Ο Σίμονς σουτάρει με το τραγικό 30,7% στις βολές και «καίει» τους Σίξερς (pic)

Αντωνία Σπανού
Ο Σίμονς σουτάρει με το τραγικό 30,7% στις βολές και «καίει» τους Σίξερς (pic)

bet365

Οι Σίξερς έγιναν πρωταγωνιστές σε ένα τεράστιο κάζο και δεν γίνεται να μην πέσει μερίδιο ευθύνης στον Μπεν Σίμονς.

Είναι γεγονός πως οι Σίξερς ξεκίνησαν πολύ αθόρυβα και άκρως πετυχημένα την σεζόν. Η ομάδα από την Φιλαντέλφια, αποφάσισε να κρατήσει το δίδυμο Εμπίντ και Σίμονς, παρόλο που φάνηκαν να μην ταιριάζουν, έμειναν πιστοί και αυτό φάνηκε να λειτουργεί. Δίχως μεγάλα λόγια, δίχως τίτλους που θα τραβούσαν πάνω τους την προσοχή, οι Σίξερς κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή της Ανατολής.

Άφησαν πίσω τους Νετς και Μπακς και βγήκαν πρώτοι απόλυτα δίκαια, παίζοντας όμορφο μπάσκετ και φυσικά με τον Εμπίντ να πρωταγωνιστεί. Κάπως έτσι φτάσαμε μέχρι τα playoffs, με πρώτο αντίπαλο να είναι οι Ουίζαρντς. Η σειρά τελείωσε χωρίς πολλά πολλά, αλλά με μια πολύ μεγάλη πληγή. Ο Εμπίντ υπέστη ρήξη μηνίσκου και εκεί τα σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται πάνω από την ομάδα.

Ο σέντερ και υποψήφιος MVP παίζει τραυματίας, πονάει στο πόδι του και περιμένει το τέλος της σεζόν, για να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Στα πρώτα ματς, κόντρα στους Χοκς δεν έδειξε να επηρεάζεται, ήταν εξαιρετικός, αλλά τα πράγματα αλλάζουν και χρειάζεται βοήθεια.

Η σειρά δεν άρχισε καλά, οι Χοκς πήραν μια νίκη, αλλά οι Σίξερς ισορρόπησαν και πήραν δύο νίκες. Στα τελευταία ματς όμως οι Σίξερς δείχνουν ψυχή, ενώ τίποτα δεν πάει καλά για τους αντιπάλους τους, με τον Σίμονς να έχει την ευθύνη. Η Ατλάντα έκανε τεράστια ανατροπή και νίκησε με 106-109.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Σίξερς έγιναν η πρώτη ομάδα που χάνει προβάδισμα 18 πόντων σε back to back παιχνίδια των playoffs, τα τελευταία 25 χρόνια. Είχαν πιθανότητες να κερδίσουν που έφταναν το 95,5% στο Game 4 και 99,7% στο Game 5 και κατάφεραν να χάσουν.

Πρόκειται περί κατορθώματος, αφού μόνο οι Εμπίντ και Κάρι σκόραραν εντός παιδιάς στο δεύτερο ημίχρονο ενός καταστροφικού αγώνα. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η κατάσταση του Μπεν Σίμονς. Έχει 12/39 βολές, με 30,7% στον δεύτερο γύρο και δεν θα μπορούσε να τα πάει χειρότερα. Μέχρι και στις κερκίδες έφτασαν στα όρια τους, με οπαδό των Σίξερς να του δείχνει τον τρόπο που πρέπει να εκτελεί.

Στο τελευταίο ματς είχε μόλις 8 πόντους, 9 ασίστ, 4 ριμπάουντ, με 2/4 σουτ και 4/14 βολές. Οι Σίξερς χρειάζονται κάθε βοήθεια, πρέπει να βρουν τον εαυτό τους σύντομα, αν δεν θέλουν να τελειώσουν άδοξα ακόμα μια σεζόν.

 

NBA Τελευταία Νέα