Τακιανός: «Έπαιξε ρόλο η αποβολή του Μαργαρίτη, έπρεπε να ήμασταν πιο επιθετικοί στον Τολιόπουλο»

Newsroom
Τακιανός

bet365

Ο Φώτης Τακιανός μιλώντας για το ματς στάθηκε στην αποβολή του Μαργαρίτη, στην άμυνα πάνω στον Τολιόπουλο αλλά και σε δύο φάσεις στο τέλος του αγώνα.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είδε την ομάδα του να πετάει στα σκουπίδια διαφορά 16 πόντων και να γνωρίζει την ήττα από τον Άρη στον προημιτελικό του Κυπέλλου με 76-74.

Μια ήττα που ήταν... αρκετή για να αναγκάσει την αποστολή της ομάδας να επιστρέψει πρόωρα και άπραγη στη Θεσσαλονίκη: «Κάναμε μια τεράστια προσπάθεια, κυριαρχήσαμε αντικειμενικά για 35 λεπτά. Η αποβολή του Μαργαρίτη έπαιξε ρόλο στο να γίνει η ανατροπή. Μας έλειψε πολύ τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Είχαμε και τον τραυματισμό του ΜακΝίς και καταλαβαίνετε ότι στο τέλος-ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι-δεν μπορέσαμε να σταματήσουμε τον Τολιόπουλο» είπε ο Φώτης Τακιανός και συνέχισε:

«Έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί στην εκτέλεση του Τολιόπουλου, ο οποίος μπήκε σε έναν συγκεκριμένο ρυθμό και έκρινε το παιχνίδι. Στις δύο τελευταίες επιθέσεις, πρέπει να δούμε ότι υπάρχουν δύο επαφές. Είμαστε στενοχωρημένοι από την ήττα, αλλά στο μπάσκετ χρειάζεται συγκέντρωση για 40 λεπτά, πράγμα που δεν το είχαμε. Για μας τελειώνει το Final 8 και θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα και τον στόχο μας, να τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα».

Για τις επιλογές των παικτών του στην επίθεση: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατί ο Γουίλιαμς δεν σούταρε ή γιατί ο Φρίντρικσον πήρε δύο κρεμασμένα σουτ».

Για την άμυνα πάνω στον Τολιόπουλο: «Η άμυνα πάνω στον Τολιόπουλο έγινε όπως έπρεπε, να μην βρεθεί αμαρκάριστος στο τρίποντο, αλλάξαμε πάνω του με ψηλότερο παίκτη, αλλά η αλλαγή δεν έγινε επιθετική, ήταν παθητική και του αφήσαμε το μέτρο που χρειάζεται για να βρει το σουτ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα