδες-ασχημόπαπα που έπαιζε (Χόρνετς, Κλίπερς, Ρόκετς, Σανς) σε... κύκνους, αλλά πάντα κάτι έλειπε για να φτάσει μέχρι το... ιερό δισκοπότηρο του ΝΒΑ. Στο Game 6 απειλείται να μείνει μακριά από τον τίτλο για άλλη μια σεζόν και το Gazzetta γράφει για τον ηγέτη που θα... πεθάνει στο παρκέ του Fiserv Forum απόψε για να μην χάσουν οι Σανς από τους Μπακς.

Τα... όργια στο ματς πρόκρισης με τους Κλίπερς

Απέναντι στους Κλίπερς ο Κρις Πολ ήταν απολαυστικός, διαλύοντας τους στο Game 6 και δείχνοντας πόσο θέλει να φτάσει στο πολυπόθητο δαχτυλίδι. Ο CP3 είχε στείλει στους τελικούς το Φοίνιξ με τους 41 πόντους που έβαλε στο Game 6 των τελικών Δύσης. Με αυτόν τον τρόπο ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στα playoffs. Επιπλέον αυτοί ο 41 πόντοι είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση για έναν παίκτη 36 ετών ή μεγαλύτερο, με τον Καρλ Μαλόουν να βάζει 50 το 2000 κόντρα στους Σούπερσονικς. Μάλιστα, ο Πολ συμμετείχε με καλάθι ή ασίστ σε 35 πόντους στο 2ο ημίχρονο, όσους είχαν όλοι μαζί οι Κλίπερς.

Ίσως να είναι η τελευταία του ευκαιρία

Ο CP3 δεν είχε παίξει ποτέ τελικούς πριν από τη φετινή του πορεία με τους Σανς. Πλέον έχει πατήσει τα 36 και γνωρίζει πολύ καλά πως ίσως απόψε να είναι μία από τις τελευταίες του ευκαιρίες. Αν χάσουν οι Σανς, ο Πολ μπορεί να μην ξαναβρεθεί σε θέση να διεκδικήσει τίτλο και έτσι θα μείνει στην ιστορια ως ένας από τους κορυφαίους που δεν φόρεσε ποτέ δαχτυλίδι. Αν το Φοίνιξ κάνει ανατροπή τότε τον Πολ θα τον μετρούν αλλιώς στη λίστα με τους σπουδαιότερους point guards στην ιστορία.

Το σίγουρο είναι πως ο Πολ θα... πεθάνει στο παρκέ του Fiserv Forum. Θα καταθέσει και την ψυχή του για να βοηθήσει την ομάδα του να ισοφαρίσει και να μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου. Ενώ ξεκίνησε καλά τη σειρά στα πρώτα ματς και τις νίκες των Σανς, η απόδοση του έπεφτε απο παιχνίδι σε παιχνίδι.

Στο πρώτο ματς είχε 32 με 9 ασίστ, στο δεύτερο 23 με 8, ενώ στο τρίτο μέτρησε 19 με 9 ασίστ. Το Game 4 είναι ένα ματς που οι Σανς έδειχναν να ελέγχουν αλλά στο τέλος το έχασαν. Εκεί ο CP3 έκανε το χειρότερο ματς του στη σειρά και δεν μπόρεσε να είναι ο ηγέτης που μας είχε συνηθίσει στα προηγούμενα παιχνίδια. Έμεινε στους 10 πόντους και δέχθηκε τα... πυρά αρκετών, κάτι που τον ενόχλησε και τον πείσμωσε πολύ.

8888

Στο πέμπτο παιχνίδι έκανε καλή δουλειά με τις 10 ασίστ του, ωστόσο για τρία δωδεκάλεπτα ήταν μακριά από τον καλό εαυτό του στην επίθεση. Ανέβηκε στην τέταρτη περίοδο και τελικά κατάφερε να τελειώσει με 21 πόντους, αλλά σίγουρα θα ήθελε να είχε ξεκουράσει νωρίτερα τον Μπούκερ. Ο D-Book ήταν συγκινητικός στο ματς όπου είχε 40 πόντους, όμως κουβαλούσε σχεδόν μόνος του σε όλο το ματς και στο τέλος... έσκασε από την κούραση, κάτι που φάνηκε και από το μεγάλο κλέψιμο που του έκανε ο Χόλιντεϊ.

Ο Πολ είναι σίγουρο πως θα μπει με το μαχαίρι στα δόντια απόψε γιατί δεν ξέρει αν αυτή θα είναι η τελευταία φορά που πατά παρκέ σε τελικούς. Θα... πεθάνει στο παρκέ, θα κάνει ότι χρειαστεί για να νικήσει και οι Μπακς θα πρέπει να τον έχουν στα υπόψιν τους και να τον... πνίξουν, αν θέλουν να μεγαλώσουν τις πιθανότητες τους για τίτλο.

 

NBA Τελευταία Νέα