ΑΕΚ: Η ραψωδία του Ζήση, το πρώτο του Παπαθεοδώρου (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
ΑΕΚ: Η ραψωδία του Ζήση, το πρώτο του Παπαθεοδώρου (vid)

bet365

Ο πρώτος τίτλος και ο μοναδικός σε μία σεζόν που έμελλε να ολοκληρωθεί άδοξα. Όχι στο παρκέ. Η ιστορία για το 2020 έγραψε πως η ΑΕΚ είναι η νέα Κυπελλούχος Ελλάδας!

Το πρώτο! Και το μοναδικό! Τα πολύχρωμα χαρτάκια ήταν μόνο για την ΑΕΚ. Κυπελλούχος Ελλάδας 2020. Η τελευταία διοργάνωση, η οποία ολοκληρώθηκε Π.Κ. (Προ Κόβιντ).

Η ΑΕΚ κατέκτησε το 5ο Κύπελλο της ιστορίας της, στον τελικό της 16ης Φεβρουαρίου 2020, απέναντι στον... πεινασμένο Προμηθέα Πατρών, με το (φαινομενικά φτωχό, αλλά πολύτιμο) 61-57.

Ο τελικός έφερε φαρδιά πλατιά μία διπλή ελληνική σφραγίδα. Αυτή του Ηλία Παπαθεοδώρου και εκείνη του Νίκου Ζήση.

Για τον Παπαθεοδώρου δεν ήταν μόνο ο πρώτος τίτλος στην καριέρα του, στην Ελλάδα. Αλλά και ο πρώτος για την ΑΕΚ με Έλληνα προπονητή στον πάγκο της, μετά τον θρυλικό Νίκο Μήλα (1969-1970).

Όσο για τον Ζήση; Η επιστροφή του στην ΑΕΚ συνοδεύτηκε από ακόμη έναν «κιτρινόμαυρο» τίτλο, μετά απ' το κύπελλο του 2001. Και τον αρχηγό της «Βασίλισσας» να είναι ο κινητήριος μοχλός στην κατάκτηση του τροπαίου.

Η «Βασίλισσα» έφτασε στη νίκη και στην κατάκτηση του Κυπέλλου έχοντας δύο σημαντικές απώλειες: τον Κιθ Λάνγκφορντ και τον Νίκο Γκίκα!

Στον δεύτερο θρίαμβο της ΑΕΚ την τελευταία τριετία, ξανά στην Κρήτη, ξανά στα «Δύο Αοράκια». Το 2018 οι «κιτρινόμαυροι» είχαν επικρατήσει και του Ολυμπιακού με 88-83.

Πώς έφτασε η ΑΕΚ στον τελικό:

ΑΕΚ – Ρέθυμνο 71-61

Διαγόρας Δρυοπιδέων – ΑΕΚ 71-89

Πώς έφτασε ο Προμηθέας στον τελικό:

Προμηθέας – Παναθηναϊκός 81-79

Προμηθέας – Περιστέρι 67-61

Το φύλλο αγώνα του τελικού:

Προμηθέας (Μάκης Γιατράς): Χολ 9 (1), Μπαμπ 8 (1), Λίποβι 7 (1), Αγραβάνης 2, Μαυροκεφαλίδης 11 (1), Κασελάκης 15 (1), Μάντζαρης 3 (1), Φίλερ 2, Τζόουνς.

ΑΕΚ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Ρέι 15 (1), Τσάλμερς 3, Τολιόπουλος 3 (1), Ματσιούλις 9 (1), Γιάνκοβιτς 4, Χρυσικόπουλος 2, Ζήσης 11 (2), Μαυροειδής, Ρογκαβόπουλος, Γιαννόπουλος 6 (1), Σλότερ 5, Γκραντ 2.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα