Ο Ιωνικός κέρδισε (85-73) και απέκλεισε τον… βαρύ Άρη

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Ιωνικός κέρδισε (85-73) και απέκλεισε τον… βαρύ Άρη

bet365

Ο Ιωνικός είχε όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια νέα ομάδα καθώς διέθετε ενθουσιασμό και με πρωταγωνιστή τον Άνταμ Σμιθ επικράτησε του Άρη με 85-73 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Εικόνα δυσκίνητης και βαριάς ομάδας παρουσίασε ο Άρης.

Ο Ιωνικός έδειξε στοιχεία ομάδας που έχει ενθουσιασμό και αθλητικότητα σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος παρουσίασε μια απολύτως προβληματική εικόνα. Μιας ομάδας με παίκτες οι οποίοι δεν είναι σε καλή σωματική κατάσταση, δυσκίνητη και ουδόλως αθλητική.

Αυτό δεν φάνηκε στο ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο το οποίο έκλεισε με σκορ 19-19 και στο δεύτερο μισό του εξελίχθηκε σε προσωπική κόντρα μεταξύ Φίτζπάτρικ-Τσάλμερς. Ο Άνταμ Σμιθ έδωσε στον Ιωνικό μακρινό σουτ και ο Ιωνικός προηγήθηκε με 31-27 (15’). Ο Άρης επέμεινε στο σετ παιχνίδι, βρήκε λύσεις από τον Μίλαν Μιλόσεβιτς και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 38-37.

Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε αποκλειστικά στον Ιωνικό ο οποίος προηγήθηκε με (51-43, 25’) με ηγέτη τον Σμιθ καθώς ο Άρης δεν κατάφερε να τον σταματήσει ούτε με σύνθετες άμυνες. Στο τέλος του δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 63-54 και παρότι δεν είχαν την ίδια συνέπεια στην επίθεση, στις αρχές της τελευταίας περιόδου, η διαφορά παρέμεινε σε διψήφιο νούμερο (68-57, 33’) καθώς ο Ιωνικός στηρίχθηκε στην αθλητικότητα των παικτών του απέναντι σε βαριά κορμιά των αντιστοίχων του Άρη.

Ο Ιωνικός μπήκε στα τελευταία τρία λεπτά με διαφορά 13 πόντων (78-65), δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στα εναπομείναντα λεπτά.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 38-37, 63-54, 85-73.

Δείτε ζωντανά την εξέλιξη της αναμέτρησης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα