Αρμάνι - Βίρτους Μπολόνια 64-72: Γλίτωσε το «χαρακίρι», προκρίθηκε στην παράταση

Γιώργος Κούβαρης
Αρμάνι - Βίρτους Μπολόνια 64-72: Γλίτωσε το «χαρακίρι», προκρίθηκε στην παράταση

bet365

Σ' ένα ματς που θα... ξεχαστεί πολύ γρήγορα, η Βίρτους Μπολόνια επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο με 72-64 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του ιταλικού Super Cup.

Η Βίρτους Μπολόνια του Σέρτζιο Σκαριόλο πήρε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς στην Ιταλία καθώς στον ημιτελικό του Super Cup το οποίο διεξάγεται στην «PalaLeonessa» της Μπρέσια, επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο με 72-64 στην παράταση.

Βέβαια η Αρμάνι θα μπορούσε να είχε «κλέψει» τη νίκη στην κανονική περίοδο καθώς στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα η Βίρτους έφτασε στα... πρόθυρα της «αυτοκτονίας». Αν και είχε προβάδισμα με 59-56, ένα φάουλ στον Μπάρον στα 2'' στάθηκε ικανό για να να προκαλέσει την αντίδραση του Σκαριόλο με αποτέλεσμα να δεχθεί τεχνική ποινή. Το γιατί; Θεώρησαν οι διαιτητές ότι ήταν στην προσπάθεια για σουτ! Ο παίκτης της Αρμάνι ευστόχησε ωστόσο στις τρεις από τις τέσσερις βολές που εκτέλεσε και κάπως έτσι το ματς οδηγήθηκε στο έξτρα πεντάλεπτο.

Εκεί όπου με σερί 9-0 δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδραση στην ομάδα του Ετόρε Μεσίνα! Πάντως, το σίγουρο είναι ότι το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες θεάματος καθώς η αστοχία και το κακό μπάσκετ ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό. Άλλωστε και το τελικό σκορ μπορεί να «μαρτυρήσει» από μόνο τα όσα συνέβησαν στον ημιτελικό. Βέβαια για την Βίρτους δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο τα όσα προηγήθηκαν στο ματς καθώς θα διεκδικήσουν την Πέμπτη (29/9, 21:45) το τρόπαιο με αντίπαλο την Σάσαρι, η οποία με τη σειρά της είχε νικήσει στο άλλο ματς την Ντερτόνα με 84-83.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τέλος του γ' δεκαλέπτου (38-36) θύμισε σκορ... ημιχρόνου, δείγμα και της εικόνας που παρουσίαζαν οι δύο ομάδες στο παρκέ. Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Σέμι Οτζελέγιε με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ οι Μίκι και Κορντινιέ πρόσθεσαν από 13 και 12 πόντους ο καθένας. Η Βίρτους να είχε συνολικά 3/13 τρίποντα και μόλις 21/48 δίποντα ενώ αστόχησε και σε οκτώ ελεύθερες βολές (21/29).

Χειρότερα ήταν τα ποσοστά για λογαριασμό της Αρμάνι Μιλάνο καθώς μέτρησε 12/40 δίποντα και 2/7 τρίποντα. Ο Χολ ήταν πρώτος σκόρερ με 19 πόντους με 4/7 τρίποντα ενώ ο Μπίλι Μπάρον πέτυχε 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 12-8, 26-22, 38-36, 64-72

@Photo credits: @Virtusbo
 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΤΑΛΙΑ Τελευταία Νέα