Unicef Trophy: Ηρακλής - Πανιώνιος στα ημιτελικά στο δρόμο για το Final-8

Unicef Trophy: Ηρακλής - Πανιώνιος στα ημιτελικά στο δρόμο για το Final-8

bet365

Η κλήρωση για το Final 4 του Κυπέλλου, όπου θα προκύψει η μία ομάδα του Final 8 έβγαλε αντιπάλους τον Ηρακλή με τον Πανιώνιο και του Παπάγου με τη ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ. Στην Κρήτη θα διεξαχθεί το Final 8, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βαγγέλη Λιόλιου.

Το Unicef Trophy θα αναδείξει την ομάδα που θα πλαισιώσει τις επτά ομάδες της Basket League στο Final 8 του Κυπέλλου, το οποίο θα γίνει στο Ηράκλειο Κρήτης. Η κλήρωση που έγινε με κάθε επισημότητα ανέδειξε δύο δυνατά ζευγάρια.

Το ένα απ' αυτά έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία, αφού θα φέρει αντιπάλους τον Ηρακλή με τον Πανιώνιο. Ο άλλος ημιτελικός θα έχει αντιμέτωπους τον Παπάγο με τη ΦΕΑ ΝΦ/Χ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις ομάδες αγωνίζονται στην Elite League (Α2), ενώ ο Πανιώνιος είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Β' Εθνικής.

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο του Χολαργού και ο τελικός στο ΟΑΚΑ στις 15 και 17 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα.

«Final 8 στο Ηράκλειο της Κρήτης»

«Ο κ. Καλεστίνι μάς τιμά για την παρουσία του. Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική για τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Η UNICEF είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός, τεράστιου βεληνεκούς, για μένα το μεγαλύτερο brand name παγκοσμίως και προστατεύει τα παιδιά. Η συνεργασία που υπογράψαμε είναι η ουσία του αθλητισμού, γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος.

Σήμερα η UNICEF δίνει το όνομά της σε ένα event. Ξέρετε σε πόσα άλλα το έχει κάνει; Σε κανένα. Ξέρετε με πόσες ομοσπονδίες έχει συνεργαστεί; Με καμία. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σταγάκη που μας ένωσε σε αυτή τη συνεργασία και τον κ. Καλεστίνι. Έχουμε τις αρχές για να συνεργαστούμε μαζί τους. Στο Final 4 συμμετέχουν τρεις παραδοσιακές ομάδες του μπάσκετ και η ΦΕΑ που εξελίσσεται διαρκώς. Ο αθλητισμός κάνει τα όνειρα πραγματικότητα και θέλουμε να δώσουμε το μπάσκετ με αρχές και αξίες στην επόμενη γενιά. Ο Ηρακλής, ο Πανιώνιος, ο Παπάγου, είναι ομάδες που έχουν προσφέρει πολλά και η ΦΕΑ τώρα προσπαθεί με όραμα. Στους δύο ημιτελικούς και τους τελικούς θεατές μας θα είναι η UNICEF, τα παιδιά.

Σε αυτό το πρώτο event θα μας επιτρέψουν οι οπαδοί να έχουμε στις κερκίδες μόνο παιδιά. Το μέλλον! Αυτή η συνεργασία είναι το μέλλον. Όποιος κερδίσει το UNICEF Trophy θα λάβει μέρος στο Final 8 και εκεί θα μπορεί να έχει και τους οπαδούς μαζί. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε φιλάθλους των ομάδων, φιλάθλους όμως. Ανθρώπους που αγαπούν τις ομάδες τους σε ένα πολύ φίλαθλο πνεύμα. Παρακαλώ όλους σας, τις συμμετέχουσες ομάδες, να φέρουν τα παιδιά στο γήπεδο, τις ακαδημίες σας. Το κοινό μας θα είναι το μέλλον.

Η ομάδα που θα κερδίσει το τρόπαιο θα συμμετάσχει στο Final 8 με τις επτά πρώτες ομάδες του πρώτου γύρου της Basket League στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι άνθρωποι της Κρήτης αγαπούν το μπάσκετ και το στηρίζουν. Θα θέλαμε το επόμενο να πάει και σε μια άλλη περιοχή και θα πάει σε μια άλλη περιοχή, όταν όλοι καταλάβουν πως το μπάσκετ είναι εντός των τεσσάρων γραμμών και έξω είμαστε όλοι ενωμένοι. Τι ωραιότερο θα ήταν να είναι Κυπελλούχος μια ομάδα από τις τέσσερις του Final 4.

