Αντετοκούνμπο: «Απολαμβάνω κάθε στιγμή γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στη ζωή»

Αντετοκούνμπο: «Απολαμβάνω κάθε στιγμή γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στη ζωή»

bet365

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε για την νοοτροπία που έχει χτίσει στο ΝΒΑ, αλλά και την συνέχεια των Μπακς από εδώ και πέρα με αντίπαλο τους Χοκς.

Οι Μπακς είναι στους Τελικούς της Ανατολής και ξεκινούν τα παιχνίδια τους, με αντίπαλο τους Χοκς (03:30 ,Cosmote TV 4). Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έχει συγκεκριμένο ρόλο, μίλησε γι' αυτόν και εξήγησε πως η νοοτροπία του, είναι νοοτροπία ζωής και όχι μόνο για το παρκέ.

Για το πώς είναι το κλίμα στους Μπακς ενόψει της σειράς με τους Χοκς: «Ήταν σπουδαία σειρά με τους Νετς. Σκληρή. Το βλέπουμε μέρα με τη μέρα και πλέον είμαστε συγκεντρωμένοι για τους Χοκς»

Για το πόσο σημαντικό είναι το Game 1 με τους Χοκς: «Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, όχι μόνο το Game 1. Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το παίρνουμε μέρα με τη μέρα, να έχουμε πάντα την ίδια ενέργεια και όλα τα άλλα θα ακολουθήσουν».

Για το τι πρόσθεσαν οι Τάκερ και Χόλιντεϊ στους Μπακς: «Είναι απίστευτο που είναι στην ομάδα. Η εμπειρία τους. Η ενέργειά τους είναι μεταδοτική στην ομάδα, δεν σε αφήνουν να τα παρατήσεις. Είναι σπουδαίοι για εμάς και ταιριάζουν στην κουλτούρα μας».

Για το αν ο Τάκερ έχει μεταδοτικότητα όταν δίνει συμβουλές: «Σίγουρα. Αισθάνομαι ότι περισσότερο έχει σχέση με το αν μπορείς να έχεις την ίδια νοοτροπία με αυτόν. Να τρέχεις παντού, να βάζεις το σώμα σου σε κάθε φάση. Μας μιλάει σε κάθε φάση, πού μπορούμε να βοηθήσουμε αυτόν ή την ομάδα. Πιστεύω ότι κάνει σπουδαία δουλειά σε αυτό, στο να μας βοηθάει. Κάνει σπουδαία δουλειά ως βετεράνος και μας λέει πώς να προσεγγίσουμε κάθε παιχνίδι. Όλοι βλέπουν το παιχνίδι διαφορετικά, αλλά μας βοηθάει πολύ».

Για το ποια είναι η αντίδραση των συμπαικτών του όταν μπαίνει στο παρκέ για λίγα δευτερόλεπτα και παίζει σαν να εξαρτάται η ζωή του από αυτό: «Είναι λίγο παλαιάς σχολής η λογική ότι έχει σημασία κάθε φάση. Νικήσαμε την σειρά όμως και όλα κρίθηκαν σε μία φάση. Στον αθλητισμό είσαι ανταγωνιστικός και έχεις τύχη. Την τύχη σου όμως την δημιουργείς μόνος σου, παλεύοντας σε κάθε φάση σαν να είναι η τελευταία σου. Μπαίνεις στο παρκέ και το κάνεις, γιατί έχει σημασία. Μπορεί μία φάση να κρίνει όλη την σειρά. Το πιο σημαντικό για το οποίο είμαι περήφανος για την ομάδα είναι ότι δείξαμε ότι αυτή είναι η κουλτούρα μας. Ότι δεν έχει σημασία να έχεις την πιο ταλαντούχα ομάδα, αλλά να στηρίζεις την ομάδα σου και να παίζεις κάθε φάση σαν να είναι η τελευταία σου».

Για το αν στην σειρά με τους Νετς που το γήπεδο ήταν γεμάτο αισθάνθηκε ότι ο κόσμος ενθουσιαζόταν όταν περνούσε στο παρκέ: «Με το που πάω να περάσω στο παρκέ ο κόσμος σηκώνεται και αρχίζει και φωνάζει. Αυτο μου δίνει ενέργεια γιατί καταλαβαίνω ότι εκτιμούν αυτό που κάνω. Είναι δύσκολο να μένεις έτοιμος είτε παίξεις ένα λεπτό είτε 20 λεπτά και να βγάλεις τον καλύτερο εαυτό σου. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι από την διοίκηση μέχρι τους φιλάθλους».

