Αρμάνι Μιλάνο - Βίρτους Μπολόνια 81-64: Επιστροφή στον θρόνο για τους Λομβαρδούς

Αρμάνι Μιλάνο - Βίρτους Μπολόνια 81-64: Επιστροφή στον θρόνο για τους Λομβαρδούς

bet365

Στο Final 4 μπορεί να μην πήγε, όμως εντός των τειχών πέτυχε το double! Η Αρμάνι Μιλάνο μετέτρεψε σε πάρτι τον 6ο τελικό με τη Βίρτους Μπολόνια, επικρατώντας με 81-64 κι επιστρέφοντας στην κορυφή της Serie A ύστερα από τέσσερα χρόνια.

Η Βίρτους παρέδωσε το στέμμα της. Η Αρμάνι είναι η νέα πρωταθλήτρια Ιταλίας! Για 29η φορά στην ιστορία του, ο σύλλογος από το Μιλάνο κάθεται στον θρόνο. Με 4-2 στους τελικούς των playoffs, το σύνολο του Έτορε Μεσίνα επικράτησε άξια της κατόχου του EuroCup.

Το Μεντιολάνουμ Φόρουμ ήταν κατάμεστο κι αμέσως μετά την κόρνα της λήξης, οι φίλοι της Αρμάνι μπήκαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν, μέσα σε φανταστική ατμόσφαιρα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των πρωταθλητών ήταν ο Τζίτζι Ντατόμε με 23 πόντους και 5/10 τρίποντα. Από 'κει και πέρα, πολύτιμοι ήταν κι οι Σαβόν Σιλντς και Σέρχι Ροντρίγκεθ με 15 και 12 πόντους αντίστοιχα. Ο Ισπανός μάλιστα μοίρασε κι 8 ασίστ. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Μπεν Μπέντιλ, βοήθησε με 6 πόντους και 2 ριμπάουντ, ενώ ο άλλοτε πλειμέικερ του Προμηθέα, Τζέριαν Γκραντ, είχε 7 πόντους και 1 ασίστ. Σε ο,τι αφορά τον Κάιλ Χάινς, τελείωσε με 8 πόντους, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Και πολλές άμυνες που δε «γράφει» η στατιστική.

Στον αντίποδα, οι "Vu Nere" δεν βρέθηκαν σε καθόλου καλό βράδυ. Οι περισσότερες αστέρες τους σίγησαν. Δύο ρολίστες ήταν οι μόνοι διψήφιοι, οι Αλιμπέγκοβιτς (11π.) και Μάνιον (10π.). Ο Τεόντοσιτς έμεινε στους 5 πόντους με 3 ασίστ, ενώ οι Χάκετ και Σενγκέλια πέτυχα 6 κι 8 πόντους αντίστοιχα. Ο δε Μπελινέλι... κόλλησε στους 3 σε 22 λεπτά, με 1/4 τρίποντα.

Αυτό ήταν το πρώτο πρωτάθλημα της Αρμάνι μετά το 2018. Θυμίζουμε πως αμφότερες οι ομάδες θα αγωνίζονται του χρόνου στην Euroleague. Η μεν Αρμάνι ως μέλος-μέτοχος της διοργάνωσης, η δε Βίρτους ως η πρωταθλήτρια του EuroCup για την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Για την ιστορία, ο Μεσίνα είναι για 7η φορά στην καριέρα του πρωταθλητής Ιταλίας - πρώτη μετά από 19 ολόκληρα χρόνια! Ο πολυνίκης τεχνικός έχει κι 9 κύπελλα στο παλμαρέ του.

Κατά τα λοιπά, πολυτιμότερος των τελικών αναδείχθηκε ο Σαβόν Σιλντς.

Έχει αξία να αναφέρουμε πως στο Φόρουμ βρέθηκαν μεταξύ άλλων και ποδοσφαιρικοί αστέρες. Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και Εστεμπάν Καμπιάσο είδαν δια ζώσης το Game 6.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-16, 43-36, 61-46, 81-64.

5

6

Οι τίτλοι ανά ομάδα στη Serie A

29 - Αρμάνι Μιλάνο
16 - Βίρτους Μπολόνια
10 - Βαρέζε
8 - Μοντεπάσι Σιένα
6 - Άσι Μιλάνο
5 - Τριέστε
4 - Τζινάστικα Ρόμα
3 - Καντού
2 - Πέζαρο
2 - Φορτιτούντο Μπολόνια
1 - Κοστάντσα
1 - Ίντερ
1 - Βίρτους Ρόμα
1 - Καζέρτα
1 - Ντινάμο Σάσαρι

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΤΑΛΙΑ Τελευταία Νέα