Μεσίνα μετά τον αποκλεισμό της Αρμάνι: «Υπάρχει η τάση να μηδενίζονται όλα, αλλά υπάρχουν θετικά στοιχεία»
Με πρωταγωνιστή τον Τόκο Σενγκέλια, η Βίρτους Μπολόνια νίκησε την Αρμάνι στο Μιλάνο και προκρίθηκε με 3-1 νίκες στους τελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος.
Έτσι η Αρμάνι ολοκλήρωσε πρόωρα τις υποχρεώσεις της στα ιταλικά playoffs και ο Έτορε Μεσίνα έδωσε τις εξηγήσεις του στη συνέντευξη Τύπου: «Χάσαμε, και σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει η τάση να μηδενίζονται όλα, αλλά υπάρχουν θετικά στοιχεία από τα οποία μπορούμε να ξαναχτίσουμε.
Θα δούμε και ποιοι παίκτες θέλουν να αποχωρήσουν επειδή έχουν άλλα σχέδια. Κάναμε κάποια πράγματα και θα κάνουμε κι άλλα, με τις ίδιες φιλοδοξίες. Έχουμε κατακτήσει τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, φέτος φτάσαμε σε δύο τελικούς, και το ότι κερδίσαμε το 50% των αγώνων στην EuroLeague δεν ήταν αρκετό ούτε για το Play-In.
Οι φιλοδοξίες μας παραμένουν οι ίδιες. Δεν μιλάμε για Final Four, γιατί αν κοιτάξετε τα τελευταία χρόνια, στο τέλος συμμετέχουν πάντα οι ίδιες ομάδες και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Όμως μπορεί να τύχει, και εμείς θα το παλέψουμε. Κερδίζουμε και χάνουμε όλοι μαζί. Μερικές φορές κερδίζεις και όλα φαίνονται σωστά, ακόμη κι όταν δεν είναι, και σε αυτές τις στιγμές πρέπει να αντισταθείς στον πειρασμό να τα ισοπεδώσεις όλα όταν χάνεις. Το σωστό είναι να προγραμματίζεις. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να κάνουμε.
Σαφώς και έγιναν λάθη: όταν τα αναγνωρίζεις, προσπαθείς να τα διορθώσεις, μπορεί να τα καταφέρεις, μπορεί και όχι. Όλοι σήμερα είναι απογοητευμένοι, όλοι περίμεναν περισσότερα, από τον προπονητή, από τους παίκτες. Είναι φυσιολογικό».
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
