Κύπελλο Ελλάδας: Η μάχη της Elite League για το Final 8 (vids)

Σπύρος Μαρκεζίνης
Από τον αγώνα του Πανιωνίου με τον Μίωνα στην Elite League

bet365

Ο Πανιώνιος, ο Μίλωνας, η Δόξα Λευκάδας και η Νεανική Εστία Μεγαρίδος αναμετρώνται για το τελευταίο εισιτήριο του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Συνολικά 4 ομάδες από την Elite League είναι έτοιμες να παλέψουν για τον τίτλο του UNICEF Trophy στο κλειστό των Άνω Λιοσιών, το οποίο θα τους δώσει μία θέση στο Final 8 του Kυπέλλου Ελλάδας.

Όπως έγινε πέρυσι, έτσι και φέτος, μία ομάδα από τις μικρότερες εθνικές κατηγορίες έχει την ευκαιρία να βρεθεί πλάι στους μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ. Πιο συγκεκριμένα ο Πανιώνιος, η Δόξα Λευκάδας, η Νεανική Εστία Μεγαρίδος αλλά και ο Μίλωνας θα αναμετρηθούν το απόγευμα της Παρασκευής (5/1) για μία θέση στον τελικό του Σαββάτου (6/1, 18:00).

Νεανική Εστία Μεγαρίδος – Μίλωνας (17:00)

Την αυλαία του Final Four θα ανοίξει η αναμέτρηση ανάμεσα στον Μίλωνα και τη Νεανική Εστία Μεγαρίδος, με το τζάμπολ να είναι προγραμματισμένο για τις 17:00.

Δύο ομάδες που βρέθηκαν ξανά αντιμέτωπες πριν λίγες μέρες για την τελευταία αγωνιστική του 2023 στην Elite League. Εκεί ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης επιβλήθηκε με 82-51 και έκλεισε πολύ άνετα με θετικό αποτέλεσμα τη χρονιά.

Ο Μίλωνας για να φτάσει στον τελικό απέκλεισε τον Πανσερραϊκό (43-66), τον Χολαργό (73-79) και την Ελευθερούπολη (88-67), ενώ η ΝΕΜ πέρασε τα εμπόδια των ΓΣ Αλμυρού (63-93), ΑΠΑΣ Νάξου Τα Φανάρια (66-72) και ΑΟ Μυκόνου (70-72).

Πανιώνιος – Δόξα Λευκάδας (20:00)

Στη συνέχεια της αγωνιστικής δράσης της Παρασκευής, ο κάτοχος του περυσινού τροπαίου, όταν ακόμη μάλιστα βρισκόταν στη Β’ Εθνική, Πανιώνιος θα αντιμετωπίσει τη μία από τις ελάχιστες ομάδες όπου έχουν καταφέρει να τον νικήσουν στο πρωτάθλημα. Ο λόγος για τη Δόξα Λευκάδας.

Η ομάδα από το Ιόνιο παρά τα άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών της Elite League, έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της σε αυτή ενώ ακόμα και στο κύπελλο χρειάστηκε να πάρει μεγάλα ματς ώστε να φτάσει στον ημιτελικό. Πιο συγκεκριμένα στην πορεία της βρέθηκαν τα εμπόδια του Ηρακλή (άνευ αγώνα), των Τρικάλων (63-67) και του Αμύντα (76-84), τα οποία κατάφερε και ξεπέρασε.

Από την άλλη, ο εντυπωσιακός Πανιώνιος του Άρη Λυκογιάννη που βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης, είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τον τίτλο του και να βρεθεί για μία ακόμη χρονιά στο final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος, έχοντας αποκλείσει στις προηγούμενες φάσεις τον Πανερυθραϊκό (86-63), τον Ερμή Σχηματαρίου (80-90) και τον Παπάγου (88-83).

Όλη η δράση θα μεταδοθεί ζωντανά από κανάλι της ΕΟΚ στο YouTube.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

Παρασκευή 5/1

  • 17:00 Νεανική Εστία Μεγαρίδος – Μίλωνας (Ημιτελικός 1)
  • 20:00 Πανιώνιος – Δόξα Λευκάδας (Ημιτελικός 2)

Σάββατο 6/1

  • 18:00 Νικητής 1 – Νικητής 2
@Photo credits: eurokinissi, LATO KLODIAN
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα