«Η ΑΕΚ είναι ιδέα, "αντιαναπτυξιακός" ο Ολυμπιακός Β'» (gTV)

«Η ΑΕΚ είναι ιδέα, "αντιαναπτυξιακός" ο Ολυμπιακός Β'» (gTV)

Κάτια Πετροπούλου
«Η ΑΕΚ είναι ιδέα, "αντιαναπτυξιακός" ο Ολυμπιακός Β'» (gTV)

bet365

Ο Μιχάλης Πολυτάρχου, που «δεν ήταν ΑΕΚ, αλλά έγινε», και ο Βαγγέλης Καράμπουλας, που ζητάει «σεβασμό» από τους «κιτρινόμαυρους» για να μην υπάρξουν... ατυχήματα, μιλούν στην κάμερα του gazzetta.gr για τον ημιτελικό Κυπέλλου του Διαγόρα Δρυοπιδέων με την παλιά τους «αγάπη», σχολιάζουν τον Ολυμπιακό Β' και κάνουν την πρότασή τους στην ΕΟΚ για μια καλύτερη Α2.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Η φιλία τους μετράει 11 χρόνια. Από το 2009, όταν και βρέθηκαν στον Ίκαρο Καλλιθέας, έχοντας ήδη 10 χρόνια μπάσκετ στην πλάτη τους, το... γλυκό έδεσε και ο Μιχάλης Πολυτάρχου με τον Βαγγέλη Καράμπουλα έγιναν «αυτοκόλλητοι».

Μέχρι το 2012 έμειναν μαζί στην ομάδα της Καλλιθέας, με τον Πολυτάρχου να φορά την επόμενη σεζόν την φανέλα της ΑΕΚ στην Β' Εθνική και το φίλο του να πηγαίνει στην Νέα Κηφισιά. Δεν άντεξαν, όμως, πολύ μακριά ο ένας από τον άλλον και το 2013-14 ένωσαν πάλι τις δυνάμεις τους για χάρη του «Δικεφάλου» στην Α2.

Οι δυο τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην προσπάθεια της «Βασίλισσας» στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία και πανηγύρισαν την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια». Άλλωστε, αμφότεροι είναι γνωστοί ως «μετρ των ανόδων», με τον Μιχάλη να έχει ανεβάσει στην Α1 Κατηγορία τέσσερις ομάδες (Ίκαρος-2010, ΑΕΚ-2014, Περιστέρι-2018, Ηρακλής-2019) και τον Βαγγέλη έξι (Ίκαρος-2010, Νέα Κηφισιά-2013, ΑΕΚ-2014, Καβάλα-2015, Φάρος-2017 Ιωνικός-2019). Στόχος τους και φέτος είναι να προσθέσουν στο βιογραφικό τους ακόμα μια άνοδο, αυτή τη φορά με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων. Αυτό, όμως, θα το κάνουν μέσω της διαδικασίας των playoffs, καθώς η πρώτη θέση στην Α2 έχει «κλειδώσει» κατά 99% από τον Χαρίλαο Τρικούπη.

Ο Πολυτάρχου (36χρ., 1.90μ.), που δεν ήταν ΑΕΚ, αλλά έγινε, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά στην κάμερα του gazzetta.gr, αγωνίστηκε στα κιτρινόμαυρα και την πρώτη σεζόν της ομάδας στην Basket League. Από την άλλη, ο Καράμπουλας (38χρ, 2.00μ.), που εισέπραξε πολλή αγάπη από τους «κιτρινόμαυρους» οπαδούς, παρά την οπαδική του προτίμηση σε άλλη ομάδα, όπως αναφέρει χιουμοριστικά, έφτιαξε βαλίτσες εκείνη την χρονιά για την Καβάλα.

Οι δυο τους τώρα φιλοξενούν την παλιά τους «αγάπη» στο «Σταύρος Βενέτης» του Αιγάλεω, για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (12/02, 20:00, ΕΡΤSports), και θυμήθηκαν όμορφες στιγμές, όπως την «ανατριχίλα» που ένιωσαν στο παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας που έφερε την μαθηματική άνοδο, αλλά και δύσκολες, όπως το φιλικό με τον Αμύντα, που τους... κρέμασαν στα μανταλάκια!

«Η ΑΕΚ δεν είναι απλά ομάδα, είναι ιδέα», υποστηρίζει με σθένος ο Πολυτάρχου, για να δεχθεί τα πειράγματα του Καράμπουλα, ο οποίος έχει ένα... μήνυμα για τον Ηλία Παπαθεοδώρου και τους παίκτες του. Επίσης, σχολιάζουν τον «αντι-αναπτυξιακό» Ολυμπιακό που αντιμετώπισαν φέτος και... καταθέτουν την πρόταση τους στην ΕΟΚ, για να πάρει περισσότερη προβολή το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Α2.

Βέβαια, δεν έλειψαν και τα... παράπονα, με τον Πολυτάρχου να παρακαλάει (ακόμα) τον Καράμπουλα για μια πάσα. Τουλάχιστον, παίρνει πάσες στο χαβαλέ και δείχνουν πόσο ωραίοι τύποι είναι!

Το αχτύπητο δίδυμο του Διαγόρα στην κάμερα του gTV!
Ρεπορτάζ:
Κάτια Πετροπούλου
Μοντάζ: Γιάννης Καρύτσας

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα