Μαρκ Γκασόλ: Το σόου απέναντι στον Αΐτο και η επιστροφή του στη Liga Endesa 14 χρόνια μετά (vids)

Δημήτρης Οικονόμου
Μαρκ Γκασόλ: Το σόου απέναντι στον Αΐτο και η επιστροφή του στη Liga Endesa 14 χρόνια μετά (vids)

bet365

Από τον Μάρτιο του 2008, όταν και αποχαιρέτησε τη Liga Endesa για το NBA, ο Μαρκ Γκασόλ γιγάντωσε τον μύθο του και... επιστρέφει με την αγαπημένη του Τζιρόνα στην πρεμιέρα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης!

Το πρώτο τζάμπολ στη Liga Endesa αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς η Τζιρόνα του Μαρκ Γκασόλ υποδέχεται, στην επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας, τη Ρεάλ Μαδρίτης (28/09 - 22:00).

Σε μία πορεία που πέρασε από αρκετές δυσκολίες αλλά και αμέτρητες συμπτώσεις, ο Μαρκ Γκασόλ θα επιστρέψει στη Liga Endesa μετά από 14 χρόνια, στα οποία γιγάντωσε τον δικό του μύθο ανά τα παρκέ του κόσμου.

Ήταν 20 Μαρτίου του 2008 όταν ο Μαρκ θα αγωνιζόταν για τελευταία φορά με τη φανέλα της αγαπημένης του Τζιρόνα, την εποχή που είχε συμπαίκτες τον Βίκτορ Σάδα, τον Σαν Εμετέριο και τον... Νταρίλ Μίντλετον. Δύο μέρες νωρίτερα έδωσε την τελευταία του παράσταση στην «Pavelló Girona-Fontajau», με την ομάδα του να επικρατεί της Μπανταλόνα 91-83, στο Game2 των προημιτελικών.

Ο Γκασόλ σκόραρε 25 πόντους με 10/12 δίποντα, μάζεψε 10 ριμπάουντ και μοίρασε 8 ασίστ, σε μία από τις τελευταίες του μπασκετικές παραστάσεις στη χώρα του. Το Μέμφις είχε ήδη προλάβει να αποκτήσει τα δικαιώματά του από τους Λέικερς που τον είχαν κάνει Draft το 2007, στο πλαίσιο της ανταλλαγής του αδερφού του Πάου στη γειτονιά του Hollywood.

Ο Γκασόλ, ένα γνήσιο τέκνο της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Ρεάλ

Αποχαιρετά την Ισπανία ως MVP της λίγκας, καθώς η Μπανταλόνα του Αΐτο επικρατεί με 86-75 στο τρίτο ματς των προημιτελικών. Με τον Αΐτο στον δικό του πάγκο, θα επιχειρήσει να ξαναβάλει την Τζιρόνα για τα καλά στον μπασκετικό χάρτη της Ισπανίας.

Χρηματοδότης της ομάδας από το 2014, ο Γκασόλ αγωνίστηκε με λαβωμένο γόνατο στον τελικό ανόδου απέναντι στην Εστουδιάντες και να οδηγήσει με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 2 μπλοκ την ομάδα του στην Liga Endesa. Για τον άνθρωπο που κατάφερε να χτίσει τον δικό του θρύλο, αποτινάσσοντας τη σκιά του σπουδαίου αδερφού του Πάου, τίποτα δεν ήταν αδύνατο.

Ξεπερνώντας και τον τελευταίο, γραφειοκρατικό σκόπελο που του απαγόρευε αρχικά να αγωνίζεται στην ομάδα της οποίας είναι πρόεδρος, ο Γκασόλ ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή, απέναντι σε Μαδριλένους. Ένα γνήσιο τέκνο της Καταλονίας και της Μπάρτσα από όπου και ξεκίνησε την καριέρα του, που μετέτρεψε μία ολόκληρη ομάδα να... χορεύει στους ρυθμούς του.

Στο «Pavelló Girona-Fontajau» δε θα πέφτει... καρφίτσα, με τα διαρκείας να κάνουν φτερά από το καλοκαίρι και τη -χωρίς Ρούντι, Χάνγκα- Ρεάλ να περιμένει να ζήσει άλλη μία επίπονη βραδιά στην κολασμένη Καταλονία, λίγες μέρες αφού υπέταξε την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Super Cup.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα