Κύπελλο: Αίτημα της ΕΟΚ για εξαίρεση στο μέτρο του 10% για το Final 4

Αντώνης Καλκαβούρας
Κύπελλο: Αίτημα της ΕΟΚ για εξαίρεση στο μέτρο του 10% για το Final 4

bet365

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Gazzetta, o πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλης Λιόλιος, ζήτησε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων ειδική εξαίρεση στο μέτρο του περιορισμού των φιλάθλων στα γήπεδα, έτσι ώστε το Final 4 του Κυπέλλου (18-20/02) να διεξαχθεί με περισσότερο κόσμο στις κερκίδες και να αποτελέσει μία γιορτή του μπάσκετ από όλες τις απόψεις.

Η αρνητική εισήγηση των εμπειρογνωμόνων για την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα, αναμένεται να διατηρήσει το ανώτατο όριο των 1000 ατόμων στις κερκίδες (10% της συνολικής χωρητικότητας στην εκάστοτε εγκατάσταση), την ίδια ώρα που τα κέντρα διασκέδασης παραμένουν ανοικτά.

Η συγκεκριμένη εισηγητική απόφαση που θα τεθεί υπό έγκριση από την Κυβέρνηση, προκάλεσε αρνητικές αντιδράσεις στον αθλητικό κόσμο και ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ, Βαγγέλης Λιόλιος, δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Gazzetta, ο διοικητικός ηγέτης της ΕΟΚ κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης από το συγκεκριμένο μέτρο αποκλειστικά και μόνο για το Final 4 του Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί το τριήμερο 18-20 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στόχος του η αύξηση της πληρότητας από το 30% έως το 50% στο κλειστό γήπεδο “Τα δύο Αοράκια” (χωρητικότητας 5.222 θεατών), έτσι ώστε η επιστροφή στον θεσμό του Final 4 (μετά από 18 ολόκληρα χρόνια) να τύχει της ανάλογης ανταπόκρισης από το κοινό και να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στην επαρχία και στην δημιουργία μιας εορταστικής ατμόσφαιρας.

Το αίτημα που εστάλη με κοινοποίηση στο Υπουργείο Αθλητισμού και Υγείας, θα εξεταστεί από την επιτροπή των ειδικών και η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Κυβέρνηση το αργότερο μέχρι αύριο.

Σε περίπτωση που το αίτημα γίνει δεκτό, τότε τους αγώνες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν δια ζώσης από 1.500 έως 2.500 φίλαθλοι.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα