Σταυρόπουλος για τελικό ξυρισμένων κεφαλιών: «Αν χάναμε θα ντρεπόμασταν να βγούμε έξω» (vid)

Gazzetta team
Σταυρόπουλος για τελικό ξυρισμένων κεφαλιών: «Αν χάναμε θα ντρεπόμασταν να βγούμε έξω» (vid)

bet365

Ο Νίκος Σταυρόπουλος γύρισε τον χρόνο πίσω και «ταξίδεψε» στις 18 Απριλίου 1984 και δη στον τελικό των ξυρισμένων κεφαλιών, όταν ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει τον Άρη με 74-70 και είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας αναφέρθηκε στον «όρκο νίκης» που ήταν το... ξύρισμα των κεφαλιών των παικτών του ΠΑΟΚ, ενώ υπογράμμισε ότι σε περίπτωση ήττας θα ντρεπόντουσαν όλοι να κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Σταυρόπουλος ανέφερε: «37 χρόνια πριν, ωραίες στιγμές, απίθανες. Ήταν ο πρώτος χρόνος που είχα έρθει στον ΠΑΟΚ, είχα μια θερμή υποδοχή, ήταν το πρώτο μου Κύπελλο με τον ΠΑΟΚ, το 83'-84'. Δύσκολο για μένα, από μια επαρχιακή πόλη, παίξαμε με τον Άρη, κερδίσαμε και ήμουν από τους καλύτερους παίκτες. Αυτό με καθιέρωσε στις καρδιές των φίλων του ΠΑΟΚ, ήταν ένα ιδιαίτερο κύπελλο, με κουρεμένα κεφάλια, έμεινε πολύ χαρακτηριστικά».

Και συνέχισε: «Είχαμε κουρευτεί το πρωί εν είδη όρκου, ότι θα πάμε για να κερδίσουμε και αν χάσουμε να μην μπορούμε να βγούμε στην αγορά. Καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο θα ήταν σε μία πόλη που ζούσε με το μπάσκετ, θα ντρεπόμασταν να βγούμε έξω. Παρ' όλα αυτά κερδίσαμε. Όταν μπήκαμε στο Παλέ ήταν κατάμεστο, περάσαμε μπροστά από τους φίλους του ΠΑΟΚ και δεν μας αναγνώρισαν, κατεβαίνοντας προς τα αποδυτήρια, τότε κατάλαβαν ότι είμαστε εμείς. Μοναδικές στιγμές. Από εκεί άρχισε μια πορεία για τον ΠΑΟΚ, μια αναγέννηση για να μπορέσει να φτάσει σε πρωταθλήματα, Κύπελλα Ευρώπης και να γράψει μια λαμπρή ιστορία τη δεκαετία του '90.»

Και κλείνοντας είπε: «Πρέπει να συνεχιστεί αυτό και να ζήσει και η νέα γενιά του ΠΑΟΚ μοναδικές στιγμές και να μεγαλώνει το μουσείο με τρόπαια που έχουμε στο Παλατάκι. Η υποδοχή, ήταν φοβερή, με ένα σημείωμα από τη Θύρα 4, που έγραφε ότι περιμένουμε από σένα το κάτι διαφορετικό και ευτυχώς καθιερώθηκα εκείνη τη χρονιά, με αγάπη και ενθουσιασμό».

ΠΑΟΚ (Φαίδωνας Ματθαίου): Πολίτης 8, Μ.Κατσούλης 12, Αγγελίδης, Μπακόπουλος 8, Ζ.Κατσούλης 2, Φασούλας 12, Αλεξανδρής 6, Σταυρόπουλος 26, Κωνσταντινίδης, Πολυχρονάκος

Άρης (Γιάννης Ιωαννίδης): Γκάλης 20, Νικήτας 13, Ρωμανίδης 2, Παραμανίδης, Φιλίππου 22, Τσαχτάνης 4, Δοξάκης, Κοκολάκης 9, Σταμάτης, Γεωργιάδης.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα