Μπαρτζώκας: «Το Κύπελλο είναι γάμος για έναν και κηδεία για τρεις»

Μπαρτζώκας: «Το Κύπελλο είναι γάμος για έναν και κηδεία για τρεις»

Μπαρτζώκας: «Το Κύπελλο είναι γάμος για έναν και κηδεία για τρεις»

bet365

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στην επιστροφή του Final 4 και τον στόχο των «ερυθρόλευκων». Αποστολή - Ηράκλειο: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Μπορεί το Κύπελλο να ξεκινά επί της ουσίας αύριο, ωστόσο με τη συνέντευξη Τύπου κηρύχτηκε κατά κάποιο τρόπο η έναρξη… εργασιών. Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Γιώργο Πρίντεζη αφού έτσι άρμοζε στην κατάσταση.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

Για την επιστροφή του Final 4 ως σύστημα διεξαγωγής: «Χαιρετίζω την διεξαγωγή ενός Final 4 μετά από 18 χρόνια. Όλοι οι προπονητές τα προηγούμενα χρόνια δουλεύαμε στο εξωτερικό κι είδαμε πόσο ωραίο είναι να συμμετέχεις σε ένα τουρνουά. Βέβαια εδώ είναι ή γάμος ή κηδεία. Ο ένας θα πανηγυρίσει κι οι άλλοι τρεις γυρίζουν στην δύσκολη καθημερινότητά τους.

Να παρουσιάσουμε παίκτες και προπονητές τον καλύτερό μας εαυτό. Οι διοργανωτές επίσης, όλοι δίνουμε εξετάσεις και οφείλουμε να δείξουμε πως μπορούμε να διοργανώνουμε τέτοια τουρνουά. Η συγκυρία είναι δύσκολη κι έχουμε όλοι ένα παραπάνω μερίδιο ευθύνης για να γίνουν τα ματς σε ωραίο κλίμα».

Για τον Τόμας Ουόκαπ: «Ο Ουόκαπ κάνει προπόνηση, ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα και σίγουρα θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο Final 4».

Για τη σημασία του Κυπέλλου Ελλάδας: «Στον Ολυμπιακό δεν αρκούν καν οι δύο τίτλοι, πρέπει αυτοί να συνδυάζονται με ευρωπαϊκή πορεία. Ο Ολυμπιακός είναι καταξιωμένος στην Euroleague. Φέτος είμαστε ανταγωνιστικοί και διεκδικούμε θέση στα playoffs. Η αίγλη του Κυπέλλου είναι αυξημένη. Για να είναι όμως ένας τίτλος σημαντικός πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη πράγματα. Πρέπει το ελληνικό μπάσκετ να ανέβει επίπεδα. Να υπάρξει αξιοκρατία. Να μην κρίνονται τα παιχνίδια στην κερκίδα, αλλά στο παρκέ. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Ολοι οι παράγοντες, ακόμη κι οι διαιτητές να στέκονται στο ύψος τους. Οχι μόνο για τώρα. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας. Παίκτες, προπονητές, παράγοντες. Δεν είναι μόνο ο οικονομικός παράγοντας που βρίσκεται σε ύφεση, τα ματς πρέπει να κρίνονται στον γήπεδο».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Πρίντεζης:

«Να ευχηθώ να έχουμε και Final 8 τα επόμενα χρόνια ώστε να βελτιώνεται ο χώρος του μπάσκετ. Ο Ελληνας αγαπάει το μπάσκετ και μακάρι κάθε χρόνο να βάζουμε παίκτες και προπονητές ένα λιθαράκι προς την εξυγίανση του. Το ματς με την ΑΕΚ είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν πρέπει να κοιτάμε άλλο ματς πέραν αυτό με την ΑΕΚ. Το θέλουμε πολύ το Κύπελλο».

Για το άγχος του φαβορί: «Δε μας αγχώνει καθόλου. Το περιμένουμε με ανυπομονησία το παιχνίδι. Δεν περιμένουμε να δουλέψουμε τις τελευταίες μέρες για αυτό αφού το κάνουμε από την αρχή της σεζόν. Περάσαμε μία κρίση λόγω κορονοϊού αφού αρκετοί παίκτες έχασαν προπονήσεις. Νιώθουμε καλά κι είμαστε έτοιμοι»

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα