Μέξας: «Να μην μας ξεγελάσει η νίκη και η διαφορά»

Gazzetta team
Μέξας: «Να μην μας ξεγελάσει η νίκη και η διαφορά»

bet365

Ο Κώστας Μέξας αξιολόγησε την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στη νίκη-πρόκριση επί της Λάρισας και στάθηκε στη νοοτροπία που θα πρέπει να έχει η ομάδα του.

Ο προπονητής του Δικεφάλου αναφέρθηκε αρχικά στο κακό πρώτο δεκάλεπτο αλλά και στον διαφορετικό ΠΑΟΚ στα υπόλοιπα τρία. «Στο πρώτο δεκάλεπτο η άμυνά μας δεν ήταν στο γήπεδο. Εκεί λειτούργησε η επίθεσή μας γιατί με την εικόνα που είχαμε στην άμυνα θα μπορούσαμε να χάναμε με μεγαλύτερη διαφορά. Μετά προσπαθήσαμε περισσότερο στην άμυνα, βελτιωθήκαμε στο ένας εναντίον ενός αλλά και στην αντίδρασή μας στα πικ εν ρολ του αντιπάλου, ενώ στην επίθεση διαβάσαμε αρκετά καλά τις περισσότερες καταστάσεις που μας έδωσε η άμυνα της Λάρισας».

Σε ερώτηση για τον ρόλο του Βαγγέλη Μαργαρίτη στην ανατροπή του σκηνικού απάντησε… «καταρχήν η ηλικία είναι ένα νούμερο. Επικρατεί αυτή η άποψη στο τελευταίο διάστημα και εμπεριέχει αρκετή δόση αλήθειας. Ο Βαγγέλης θα έχει διαφορετικό ρόλο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά έχει την εμπειρία και την ικανότητα να κάνει αυτό που έκανε σήμερα. Να αλλάζει τον ρυθμό ενός αγώνα». Σχετικά με ότι ο ΠΑΟΚ είχε πολλούς πρωταγωνιστές στη νίκη επί της Λάρισας, ο Κώστας Μέξας σημείωσε ότι… «αυτός είναι και ο στόχος μας. Δεν βγήκαμε στην αγορά αναζητώντας τον έναν σταρ αλλά προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε βασιζόμενοι στην ομαδική λειτουργία. Έχουμε παιδιά τα οποία μπορούν να βγουν μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις. Δεν πρέπει όμως να μας ξεγελάει η νίκη ή η διαφορά γιατί χρειαζόμαστε πολύ δουλειά για να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».

Σχετικά με την απόδοση του ΠΑΟΚ στο πρώτο δεκάλεπτο, απάντησε ότι… «αν ψάξουμε δικαιολογίες θα βρούμε αλλά δεν θέλω να είμαστε ομάδα της δικαιολογίας. Το σημαντικό είναι ότι τα παιδιά κατάλαβαν τι δεν πήγαινε καλά και το διόρθωσαν. Γενικώς είναι παιδιά τα οποία καταλαβαίνουν το παιχνίδι και αντιλαμβάνεται ο καθένας τον ρόλο του. Αυτό που έχουν κάνει μέχρι τώρα και είναι σημαντικό είναι ότι ο ένας σέβεται τις ικανότητες του διπλανού του. Αν διατηρήσουμε αυτό τη νοοτροπία και στη διάρκεια θα φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε».
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα