Μίλος Τεόντοσιτς: Ιδού ο Μεσσίας ήλθε

Μίλος Τεόντοσιτς: Ιδού ο Μεσσίας ήλθε

Μίλος Τεόντοσιτς: Ιδού ο Μεσσίας ήλθε

bet365

Το Gazzetta γράφει για τον Μίλος Τεόντοσιτς, τον τελευταίο μεγάλο ήρωα της Basket City που συνδυάζει τόσο αλλόκοτα το ταλέντο με το ταμπεραμέντο, οδηγώντας τη Βίρτους Μπολόνια στην κορυφή της Serie A για πρώτη φορά μετά από τα χρόνια του Τζινόμπιλι και του Ριγκοντό.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς είναι ο τύπος που τον κοιτάς στα μάτια και καταλαβαίνεις πως δεν αστειεύεται. Που είναι γεννημένος για να υποδύεται ένα συγκεκριμένο είδος χαρακτήρα ως υπεύθυνος για όλες τις σκέψεις και όλες τις πράξεις του. Το βράδυ της Παρασκευής 11/6 πανηγύρισε ως MVP των τελικών με την Αρμάνι το πρωτάθλημα στη Serie A, το πρώτο έπειτα από το 2001 για την ιστορική Βίρτους που χρειάστηκε να περιμένει 20 χρόνια για να πατήσει ξανά στην κορυφή ενώ στο μεσοδιάστημα ταλαιπωρήθηκε από τεράστια οικονομικά προβλήματα, παραχώρησε τη θέση της στην EuroLeague στη Σιένα, έπεσε στις χαμηλότερες κατηγορίες και η μαγεία της εικόνας της άρχισε να ξεθωριάζει.

Η αντιπαλότητά της Βίρτους με τη Φορτιτούντο έχει περάσει στη σφαίρα του μύθου. Μια πόλη 400.000 ψυχών, δυο Πύργοι στη μέση της πλατείας Porta Ravegnana και ένα σπορ που αποτελεί μέρος της κουλτούρας του τόπου, έστω και αν από αυτόν τον άτυπο ανταγωνισμό έμειναν μόνο συντρίμμια τα προηγούμενα χρόνια. Η Βίρτους εξαφανίστηκε από τον μπασκετικό χάρτη μόλις δυο χρόνια μετά από την κατάκτηση της EuroLeague στη σειρά των τελικών με την Τάου. Ένας οργανισμός που έχει στο παλμαρέ του 30 τίτλους εντός και εκτός συνόρων πέρασε στην ανυποληψία λόγω κακής διαχείρισης και οικονομικών προβλημάτων...

Στις 23 Μαρτίου 2017 σημειώθηκε η κίνηση που έμελλε να αλλάξει το status της ομάδας καθώς ο Μάσιμο Ζανέτι, επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο του καφέ και πρώην πολιτικός, έγινε κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Ο 72χρονος «Βασιλιάς του Καφέ» όπως αποκαλείται στη γειτονική χώρα είναι ιδιοκτήτης της Segafredo με κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως!

Η νέα Βίρτους άρχισε να χτίζεται στις στάχτες της παλιάς που έφτασε στο σημείο να χρωστά στην εφορία, να υποβιβάζεται στη Serie A2 το 2003 και το 2016, εγκλωβισμένη στη χειρότερη δυνατή κατάσταση της αβεβαιότητας. Οι μέρες που από την Μπολόνια πέρασαν ο Σάσα Ντανίλοβιτς, ο Ζόραν Σάβιτς, ο Αντουάν Ριγκοντό, ο Μάρκο Γιάριτς και ο Μανού Τζινόμπιλι έμοιαζαν με μακρινό παρελθόν.

Οι Ιταλοί πυροδότησαν τη... βόμβα με την απόκτηση του Μίλος Τεόντοσιτς στις 13 Ιουνίου 2019. Οι διαπραγματεύσεις με τον Σέρβο γκαρντ κράτησαν πάνω από δυο μήνες κι εν τέλει το super deal έκλεισε στα 5 εκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια, συν κάποια μπόνους εφόσον η Βίρτους παίξει στην EuroLeague. Ο Μίλος έτυχε υποδοχής Μεσσία στο αεροδρόμιο. Μετά το πέρασμά του από τους Κλίπερς (2017-19), ο Σέρβος γκαρντ ήλθε στην Μπολόνια, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του ηγέτη σε μια ομάδα που του πρόσφερε πεδίο δόξης λαμπρό, έχοντας ως βασικό στόχο του project τη συμμετοχή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι ημιτελικοί του EuroCup εξελίχθηκαν σε φιάσκο για τον οργανισμό της Βίρτους που αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Ούνικς Καζάν και έχασε την ευκαιρία να προκριθεί απευθείας στην επόμενη EuroLeague. Καταστροφή. Το «οικοδόμημα» κλονίστηκε εκ νέου, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αμφισβητήθηκε ξανά και η Βίρτους κλήθηκε να αντιμετωπίσει στους τελικούς της Serie A την Αρμάνι που προερχόταν από την 3η θέση στο Final 4 της Κολωνίας.

Δυο νίκες στο Μιλάνο, άλλες δυο στην Μπολόνια και sweep με τον Τεόντοσιτς να αναδεικνύεται MVP στη σειρά των τελικών κόντρα στην ομάδα του Μεσίνα. Το 2001, στο τελευταίο πρωτάθλημα της Βίρτους, ο Μίλος έπαιζε μπάσκετ στη γενέτειρά του, το Βάλιεβο. Τα τελευταία δυο χρόνια έχει μείνει εκτός EuroLeague όπου βρέθηκε με τον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πλέον όμως λογίζεται από τους Ιταλούς ως ο τελευταίος μεγάλος ήρωας της Basket City.

Μίλος στατς

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΤΑΛΙΑ Τελευταία Νέα