Όλοι μπορούμε να ονειρευόμαστε. Στον τελικό του UNICEF Trophy, θα έρθει ο αναπληρωτής διευθυντής από το κεντρικό γραφείο της UNICEF και θα επισφραγίσει την αγαστή συνεργασία. Θα είμαστε για πολλά χρόνια μαζί για να προασπίσουμε την επόμενη γενιά και να στείλουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι αξίες, είναι αρχές, είναι πολιτισμός. Αυτός είναι ο ρόλος μας ως ομοσπονδία», ήταν τα λόγια του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου.

Οι δηλώσεις των προπονητών των τεσσάρων φιναλιστ

Αλέξης Καρατζάς (προπονητής ΦΕΑ): «Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΟΚ για την αναβάθμιση που έχει κάνει στο Κύπελλο αλλά και στην Elite League. Θα ήθελα να προσυπογράψω τα λόγια του κ. Ταυρόπουλου πως είναι άδικο ότι υποτιμήθηκε από κάποιες ομάδες ο θεσμός του Κυπέλλου. Όσες ομάδες δεν συμμετείχαν στον θεσμό βλέποντας και το δέλεαρ και το UNICEF Trophy και τη συμμετοχή στο Final 8 θα το έχουν μετανιώσει. Δεν θα πρέπει να βλέπουν αυτά τα ματς σαν φιλικά, είναι σημαντικό να κρατάμε τους θεσμούς. Πέρσι δικαίως η ομάδα του Παπάγου μάς κέρδισε και στα δύο παιχνίδια. Φέτος θα το ευχαριστηθούμε και θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Πιο μεγάλη σημασία έχει ο θεσμός παρά το αποτέλεσμα. Ελπίζω σαν ΦΕΑ να εκπροσωπήσουμε την ομάδα μας όσο καλύτερα γίνεται».

Περικλής Ταυρόπουλος (προπονητής Πανιωνίου): «Θέλω να συγχαρώ την ΕΟΚ για τη συνεργασία με τη UNICEF και στους συναδέλφους προπονητές για την πορεία των ομάδων τους. Κι εμείς θέλουμε να κερδίσουμε το τρόπαιο. Θέλω να καλέσω την ομοσπονδία για το μέλλον να κοιτάξει να μην υποβαθμίζεται ο θεσμός από ομάδες και να δηλώνουν από την αρχή ποιος θέλει να αγωνιστεί ή όχι. Γιατί τα έξοδα είναι για όλους. Εμείς πιστέψαμε, αποκλείσαμε ομάδες από μεγαλύτερη κατηγορία και συνεχίζουμε. Καλή επιτυχία σε όλους».

Μιχάλης Κουρής (προπονητής Παπάγου): «Ευχαριστούμε την ΕΟΚ για όσα έχει κάνει για το μπάσκετ. Όλα αυτά βοηθάνε το μπάσκετ. Ο Παπάγου είναι ιστορικός σύλλογος, αλλά δεν έχουμε τους παίκτες που έχει ο Ηρακλής και ο Πανιώνιος αυτή τη στιγμή. Τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα θα το θυμούνται για πάντα αυτό το Final 4. Ο νικητής θα παίξει με ομάδα της Basket League και θα είναι πολύ όμορφο. Εύχομαι να γίνουν ωραία παιχνίδια. Εμείς θα διεκδικήσουμε να φτάσουμε τουλάχιστον ως τον τελικό».

Γιάννης Ντάγιος (προπονητής Ηρακλή): «Πολλά συγχαρητήρια στην ομοσπονδία για οτιδήποτε γίνεται για τα παιδιά. Είναι το μέλλον και είναι σημαντικό ότι μέσω της UNICEF θα δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά να δουν ένα τέτοιο τουρνουά. Εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Συγχαρητήρια στις ομάδες που συμμετέχουν. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο πιο σοβαροί γίνεται για να εκπροσωπήσουμε το σήμα του Ηρακλή με τον καλύτερο τρόπο».

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα