Ολυμπιακός - Άρης 82-51: Πιο εύκολα στον ημιτελικό κι από όσο περίμενε (vid)

Ολυμπιακός - Άρης 82-51: Πιο εύκολα στον ημιτελικό κι από όσο περίμενε (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε με άνεση στον προημιτελικό αφού νίκησε τον Άρη 82-51 παίζοντας ωραίο μπάσκετ. Αποστολή - Ηράκλειο: Κ. Μελάγιες

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον ημιτελικό του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας αφού επικράτησε εύκολα του Άρη με 82-51. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν καταπληκτική άμυνα, υποχρέωσαν τους Θεσσαλονικείς σε χαμηλά ποσοστά και στην μπροστινή πλευρά απλά επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο ρυθμός ήταν άγνωστη λέξη αφού καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπορούσε να τον ελέγξει. Η εκπληκτική άμυνα του Ολυμπιακού εμπόδιζε τον Άρη να σκοράρει και τα λάθη βιασύνης των «ερυθρόλευκων» διατηρούσαν τους Θεσσαλονικείς κοντά στο σκορ (4-4, 5’). Μέχρι το τέλος της εναρκτήριας περιόδου Βεζένκοβ και Φαλ βρήκαν πόντους από την καλή κυκλοφορία της μπάλας απέναντι στην match up ζώνης του Άρη, η άμυνα έγινε ακόμη πιο πιεστική και τα εύκολα καλάθια διαδέχονταν το ένα το άλλο από ΜακΚίσικ και Μπλακ. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ένα σερί 18-0 και το σκορ να μετατραπεί σε 22-4.

Στη δεύτερη περίοδο οι Θεσσαλονικείς πείσμωσαν στην άμυνά τους και υποχρέωσαν σε διαδοχικά λάθη τους παίκτες του Μπαρτζώκα κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στο σκορ μειώνοντας σε 29-16 (16’) με καλάθια του Γκούντγουιν. Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα λειτούργησε έβαλε και πάλι στη σωστή κατεύθυνση τους Πειραιώτες, η είσοδος του Σλούκα βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας και ο Φαλ κάρφωσε για το 36-20 (18’).

Στο τρίτο δεκάλεπτο και οι δύο ομάδες έπαιξαν καλό μπάσκετ, βρήκαν καλές επιλογές στην επιθετική τους λειτουργία και ο Μήτρου Λονγκ μείωσε σε 48-35 (26’). Η άμυνα match up ζώνης του Άρη δημιούργησε αρχικά ορισμένα προβλήματα στον Ολυμπιακό, όμως Βεζένκοβ και Παπανικολάου βρήκαν λύση (60-37, 29’).

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Μπαρτζώκα να έχει περισσότερο το μυαλό του στο να διαχειριστεί το χρόνο συμμετοχής και να «ξεκουράσει» ορισμένους παίκτες που θα τους χρειαστεί περισσότερο στον πιο απαιτητικό ημιτελικό. Λαρεντζάκης, Μπλακ και Σλούκας παρέμειναν συγκεντρωμένοι πηγαίνοντας τη διαφορά στο +27 (76-49, 37’) και η κόρνα της λήξης ακούστηκε την ώρα που ο πίνακας του σκορ έδειχνε 82-51.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός με σερί 20-0 μετέτρεψε το 4-4 σε 24-4 και στη συνέχεια δεν ασχολήθηκε κανείς με τον τελικό νικητή.

MVP: Ο Βεζένκοβ ολοκλήρωσε με 15 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο Παπανικολάου από την πλευρά του πρόσφερε 9 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μπλακ βοήθησε αρκετά στα 19:51 που έπαιξε έχοντας 14 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Δε βοήθησαν καθόλου Τολιόπουλος και Νετζήπογλου. Ο πρώτος έμεινε χωρίς πόντο και ο δεύτερος με 2.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Αρκετός κόσμος στα «Δύο Αοράκια». Δε γέμισε το γήπεδο, αλλά ωραία ατμόσφαιρα και με φίλους των δύο ομάδων να έχουν διακριτικά ρούχα και να μην… ανοίγει μύτη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι Πειραιώτες είχαν 26 ασίστ για 18 λάθη ενώ οι Θεσσαλονικείς 16 ασίστ για 12 λάθη. Ο Άρης σούταρε άσχημα έχοντας 44.1% στα δίποντα και μόλις 13.8% στα τρίποντα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε ένα ακόμη θεωρητικά εύκολο παιχνίδι με εντυπωσιακή σοβαρότητα και «καθάρισε» εύκολα την πρόκριση. Ως συνήθως οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβγαλαν ενέργεια στην άμυνα και στην επίθεση άφησαν το ταλέντο τους να μιλήσει. Ο Άρης παρά την καλή δουλειά του Γιάννη Καστρίτη δεν κατάφερε στο συγκεκριμένο ματς να παρουσιάσει κάτι που να δυσκολέψει τους Πειραιώτες.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-4, 39-24, 60-37, 82-51

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα