Βαλένθια: Ενδιαφέρον για τον MVP της ACB, Τζάναν Μούσα (vid)

Βαλένθια: Ενδιαφέρον για τον MVP της ACB, Τζάναν Μούσα (vid)

bet365

Ο Τζάναν Μούσα απασχολεί τη Βαλένθια, έπειτα από μια φανταστική σεζόν με τη Μπρεογάν που τον οδήγησε στην ανάδειξη του σε MVP της ισπανικής Λίγκας.

Ο άλλοτε παίκτης της Αναντολού Εφές και των Μπρούκλιν Νετς (49 αγώνες τη διετία 2018-20) βρίσκεται στο μεταγραφικό ραντάρ της Βαλένθια ενόψει της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Ο 23χρονος φόργουορντ πραγματοποίησε φέτος μια καταπληκτική σεζόν με τη Μπρεογάν, μετρώντας κατά μέσο όρο 20 πόντους, 5.1 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ σε 29 συμμετοχές. Ο Μούσα αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του ισπανικού πρωταθλήματος, οδηγώντας τη νεοφώτιστη ομάδα του σε άνετη παραμονή με την κατάκτηση της 11ης θέσης στην κανονική περίοδο.

Το 2021 πανηγύρισε την κατάκτηση της Euroleague ως μέλος της Εφές, καθώς και το εγχώριο πρωτάθλημα στη Τουρκία. Το 2018 είχε αναδειχθεί κορυφαίος νέος παίκτης του EuroCup και της Αδριατικής Λίγκας, έχοντας ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα στη Τσεντεβίτα.

Στην Κροατία είχε κατακτήσει τρία πρωταθλήματα κι ισάριθμα κύπελλα, ενώ φέτος στην ACB κατάφερε να βάλει και πάλι την καριέρα του σε παραγωγική ροή, αφού πέρσι στην Εφές ο ρόλος του ήταν περιορισμένος. Επίσης, μαζί με τους Χουέρτας, Λαπροβίτολα, Μονέκε και Σερμαντίνι, ήταν μέλος της πρώτης καλύτερης πεντάδας στην Ισπανία, ενώ πέντε φορές είχε πάρει το βραβείο του παίκτη της αγωνιστικής, όντας ο απόλυτος αγωνιστικός ηγέτης της Μπρεογάν.

Μένει φυσικά να δούμε αν το ενδιαφέρον της Βαλένθια θα γίνει πιο... χειροπιαστό, τη στιγμή που ο σύλλογος βρίσκεται εν αναμονή του να μάθει αν του χρόνου θα παίζει στο EuroCup ή αν θα διεκδικήσει μέσω wild card την είσοδο του στην Euroleague της περιόδου 2022-23.

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα