Έιτον: Συνεχίζει να είναι... κτήνος και κυνηγά Ράσελ-Τσάμπερλεϊν! (pics & vids)

Έιτον: Συνεχίζει να είναι... κτήνος και κυνηγά Ράσελ-Τσάμπερλεϊν! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Έιτον: Συνεχίζει να είναι... κτήνος και κυνηγά Ράσελ-Τσάμπερλεϊν! (pics & vids)

bet365

Ο Ντιάντρε Είτον συνεχίζει να... διαλύει τους αντίπαλους ψηλούς με τις εμφανίσεις του και το Gazzetta γράφει για το... κτήνος των Σανς που ετοιμάζεται για το πρώτο του δαχτυλίδι

Oι Σανς πήραν εύκολα το Game 1 των τελικών κόντρα στους Μπακς και έκαναν το 1-0 στη σειρά, δείχνοντας τα δόντια τους.

Για άλλη μια φορά εκτός από τους σταρ Πολ-Μπούκερ, μεγάλο ματς έκανε το... κτήνος τους, ο άνθρωπος που ελέγχει τα πάντα μέσα στη ρακέτα. Ο φοβερός και τρομερός κύριος Ντιάντρε Έιτον που δεν έχει αντίπαλο στο... ζωγραφιστό στα playoffs. To Gazzetta στέκεται στον βασικό σέντερ του Φοίνιξ που στα 22 του πάει για το πρώτο του πρωτάθλημα, κυριαρχόντας απόλυτα απέναντι στους πάντες στο πεδίο ευθύνης του.

Ένα... κτήνος που δεν έχει αντίπαλο στη ρακέτα

Μοιραία τα φωτα στους φετινούς Σανς στρέφονται στον Κρις Πολ και τον Ντέβιν Μπούκερ, τους ηγέτες των Σανς. Όμως ο Ντιάντρε Έιτον αξίζει δύο γραμμές παραπανω, αξίζει τα credits γιατί όλα αυτά που προσφέρει ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα. Αντέχει μόνος του μέσα στη ρακέτα σε όλα τα playoffs χωρίς να έχει βοήθεια. Έναν τέτοιο ψηλό χρειάζεσαι αν θες να αυξήσεις τις πιθανότητες σου για πρωτάθλημα.

Kόντρα στους Λέικερς είχε 77% εντος πεδιάς, 15.8 πόντους και 10.7 ριμπάουντ, παίρνοντας όλες τις μάχες με τους ψηλούς των πρωταθλητών. Κόντρα στους Νάγκετς είχε 14.3 πόντους, 10.5 ριμπάουντ και 58% εντός πεδιάς. Στα 2 παιχνίδια απέναντι στους Κλίπερς, ανέβασε τον μέσο όρο στο σκοράρισμα με 17.8 πόντους, ενώ κατέβαζε 13.8 ριμπάουντ και μέτρησε 69% εντος πεδιάς.

Ο Έιτον παίζει σαν... μπαρουτοκαπνισμένος βετεράνος και αποτελεί ένα από τα μεγάλα όπλα του Μόντι Ουίλιαμς στον δρόμο για το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία του Φοίνιξ.

Μάλιστ ο Κρις Πολ του υποκλίθηκε μετά το Game 1 λέγοντας: «Έχει την μεγαλύτερη καρδιά. Είναι ένας από τους καλύτερους τύπους που έχω συναντήσει ποτέ. Άρα η επιτυχία και η αναγνώριση που παίρνει πλέον, την αξίζει απόλυτα».

Τα ρεκόρ του στο Game 1

Συγκλονιστικός ήταν και στον πρώτο τελικό απέναντι στους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Έκανε πλάκα στον Μπρουκ Λόπεζ και τελείωσε 22 πόντους, 19 ριμπάουντ και το απίστευτο 80% εντός πεδιάς. Με διαφορά ο πιο... οικονομικός παίκτης της λίγκας σε σχέση με τις προσπάθειες που παίρνει και εκείνες που τελειώνει. Αποδεικνύεται σε λίρα 100 για το Φοίνιξ του εξαιρετικού Μόντι Ουίλιαμς. Σίγουρα έχει μάθει να παίξει έξοχα με τους Μπούκερ και Πολ, παίρνοντας σχεδόν πάντα τις σωστές θέσεις μέσα στην αντίπαλη ρακέτα.

Στο game 1 κατέγραψε ορισμένα ρεκόρ, τα οποία τον βάζουν στην εξίσωση με θρύλους του παρελθόντος. Μετά τον πρώτο τελικό της σειράς, ο Έιτον έφτασε τα τέσσερα ματς με 20 πόντους και 80% εντός πεδιάς στα playoffs. Αυτά είναι και τα περισσότερα σε μία postseason στην ιστορία της λίγκας.

Και τα ρεκορ δεν σταματούν εδώ για τον σέντερ του Φοίνιξ. Ο Έιτον μετρά πλέον και 6 ματς με 15άρες και double double στα playoffs, όντας τέταρτος στη λίστα με παίκτες σε παρθενική σεζόν στα playoffs. Μόνο ο Ουίλτ Τσάμπαρλεϊν με 9, ο Μπιλ Ουόλτον με 9 και ο Μπιλ Ράσελ με 8 έχουν περισσότερα.

Μαζί με Μπούκερ οραματίζονται τελικούς και στο μέλλον

yyy

Το δίδυμο Μπούκερ-Έιτον είναι ένα από τα καλύτερα της λίγκας και σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν και στο μέλλον. Μάλιστα τότε θα έχουν αποκτήσει παραπάνω εμπειρίες από playoffs και θα έχουν βελτιωθεί σαν παίκτες.

Αν το Φοίνιξ προσέξει στην free agency του καλοκαιριού και καλύψει με τον καλύτερο τρόπο το κενό του Πολ (αν αυτός φύγει), τότε οι Σανς θα μας απασχολήσουν για πολλα χρόνια ακόμα.

Με μπροστάρηδες τους Μπούκερ-Πολ και συνοδοιπόρους τους Μπρίτζες και Κράουντερ, αρκεί να προσθέστον δίπλα τους τα κατάλληλα κομμάτια για να παίξουν και άλλες τελικούς στο μέλλον. Άλλωστε το θέμα του προπονητή δείχνουν να το έχουν λύσει για χρόνια, αφού ο Μόντι Ουίλιαμς κάνει εκπληκτική δουλειά και ετοιμάζεται για το πρώτο δαχτυλίδι της καριέρας του.

 

NBA Τελευταία Νέα