Αποκλειστικό: Η ιατρική εκτίμηση για τον χρόνο απουσίας του Γιάννη!

Αποκλειστικό: Η ιατρική εκτίμηση για τον χρόνο απουσίας του Γιάννη!

Αποκλειστικό: Η ιατρική εκτίμηση για τον χρόνο απουσίας του Γιάννη!

bet365

Το Gazzetta αποκαλύπτει ποιος είναι ο ακριβής χρόνος που «πρέπει» να μείνει έξω ο 26χρονος Έλληνας superstar, για να αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του στο γόνατο. Γιατί ο Αντετοκούνμπο είναι σχεδόν αδύνατον να τηρήσει το χρονοδιάγραμμα και τι σημαίνει αυτό για την Εθνική ομάδα.

Η στιγμή που ο “Greek Freak” επιχειρεί να κόψει τον Καπέλα, αλλά προσγειώνεται άτσαλα με το βάρος του μόνο στο αριστερό πόδι, με αποτέλεσμα το γόνατό του να υπερεκταθεί, ήταν αν μη τι άλλο σοκαριστική. Είναι από τις εικόνες που τις βλέπεις μία φορά και δεν θέλεις να τις ξαναδείς! Γιατί νιώθεις ότι πόνεσες και εσύ ο ίδιος...

Η κοινωνία του NBA και αλλά και σύσσωμη η φίλαθλη κοινή γνώμη έσπευσε στα social media για να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση και τις πρώτες ώρες μετά το συμβάν, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι ο δύο φορές MVP θα γλιτώσει την σοβαρή ζημιά (ρήξη χιαστών ή συνδέσμων).

Η ανακοίνωση της επίσημης ιατρικής διάγνωσης (υπερέκταση γονάτου) σε συνδυασμό με την χρησιμότατη πληροφορία ότι δεν έχουν πειραχθεί οι σύνδεσμοι, προκάλεσε αρχικά μεγάλη ανακούφιση στο στρατόπεδο των Μπακς. Ωστόσο, ακόμη και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το χρονικό διάστημα της απουσίας και ίσως αυτό να έχει γίνει για ευνόητους λόγους, από την στιγμή που οι τελικοί της Ανατολής βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα «ελάφια» χαρακτήρισαν αρχικά αμφίβολη την συμμετοχή του ηγέτη τους για το Game 5 και στην τελευταία ενημέρωση πριν το παιχνίδι, ανακοίνωσαν ότι τελικά δεν θα παίξει. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ακολουθήσουν την ίδια τακτική και πριν το Game 6.

Είδαμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παρακολουθεί με αγωνία την προσπάθειά των συμπαικτών του από τον πάγκο και να μοιάζει με «θηρίο σε κλουβί», χωρίς να ξέρουμε πότε θα επιστρέψει από έναν τραυματισμό, που είχε υποστεί ξανά πέρυσι και τον κράτησε μόλις έξι μέρες στα πιτς! Την ώρα που ο Τζοέλ Εμπίντ χρειάστηκε να λείψει από 10 παιχνίδια και 20 μέρες, από τον ίδιο τραυματισμό (ίσως λίγο πιο ελαφρύ από του Γιάννη όπως μπορείτε να δείτε εδώ), που υπέστη στο ματς της 13ης Μαρτίου απέναντι στους Ουίζαρντς.

Ο ένας μήνας των γιατρών και το «μέρα-μέρα» του Γιάννη!

Τι ισχύει με το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του, όμως και ποιες είναι οι πιθανότητες να τον δούμε στους τελικούς του ΝΒΑ (ή και νωρίτερα); Το Gazzetta έψαξε εξονυχιστικά το θέμα και είναι σε θέση να αποκαλύψει ότι το ιατρικό επιτελείο των Μπακς συνέστησε στον αρχηγό της ομάδας, να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον έναν μήνα!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει τεθεί νοκ-άουτ για το υπόλοιπο των playoffs! Σε όλα τα πράγματα, όμως, υπάρχει και μία δεύτερη ανάγνωση και όποιος γνωρίζει λίγο από “Greek Freak”, υποψιάζεται ότι αν το Μιλγουόκι προκριθεί στους τελικούς, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τον δούμε κάποια στιγμή στο παρκέ. Για μην πω προβώ σε κάποια πιο παρακινδυνευμένη πρόβλεψη που έχει να κάνει με το Game 7 των τελικών της Ανατολής, σε περίπτωση που οι Μπακς χάσουν αύριο στην Ατλάντα...

Κοινώς, ο Θεός και η ψυχή του! Είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία του 26χρονου Έλληνα άσου να βοηθήσει την ομάδα του στα δύσκολα και στα κρίσιμα, που σε περίπτωση που οι Χοκς ισοφαρίσουν, προβλέπεται να γίνει μάχη για να τον κρατήσουν εκτός αγώνα.

Όπως και να 'χει το πράγμα, πάντως, ο Αντετοκούνμπο υποβάλλεται σε εντατική καθημερινή θεραπεία και τις πιθανότητες να επιστρέψει πολύ συντομότερα του αναμενόμενου, βοηθάει η εξαιρετική αντίδραση του μυϊκού του συστήματός και η ανατομία του σώματός του, στοιχεία που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ανθεκτικότητά του απέναντι στους τραυματισμούς.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν ότι στα οκτώ χρόνια του στο ΝΒΑ, έχει απουσιάσει συνολικά σε μόλις 48 παιχνίδια από τα 637 στα οποία θα μπορούσε να έχει παίξει συνολικά στην κανονική περίοδο. Δηλαδή, κατά μέσο όρο χάνει μόλις 6 ματς ανά σεζόν. Τον λες και από τους βιονικούς superstars της εποχής του.

Συμπερασματικά, λοιπόν, ο Γιάννης θα συνεχίζει να δουλεύει σκληρά και καθημερινά πάνω στην αποθεραπεία του και οι Μπακς θα είναι συνεχώς από πάνω του, προσπαθώντας να τον “κουλαντρίσουν”. Γιατί πρέπει να προσέξουν για να έχουν. Έστω κι αν "καίγονται" για να τον χρησιμοποιήσουν. Το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να του κάνουν, είναι η νίκη στο Game 6 και η πρόωρη πρόκριση στους τελικούς. Σε αυτή την περίπτωση, τουλάχιστον, θα ξέρει ότι μπορεί να επιστρέψει και στο Game 3 των τελικών στο "Fiserv Forum", χωρίς να έχει χαθεί το τρένο του τίτλου! Το ευχόμεθα ολόψυχα!

Όχι μόνο εμείς αλλά και η Εθνική Ελλάδας, που στην περίπτωση πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, θα μπορεί πλέον βάσιμα να ελπίζει στην συμμετοχή του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα