Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 59-64: «Μπλαουγκράνα» κούπα με ανατροπή

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 59-64: «Μπλαουγκράνα» κούπα με ανατροπή

bet365

Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε από το -14 της πρώτη περιόδου και κατέκτησε το Copa Del Rey, νικώντας για τρίτη φορά και σε τρίτη διαφορετική διοργάνωση τη Ρεάλ Μαδρίτης φέτος. Πρωταγωνιστής ο Μίροτιτς, πολύτιμος ο Γιοκουμπάιτις.

Το Copa Del Rey απέκτησε μπλαουγκράνα χρώμα. Με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί για άλλη μία φορά φέτος κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης (64-59) και αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 19-5 (!) μετά το τέλος της 1ης περιόδου.

Το ματς ήταν... καρμπόν με αυτό της EuroLeague, μόνο που το εκπληκτικό ξεκίνημα το έκανε η Ρεάλ. Προηγήθηκε με 13-3 και 19-5 στο φινάλε μετά από 10 λεπτά αγώνα.

Σε αυτό το διάστημα η Μπαρτσελόνα πήρε 4 πόντους από τον Μίροτιτς (ο οποίος σημείωσε 19 πόντους και αναδείχθηκε MVP του Final 8) και έναν από τον Ντέιβις. Ωστόσο, ο Μίροτιτς ήταν ο ένας από τους δύο παίκτες που πρωτοστάτησαν στην επιστροφή της ομάδας του Σάρας Γιασικεβίτσιους.

Ο Ισπανός φόργουορντ σημείωσε 11 πόντους σε 8 λεπτά στην 3η περίοδο, ενώ ήταν αυτός που έδωσε το προβάδισμα στο τέλος στην Μπαρτσελόνα με εύστοχες ελεύθερες βολές.

Ο άλλος μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις με 12 πόντους, τους 9 στην τελευταία περίοδο.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τον Γιασικεβίτσιους να πανηγυρίζει με υψωμένα χέρια, προτού βρεθεί στην αγκαλιά της οικογένειάς του.

Η Ρεάλ επιχείρησε να ισοφαρίσει, αλλά ο Ντεκ αστόχησε σε λέι απ με 20.6 δεύτερα στο ρολόι.

Τραυματίστηκε και αποχώρησε, λίγο πριν το τέλος ο Χάνγκα, με την κατάστασή του να μοιάζει σοβαρή.

Ο Νικ Καλάθης τελείωσε τον τελικό με 4 πόντους και 6 ασίστ σε 32:07 στο παρκέ. Αυτό είναι το 27ο κύπελλο της Μπαρτσελόνα και δεύτερο συνεχόμενο.

Τα δεκάλεπτα: 19-5, 29-18, 46-41, 59-64

Real-Barca

Real-Barca

@Photo credits: Real Madrid basket
 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΣΠΑΝΙΑ Τελευταία Νέα