Ο Τζόρνταν πήρε τίτλο στα 36, ο ΛεΜπρόν αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο! (poll & vids)

Ο Τζόρνταν πήρε τίτλο στα 36, ο ΛεΜπρόν αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο! (poll & vids)

Νίκος Καρφής
Ο Τζόρνταν πήρε τίτλο στα 36, ο ΛεΜπρόν αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο! (poll & vids)

bet365

O ΛεΜπρόν Τζέιμς αποκλείστηκε από τους Σανς και το Gazzetta τον συγκρίνει με τον Μάικλ Τζόρνταν που στα 36 του πήρε πρωτάθλημα με το περίφημο last shot.

Οι Λέικερς αφήνουν το στέμμα του πρωταθλητή φέτος, αφού έμειναν εκτός από τον πρώτο γύρο.

O ΛεΜπρόν Τζείμς που δεν είχε την βοήθεια του Ντέιβις στο Game 6, δεν μπόρεσε να γλιτώσει την ομάδα του από τις ορέξεις του Μπούκερ που τελείωσε το παιχνίδι με 47 πόντους και 8/10 τρίποντα, οδηγώντας τους Σανς σε τεράστια πρόκριση.

Ο Βασιλιάς πλέον έχει πατήσει τα 36 και ήταν εμφανώς καταπονημένος στην 4η περίοδο σε ένα ματς που έπαιξε για 41 λεπτά, παλεύοντας κάθε κατοχή, ενώ αποκλείστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον πρώτο γύρο των playoffs. Eπιπλέον δεν είχε τον Ντέιβις από τα μισά του πρώτου δωδεκαλέπτου.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει το δίλημμα σε μερικούς ανθρώπους για το ποιος είναι ο GOAT ανάμεσα σε αυτόν και τον Τζόρνταν.

Το Gazzetta θυμίζει τι έκανε ο Air στα 36 του και τι ο «Βασιλιάς».

Ο Τζόρνταν πήρε πρωτάθλημα με το Last Shot

t

Ο τεράστιος Μάικλ βρισκόταν στα 36 του χρόνια το 1998 με τους Μπουλς. Προερχόταν από ένα three-peat (1991-93), μια αποχή δύο ετών (1993-95) λόγω baseball και της υπόσχεσης στον πατέρα του που είχε πεθάνει, αλλά και τα πρωταθλήματα του 1996 και του 1997 στην επιστροφή του στο Σικάγο.

Το 1998 οι Μπουλς έβρισκαν και πάλι τους Τζαζ στους τελικούς και ο Air το είχε πάρει προσωπικά, θέλοντας να κλείσει την καριέρα του στους Μπουλς με 6 πρωταθλήματα.

Στις 14 Ιουνίου του 1998 οι Τζαζ υποδεχόντουσαν τους Μπουλς στη Γιουτα, με τη σειρά των τελικών να είναι στο 3-2 υπέρ των ταύρων.

Η αρμάδα των Μαλόουν, Στόκτον έψαχνε την ισοφάριση σε 3-3, αλλά λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο Μάικλ Τζόρνταν, ο οποίος τους... καθάρισε στην κυριολεξία. Ο «Air» σημείωνε 45 πόντους και... διέλυε τους Τζαζ με το σημαντικότερο σουτ της καριέρας του.

Οι Τζαζ έχουν την επίθεση, όμως ο Μάικλ κλέβει την μπάλα από τον Μαλόουν και στη συνέχεια σωριάζει στο παρκέ τον Μπρίον Ράσελ για το περίφημο «the shot», 5.2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Οι ταύροι παίρνουν το προβάδισμα με 87-86 και τελικά κατακτούν το 6ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και τελευταίο ως σήμερα. Ο Τζόρνταν για άλλη μια φορά είχε κάνει το θαύμα του σε άλλο ένα μαγικό του βράδυ στα παρκέ του ΝΒΑ.

Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του με τους Μπουλς, τους οποίους οδήγησε σε 6 πρωταθλήματα.

Συμπαίκτες Τζόρνταν 1998: Πίπεν, Ρόντμαν, Κούκοτς, Χάρπερ, Λόνγκλεϊ, Κερ, Μπάρελ, Ουένινγκτον, Μπράουν, Σίμπκινς

Ο ΛεΜπρόν αποκλείστηκε από τους Σανς στον πρώτο γύρο

ee

Και για τον ΛεΜπρόν ότι και να πει κανείς είναι λίγο. Από τα πρώτα χρόνια του στο ΝΒΑ που κουβαλούσε μια μέτρια ομάδα σαν τους Καβς στα playoffs, μέχρι τους θριάμβους με Χιτ, Καβς και Λέικερς, ο Bασιλιάς κατέθετε την ψυχή του στο παρκέ στα playoffs, κάνοντας μυθικές εμφανίσεις σαν τον Μάικλ Τζόρνταν.

Από τότε που μπήκε στη λίγκα, πάντα περνούσε την πρώτη φάση των playoffs, ενώ από το 2011 μέχρι και το 2020 (με εξαίρεση το 2019) είχε συνεχής παρουσία στους τελικούς. Τεράστιο επίτευγμα που μαρτυρά σταθερότητα για τον LBJ.

Πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα με Χιτ (2012, 2013), Καβς (2016) και Λέικερς (2020), ενώ έχασε στους τελικούς από τους Μάβερικς (2011), Σπερς (2014), Ουόριορς (2015, 2017, 2018).

Όμως στο θέμα της σύγκρισης των δύο παικτών στην ηλικία των 36 ετών, ο ΛεΜπρόν αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, ενώ ο Μάικλ έφτασε μέχρι το πρωτάθλημα με το νικητήριο καλάθι του κόντρα στους Μορμόνους.

Ο ΛεΜπρόν είχε 29 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ σούταρε με 11/26 κόντρα στους Σανς στο Game 6, σε ένα παιχνίδι που έλαμψε το άστρο του Μπούκερ που τελείωσε την αναμέτρηση με 47 πόντους και 8/10 τρίποντα.

Επιπλέον μετά τον αποκλεισμό του από τους Σανς, δήλωσε πως προτεραιότητα του το καλοκαίρι είναι τα γυρίσματα του Space Jam και όχι οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Συμπαίκτες ΛεΜπρόν 2021: Ντέιβις, Ντράμοντ, Χάρελ, Σρούντερ, Καρούσο, Μάθιους, Γκασόλ, Χόρτον-Τάκερ, Κάλντγουελ-Πόουπ, Μόρις, Ντάντλεϊ, Κούζμα, ΜάκΛιμορ

Η σύγκριση Τζόρνταν - ΛεΜπρόν

hjhj

O θρύλος των Λέικερς έχει 6 πρωταθλήματα, ενώ ο «Βασιλιάς» μετρά 4.

Ο Τζόρνταν έχει αναδειχθεί 6 φορές Finals MVP, ενώ ο ΛεΜπρόν 4. Και στα MVP ο Τζόρνταν είναι πιο πάνω, αφού έχει 5 έναντι 4 του ΛεΜπρόν.

Ο πρώτος έπαιξε σε 14 All Star Game (έλειπε για δυο σεζόν λόγω της φυγής του στο baseball), ενώ ο Τζέιμς αγωνίστηκε σε 17.

Σε 10 περιπτώσεις ο Μάικλ ήταν μέλος της κορυφαίας πεντάδας του ΝΒΑ, ενώ ο ΛεΜπρόν το έκανε 13 φορές. Επιπλέον ο Air βρέθηκε 9 φορές στην καλύτερη αμυντική πεντάδα της λίγκας, με τον Βασιλιά να έχει 5 παρουσίες σε αυτή.

Ο ηγέτης των Μπουλς αναδείχθηκε 10 φορές κορυφαίος σκόρερ στη λίγκα, ενώ ο παίκτης των Λέικερς μόλις μία το 2008.

Τέλος ο Τζόρνταν ήταν πρώτος σε κλεψίματα 3 σεζόν, ενώ ο ΛεΜπρόν το 2020 κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των ασίστ στο πρωτάθλημα.

Στην καριέρα του ο θρύλος των ταύρων είχε 30.1 πόντους, 6.2 ριμπάουντ, 5.1 ασίστ, 2.3 κλεψίματα. Από την άλλη ο Τζέιμς μετρά μέχρι στιγμής 27 πόντους, 7.4 ριμπάουντ, 7.4 ασίστ και 1.6 κλεψίματα.

Έφτασε και η ώρα να μας πουν οι αναγνώστες του Gazzetta ποιος από τους δύο είναι ο GOAT.

Loading...

 

NBA Τελευταία Νέα