Αντετοκούνμπο: Έχει το καλύτερο ποσοστό εντός πεδιάς στην ιστορία των τελικών! (pic)

Αντετοκούνμπο: Έχει το καλύτερο ποσοστό εντός πεδιάς στην ιστορία των τελικών! (pic)

Νίκος Καρφής
Αντετοκούνμπο: Έχει το καλύτερο ποσοστό εντός πεδιάς στην ιστορία των τελικών! (pic)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να... τρομοκρατεί τους Σανς στους τελικούς και μέχρι στιγμής έχει το καλύτερο ποσοστό εντός πεδιάς στην ιστορία των ΝΒΑ Finals σε μια σειρά.

Δεν σταματιέται με τίποτα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας σταρ έκανε πράματα και θάματα και στο Game 3 των τελικών και με 41 πόντους, οδήγησε τοιυς Μπακς στο 2-1.

Επιπλέον μετά τα... όργια του στο Game 3 των NBA Finals έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που είχε δύο σερί ματς σε τελικούς με τουλάχιστον 40 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Αντετοκούνμπο μίλησε για τις συνεχόμενες 40άρες και τόνισε πως δεν είναι ο Τζόρνταν, αλλά τον νοιάζει μόνο η επόμενη νίκη.

Ο Greek Freak δεν εκβιάζει προσπάθειες για να φτάσει σε αυτούς τους αριθμούς, αφού μέσα στη ρακέτα είναι ασταμάτητος. Είτε τελειώνει τις φάσεις με δύναμη, είτε πάει στη γραμμή των βολών κερδίζοντας φάουλ.

Πρέπει να σταθούμε και στο απίθανο ποσοστό ευστοχίας που έχει ο ηγέτης του Μιλγουόκι στους τελικούς. Ο Γιάννης μετρά 62.5% στα σουτ εντός πεδιάς και αυτό είναι το κορυφαίο ποσοστό παίκτη στην ιστορία των τελικών (για μια σειρά). Κυρίαρχος, ασταμάτητος. Δείτερος είναι ο Σακίλ με 61.1% τη σεζόν 1999-00, ενώ στη τρίτη θέση βρίσκεται και πάλι ο Diesel με 59.5% το 2001-02. Κοινό στοχείο των δύο παικτών. Το γεγονός πως κάνουν... πλάκα στους αντιπάλους τους κοντά στη ρακέτα, καρφώνοντας συνεχώς χωρίς να αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Την πεντάδα συμπληρώνει πάλι ο Σακίλ, αλλά και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς για τα πεπραγμένα του τη σεζόν 2016-17. Να τονισθεί πως ο Γιάννης είναι και ο μοναδικός της πρώτης δεκάδας με κάτω από 20 προσπάθειες μέσο ορο στους τελικούς, αφού παίρνει 18.7 ανά ματς και βάζει τις 11.7.

Φωτογραφία: statmuse

ιοοι

 

NBA Τελευταία Νέα