Ντιάντρε Έιτον: Το «θηρίο» βρυχάται και απειλεί τους Μπακς στους NBA Finals (vids)

Ντιάντρε Έιτον: Το «θηρίο» βρυχάται και απειλεί τους Μπακς στους NBA Finals (vids)

bet365

Στην τρίτη του χρονιά ως επαγγελματίας, ο Ντιάντρε Έιτον θα παίξει στους NBA Finals και το Gazzetta γράφει για τα προηγούμενα νο.1 draft picks που έπαιξαν στους Τελικούς στην πρώτη συμμετοχή τους στα playoffs.

Ακόμα και αν η ιστορία έχει γράψει πια πως ο Ντέβιν Μπούκερ λογίζεται πλέον ως ο franchise player των Φοίνιξ Σανς και ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ στο ΝΒΑ ή πως η απόκτηση του Κρις Πολ μέσω trade από την Οκλαχόμα άλλαξε τον ρου της ιστορίας του οργανισμού, εντούτοις ο Ντιάντρε Έιτον έχει καθοριστική συμβολή στην επιστροφή των «Ήλιων» στους Τελικούς για πρώτη φορά έπειτα από το 1993!

Ο 22χρονος σέντερ έχει βελτιώσει τα νούμερά του στην postseason, σημειώνοντας 16.2 πόντους και 11.8 ριμπάουντ σε 16 αγώνες. Επίσης, ήταν πρωταγωνιστής σε ένα από τα highlights των φετινών playoffs, όταν ο Μόντι Ουίλιαμς έστησε το τέλειο play για την τελευταία φάση του Game 2 των τελικών της Δύσης! Τότε που ο Τζέι Κράουντερ ήταν στην επαναφορά, ο Μπούκερ αντί να σκοράρει, έκανε τη δουλειά του χαμάλη με το screen πάνω στον Ίβιτσα Ζούμπατς και ο Έιτον βρέθηκε σε θέση... καρφώματος, δίνοντας τη νίκη στους Σανς κόντρα στους Κλίπερς για το 2-0.

Ο σέντερ των Σανς ξεστόμισε πρόσφατα τη μεγάλη κουβέντα, εξηγώντας πως η δική του τάξη στο NBA Draft 2018 είναι η κορυφαία στην ιστορία, όταν άφησε πίσω του τον Λούκα Ντόντσιτς, τον Τρέι Γιανγκ, τον Μάιλς Μπρίτζες και τον Γκίλτζιους – Αλεξάντερ! Φέτος οι Φοίνιξ Σανς παίζουν φοβερό μπάσκετ φιλοδοξώντας να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής στην κορυφαία βιομηχανία μπασκετικού θεάματος στον κόσμο και το Gazzetta γράφει για τα προηγούμενα νο.1 draft picks που έφτασαν ως τους NBA Finals στην πρώτη συμμετοχή τους στην postseason λίγες ώρες πριν από το Game 1 της σειράς με τους Μπακς (7/7, 4:00, Cosmote Sport 4).

Καϊρί Ίρβινγκ, 2015

O Ίρβινγκ έγινε pick στο νούμερο 1 του NBA Draft 2011 όμως οι Καβς έμειναν τρεις συνεχόμενες χρονιές εκτός playoffs πριν επιστρέψει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Με τον «Βασιλιά» πίσω στο Κλίβελαντ, οι Καβαλίερς έπαιξαν ξανά στα playoffs τη σεζόν 2014-15, εκεί όπου απέκλεισαν διαδοχικά τους Νετς και τους Μπουλς στα έξι ματς, έκαναν το sweep στους τελικούς της Ανατολής με την Ατλάντα όμως το εμπόδιο των Ουόριορς αποδείχτηκε απροσπέλαστο στους NBA Finals.

Το Γκόλντεν Στέιτ κατέκτησε τον τίτλο με 4-2 νίκες ενώ ο Ίρβινγκ αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο ματς της σειράς, λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Η ρεβάνς ήλθε έπειτα από έναν χρόνο, όταν ο Uncle Drew πέτυχε ένα από τα μεγαλύτερα σουτ στην ιστορία των Τελικών για τους Καβαλίερς που πανηγύρισαν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους στο Game 7 της σειράς με το Γκόλντεν Στέιτ του 73-9!

Κένιον Μάρτιν, 2002

Ο Κένιον Μάρτιν επελέγη στο νούμερο 1 του NBA Draft 2000 από τους Νιου Τζέρσεϊ Νετς και έπειτα από μόλις δυο χρόνια, έπαιξε στους NBA Finals. Μάλιστα ήταν καθοριστικός στο Game 6 της σειράς των τελικών της Ανατολής με τους Μπόστον Σέλτικς, σημειώνοντας 16 πόντους για τους Νετς που προκρίθηκαν στους Τελικούς με 4-2 νίκες. Εκεί, οι Λέικερς του Σακίλ Ο' Νιλ και του Κόμπι Μπράιαντ «σκούπισαν» το Νιου Τζέρσεϊ ενώ ο Μάρτιν ολοκλήρωσε την πρώτη παρουσία του στα playoffs με 16.8 πόντους και 5.9 ριμπάουντ σε 20 συμμετοχές.

 

NBA Τελευταία Νέα