Μπαρτζώκας: «Ο τελικός εξαρτάται από τη μέρα που θα βρεθείς»

Μπαρτζώκας: «Ο τελικός εξαρτάται από τη μέρα που θα βρεθείς»

bet365

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για τον αυριανό τελικό με τον Παναθηναϊκό. Αποστολή - Ηράκλειο: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλυσε τις τελευταίες σκέψεις του πριν τον αυριανό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στην κατάκτηση της συγκεκριμένης διοργάνωσης μετά από το 2011 όταν και την πανηγύρισε τελευταία φορά.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφερόμενος στο αυριανό παιχνίδι είπε «Όλοι ξέρουν τη σημασία αυτού του παιχνιδιού για το ελληνικό μπάσκετ. Είτε συμφέρει είτε όχι σε αυτά τα ματς δεν παίζει ρόλο η γενική κατάσταση που βρισκόμαστε ή το ταλέντο. Είναι περισσότερο θέμα μέρας και προσέγγισης. Ποιος θα πάει πρώτος στην μπάλα, να παίξουν όλοι σαν ομάδα. Όσο περισσότεροι παίκτες είναι σε καλό βράδυ, τόσο το καλύτερο. Προετοιμαστήκαμε καλά και αντιμετωπίζουμε το ματς με τη βαρύτητα που έχει. Είναι μια σειρά παιχνιδιών μέσα στη σεζόν μεταξύ μας, ξέρουμε τι να περιμένουμε και τι περιμένουν. Μετράει το πάθος, να μην προσπαθήσει κανείς να γίνει ήρωας. Πιστεύουμε στο ομαδικό μας παιχνίδι. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ματς και αν είναι δυνατό να κατακτήσουμε το Κύπελλο».

Ο Ελληνας τεχνικός εν συνεχεία μίλησε για τις αλλαγές στο ρόστερ των αντιπάλων, «Οι ομάδες μέσα στη σεζόν εξελίσσονται με βάση την μεθοδικότητα των προπονητών και την ανταπόκριση των παικτών. Ο Παναθηναϊκός προσέθεσε τον Γιόβιτς, δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Είναι πολύ ποιοτικός παίκτης. Είναι φυσιολογικό να μην είναι στην νορμάλ κατάσταση. Θα επανέλθει σε κάποια φάση, ας ελπίσουμε όχι αύριο. Έχει ποιότητα. Η δική μας προσέγγιση έχει να κάνει με τη φιλοσοφία του αντιπάλου, το πώς επιτίθεται και το πώς αμύνεται. Θέλουμε να ανταποκριθούν οι παίκτες μας και να παίξουν με το ταλέντο τους. Ασχολούμαστε μόνο με τη φιλοσοφία του αντιπάλου και μόνο με το μπάσκετ. Σεβόμαστε στην ομάδα μας τον αντίπαλο. Ποτέ δεν θα ακούσουν οι παίκτες μας "σκίστε τους" και τέτοια. Μόνο τι κάνει ο αντίπαλος και πώς θα τον αντιμετωπίσουμε».

Τέλος απάντησε σε ερώτηση για την εμπειρία των παικτών του, «Δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο Νέντοβιτς είναι άπειρος από τελικούς ή ότι κάποιος είναι ανέτοιμος για τέτοια ματς. Άλλωστε, πάντα σε έναν τελικό παίζει πάντα ρόλο η κερκίδα και ο φανατισμός που μεταφέρεται. Εδώ είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ, ξέρετε πώς θα είναι ο κόσμος αύριο. Οι ομάδες έχουν αδυναμίες και δυνατότητες».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα