Λέοναρντ: Το... ρομπότ είναι ξανά εδώ και τρομάζει! (infographic)

Λέοναρντ: Το... ρομπότ είναι ξανά εδώ και τρομάζει! (infographic)

Νίκος Καρφής
Λέοναρντ: Το... ρομπότ είναι ξανά εδώ και τρομάζει! (infographic)

bet365

Ο Λέοναρντ κράτησε τους Κλίπερς... ζωντανούς στο παιχνίδι της πρόκρισης και το Gazzetta γράφει για το ρομπότ που θέλει να... σκοτώσει όλους τους αντιπάλους του στον δρόμο για τον τίτλο.

Οι Κλίπερς κατάφεραν να πάρουν... ανάσα, καθώς επικράτησαν των Τζαζ στο Game 3 και μείωσαν τη σειρά των ημιτελικών Δύσης σε 2-1.

Ο Καουάι Λέοναρντ βγήκε μπροστά για άλλη μια φορά στα δύσκολα, μετρώντας 34 πόντους, 12 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Η ομάδα του LA ψάχνει άλλη μια μεγάλη ανατροπή μετά από εκείνη κόντρα στους Μάβερικς και το Gazzetta γράφει για το... ρομπότ που είναι ξανά εδώ για τους Κλίπερς την πιο κρίσιμη στιγμή.

Το... ρομπότ που δεν επηρεάζεται από τίποτα

O άνθρωπος είναι κομπιούτερ. Δεν... νιώθει, δεν καταλαβαίνει τίποτα. Θέλει απλά τη μπάλα στα χέρια του για να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Μπορεί ο κόσμος να διαλύεται γύρω του, αλλά εκείνος πάντα είναι απαθέστατος. Πάντα κλείνει τα... αυτιά του και κάνει τη δουλειά του. Δεν επηρεάζεται από τίποτα.

Στους Σπερς κατάλαβε όλος ο κόσμος πως πρόκειται για τεράστια κλάση παίκτη. Ο Πόποβιτς τον... έφτιαξε, τον εμπιστεύτηκε και ο Κlaw τον δικαίωσε. Έγινε ένας εξαιρετικός παίκτης και έμαθε να λειτουργεί εξαιρετικά σε μια ομάδα με σπουδαίους παίκτες σαν ίσος προς ίσο. Μάλιστα πήρε το βραβείο του MVP των τελικών το 2014.

Έπρεπε να περιμένει 5 χρόνια για να βάλει το δεύτερο βραβείο ΜVP των τελικών στη συλλογή του. Και το έκανε με μια ομάδα που όλοι χαρακτήριζαν loser. Eπίσης το έκανε σαν απόλυτος ηγέτης. Το νούμερο 1 της ομάδας του. Πριν πάει ο Λέοναρντ στους Ράπτορς, οι Καναδοί πάντα κάπου τα... διέλυαν όλα στα playoffs. Έφταναν κοντά, αλλά έχυναν την καρδάρα με το γάλα. Όλα αυτά μέχρι να βρουν έναν τεράστιο ηγέτη, έναν άνθρωπο βγαλμένο για τα δύσκολα. Ο Klaw έμεινε μόλις για μια σεζόν στον Καναδά, αλλά έκανε μια ολόκληρη χώρα να τον λατρέψει, οδηγώντας τους Ράπτορς στο πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Στους Κλίπερς την πρώτη σεζόν ήταν εξαιρετικός σε όλα τα ματς των playoffs πλην του Game 7 με τους Νάγκετς. Και αυτό δεν πρόκειται να το συγχωρήσει ποτέ στον εαυτό του. Όμως φέτος έχει απορροφήσει όλη την κριτική που δέχθηκε η ομάδα του και δείχνει τον χαρακτήρα του την πιο κρίσιμη στιγμή.

Ηγέτης στα κρίσιμα ματς των playoffs

vv

Κλίπερς δυσκολεύτηκαν πολύ κόντρα στους Μάβερικς και χρειάστηκε μια 45άρα και μια 28άρα του Klaw στα δύο τελευταία ματς της σειράς για να γίνει η ανατροπή σε 4-3 από 2-3 και να έρθει η αγχώδης πρόκριση. Ο Λέοναρντ έκανε πράματα και θάματα κόντρα στην παρέα του Ντόντσιτς, όπου είχε 32.1 πόντους, 7.9 ριμπάουντ, 4.6 ασίστ και 2.3 κλεψίματα μέσο όρο.

Απέναντι στους Τζαζ, οι Κλίπερς τα έχουν βρει σκούρα και είναι στο 2-1 πίσω στο σκορ. Όμως ο Λέοναρντ είναι εκεί για να τους κρατήσει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στο κρίσιμο Game 3 όπου η ομάδα του είχε ανάγκη τη νίκη για να μειώσει σε 2-1, πέτυχε 34 πόντους και κατέβασε 12 ριμπάουντ σε μια αρχοντική εμφάνιση.

Συνολικά στη σειρά μετρά 26 πόντους, 7.7 ριμπάουντ, 4.3 ασίστ και 1.7 κλεψίματα μέσο όρο. Θα καταθέσει και την ψυχή του για να χαρίσει στους Κλίπερς μια μεγάλη πρόκριση. Όπως βλέπουμε και στο παραπάνω γράφημα του sofascore, ο «Κlaw» κάνει... θραύση φέτος στα playoffs από μέση απόσταση, όπως και σε όλη του την καριέρα. Eιδικά από τη δεξιά πλευρά το πήγε σε άλλο επίπεδο (88%), ενώ στο ζωγραφιστό είναι εξαιρετικός με 65%. Λύσεις δίνει και από το τρίποντο από τη δεξιά γωνία, αλλά και από την κορυφή.

Ψάχνει MVP τελικών με τρίτη διαφορετική ομάδα

22

Mέχρι στιγμής μόλις 1 παίκτης έχει καταφέρει να κατακτήσει βραβεία MVP των τελικών με 3 διαφορετικές ομάδες και είναι ο ΛεΜπρόν. Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ όπως και ο Λέοναρντ το έχουν πράξει με 2 διαφορετικές.

Ο Klaw φέτος έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι μοναδικό, τεράστιο. Μπορεί να πάρει το MVP των τελικών με τρίτη διαφορετική ομάδα και να μπει στην ξεχωριστή λίστα παρέα με τον «Βασιλιά». Ο Λέοναρντ θέλει να κάνει κάτι που θα του δώσει πόντους στην κουβέντα για τους 10-15 κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών και ακόμα ψηλότερα.

Αν ο Λέοναρντ βάλει στον... χάρτη μετά τους Ράπτορς και τους Κλίπερς, τότε πολύ πιθανό να ανέβει πολύ στο... όρος των κορυφαίων της ιστορίας. Και αν δεν ήταν τόσο χαμηλών τόνων τύπος, σίγουρα ήδη θα τον τοποθετούσαν πολύ ψηλότερα από εκεί που τον βάζουν.

 

NBA Τελευταία Νέα