Για το τι τον ώθησε να αγοράσει τα εισιτήρια για το Game 7 με τους Νετς: «Υπήρχαν φίλαθλοι που δεν μπορούσαν να βρουν εισιτήρια και αισθάνθηκα ότι δεν γίνεται να πάμε σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες της σεζόν χωρίς κόσμο. Σκέφτηκα λοιπόν ότι θέλουμε κόσμο εκεί που δεν είχε την ευκαιρία να μας δει. Όποτε πάμε στην Νέα Υόρκη βλέπουμε ελληνικές σημαίες, αλλά φέτος αυτό δεν έγινε λόγω του κορονοϊού. Αποφάσισα λοιπόν να το κάνω και χαίρομαι που ήταν εκεί. Ήταν σπουδαία στιγμή για εμένα και για τους φιλάθλους μας».

Για το αν μοιράζεται την ενέργειά του και το πώς αισθάνεται με όλους: «Κάθε στιγμή, σε κάθε time out σε κάθε φάση. Δεν κάθομαι ποτέ κατά την διάρκεια του αγώνα. Δεν αφήνω ποτέ κανέναν να κατεβάσει το κεφάλι. Όλη η ομάδα είναι απίστευτη. Αισθάνομαι ότι είμαστε οικογένεια. Αν δεν είμαι εκεί για κάποιον συμπαίκτη μου αισθάνομαι άσχημα».

Για το γιατί απολαμβάνει κάθε στιγμή που βρίσκεται στο παρκέ: «Απολαμβάνω κάθε στιγμή, γιατί είναι ζωή. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Είδαμε τι έγινε με τον κορονοϊό που σταμάτησαν όλα. Έχουμε την ευκαιρία να βγούμε στο παρκέ και αυτό είναι σπουδαίο. Έτσι είμαι ως άτομο και ο κόσμος το εκτιμά αυτό. Ξέρω ότι όλοι εστιάζουν στην προσωπική επιτυχία. Αλλά το να είσαι μέλος μίας ομάδας που γράφει ιστορία είναι υποτιμημένο».

Για το γεγονός ότι οι Χοκς είναι το αουτσάιντερ, όπως ήταν αυτός στην ζωή του και τι είναι αυτό που κάνει επικίνδυνη την Ατλάντα: «Όλα αυτά βγαίνουν από τις νίκες που κάνει μία ομάδα και στατιστικά. Δεν αισθάνομαι ότι είναι το αουτσάιντερ οι Χοκς. Είμαστε 4 ομάδες που στεκόμαστε ακόμα. Δεν ήρθαμε τυχαία μέχρι εδώ. Δεν είναι αουτσάιντερ όμως, είναι μία σπουδαία ομάδα και έφτασαν δίκαια μέχρι εδώ».

Για το αν μπορεί να πει τι είπε στον Γιάννη στο Game 7 με τους Νετς: «Δεν θυμάμαι. Του είπα πολλά. Σίγουρα θα του είπα ότι είμαι περήφανος για αυτόν και την ομάδα και ότι πρέπει να συνεχίσει να πιέζει».

Για το πώς προσεγγίζουν τον αγώνα οι αναπληρωματικοί των Μπακς από την στιγμή που δεν ξέρουν πότε και αν θα παίξουν: «Πρέπει απλώς να είμαστε έτοιμοι. Το ροτέισον μπορεί από τους 6 παίκτες να πάει στους 10. Γίνονται προσαρμογές σε κάθε αγώνα και αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς. Όταν έχεις παίκτες που είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν πράγματα, όλα είναι πιο εύκολα».

Για το τι ανησυχεί περισσότερο τους Μπακς σχετικά με τους Χοκς: «Νομίζω ότι αυτό θα το κρατήσω για εμένα. Θέλω να έχουμε καλό παιχνίδι και να τα δώσουμε όλα. Πρέπει να το πάρουμε μέρα με την μέρα και θα δούμε. Οι φίλαθλοι είναι απίστευτοι και τους περιμένουμε ξανά στο γήπεδο να έχουμε τρελή ατμόσφαιρα».

 

NBA Τελευταία Νέα