Παναθηναϊκός: Δόκτορ Νεμάνια και Μίστερ Νέντοβιτς (vids)

Παναθηναϊκός: Δόκτορ Νεμάνια και Μίστερ Νέντοβιτς (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Δόκτορ Νεμάνια και Μίστερ Νέντοβιτς (vids)

bet365

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ του Final 4 στα «Δύο Αοράκια» με 20 πόντους κατά μέσο όρο σε ημιτελικό και τελικό ωστόσο στα δεύτερα ημίχρονα με Προμηθέα και Ολυμπιακό σκόραρε μόνο με βολές έχοντας στο σύνολο 0/15 εντός παιδιάς. Το Gazzetta αναλύει...

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν εκείνος που «κουβάλησε» τον Παναθηναϊκό στις πλάτες του και ήταν εκείνος που έδινε την επιθετική πνοή που ήθελε η ομάδα του στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Ούτε άφησε τον Προμηθέα στον ημιτελικό να βάλει (ακόμα πιο) δύσκολα στους «πράσινους» αλλά ούτε επέτρεψε στον Ολυμπιακό να εκμεταλλευτεί το momentum της 1ης περιόδου, «απαντώντας» σε όλα τα σουτ των αντιπάλων του.

Κάπως έτσι όχι μόνο έφτασε στο σημείο να είναι ο πρώτος σκόρερ του τελικού παίρνοντας και το αντίστοιχο βραβείο, αλλά ήταν και ο πρώτος σκόρερ ολόκληρου του Final 4 σκοράροντας κατά μέσο όρο 20 πόντους. Παρόλα αυτά το 82,5% των πόντων του, το πέτυχε στα πρώτα ημίχρονα των δύο αγώνων και το υπόλοιπο 17,5% στα δεύτερα. Για να το στρογγυλοποιήσουμε.

Ο Σέρβος γκαρντ μέτρησε στο Final 4 στο σύνολο 40 πόντους, εκ των οποίων τους 33 στα πρώτα δύο δεκάλεπτα σε ημιτελικό και τελικό και τους υπόλοιπους επτά στα δύο τελευταία.

Τα 0/15 σουτ του Νέντοβιτς

Μεγαλύτερη, ακόμα, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι, τόσο στο ματς με τον Προμηθέα όσο και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε κανένα σουτ εντός παιδιάς, παρά μόνο με βολές. Συγκεκριμένα ο «Νέντα» είχε 0/4 δίποντα και 0/11 τρίποντα σε 3η και 4η περίοδο, με αποτέλεσμα να βρει σκορ μόνο από τη γραμμή των βολών (3/3 στον ημιτελικό και 4/4 στον τελικό). Αντίθετα στα πρώτα ημίχρονα των δύο αγώνων είχε 3/10 δίποντα και 6/16 τρίποντα.

Λόγω κούρασης και καταπόνησης; Το σίγουρο είναι ότι ο 31χρονος παίκτης παρουσίασε δύο τελείως διαφορετικά πρόσωπα στα εν λόγω ματς της Κρήτης, τα οποία στοίχισαν και με το... παραπάνω στην ομάδα του.

Συνολικά στα δύο ματς ο Σέρβος σούταρε με 21% στα δίποντα και 22% στα τρίποντα, ποσοστά ιδιαίτερα χαμηλά! Αντίθετα είχε το απόλυτο από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας» με 16/16 βολες. Επίσης μέτρησε κατά μέσο όρο 3,5 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και λιγότερο από ένα λάθος.

Το Shot Chart του Νέντοβιτς στα πρώτα ημίχρονα του Final 4

Το βίντεο από τα πρώτα ημίχρονα του Νέντοβιτς στο Final 4

To Shot Chart του Νέντοβιτς στα δεύτερα ημίχρονα του Final 4

Το βίντεο από τα δεύτερα ημίχρονα του Νέντοβιτς στο Final 4

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα