Λιμόζ - Μονακό 88-89: Δραματική νίκη με... «αυτοκτονία» των «λιμουζό»

Λιμόζ - Μονακό 88-89: Δραματική νίκη με... «αυτοκτονία» των «λιμουζό»

bet365

Ύστερα από φινάλε «γκραν γκινιόλ» η Μονακό νίκησε εκτός έδρας τη Λιμόζ με 89-88 και παρέμεινε «ζωντανή» στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης στην regular season.

Ούτε από τα πιο τρελά σενάρια δεν ήταν βγαλμένο το φινάλε στο ματς του «Μπομπλάν» μεταξύ της Λιμόζ και της Μονακό!

Ουσιαστικά η μία ομάδα χάριζε τη νίκη στην άλλη και δεν την... έπαιρνε! Με το σκορ στο 87-88 και με 2,7'' για το τέλος, ο Ντουέιν Μπέικον αστόχησε σε ένα ζευγάρι βολών (σ.σ. επίτηδες στην δεύτερη) αλλά ο Ουίλ Τόμας έκανε το λάθος να κάνει... φάουλ στον Χόρας Σπένσερ της Λιμόζ, ο οποίος είχε την μεγάλη ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του με βολές στα 2''.

Ο παίκτης των «λιμουζό» ευστόχησε στην πρώτη για το 88-88 αλλά αστόχησε στη δεύτερη! Κι ενώ για κλάσματα του δευτερολέπτου όλοι πίστεψαν ότι το ματς θα πάει στην παράταση, ο Βέστερμαν που πήρε το ριμπάουντ δέχθηκε το άνευ λόγου και ουσίας φάουλ από τον Ούγκο Ινβερνίτζι και ουσιαστικά... χάρισε στη Μονακό την ευκαιρία να νικήσει. Ο Βέστερμαν ευστόχησε από τη πλευρά του στην πρώτη βολή για το 89-88, αστόχησε επίτηδες στην δεύτερη ωστόσο ο Νίκολας Λανγκ πρόλαβε να πετάξει τη μπάλα πίσω από το κέντρο αλλά την είδε να εξοστρακίζεται στο καλάθι της Μονακό.

Ο Μάικ Τζέιμς με 21 πόντους και 11 ασίστ ήταν ο καλύτερος παίκτης των νικητών, ενώ ακολούθησαν οι Βέστερμαν (16π., 4ασ.), Μοτιεγιούνας (15π.) και Μπέικον (14π.)

Με αυτή τη νίκη η Μονακό έφτασε στο 25-8 ρεκόρ και ισοβάθμισε με τη Βιλερμπάν (που έχει επίσης 25-8) στην πρώτη θέση ωστόσο υστερεί στην μεταξύ τους ισοβαθμία. Κάτι που σημαίνει ότι την τελευταία αγωνιστική θα πρέπει οι Μονεγάσκοι να νικήσουν στην έδρα της Σολέ και ταυτόχρονα η Βιλερμπάν να μην νικήσει τη Λιμόζ εκτός έδρας προκειμένου να τερματίσουν στην 1η θέση.

Τα δεκάλεπτα: 14-26, 36-46, 67-56, 88-89

 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΓΑΛΛΙΑ Τελευταία Νέα