Ηρακλής - Ολυμπιακός 55-90: Χαοτική διαφορά (vid)

bet365

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον προημιτελικό Κυπέλλου αφού επικράτησε άνετα του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη με 55-90.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και την διαφορά ποιότητας που τον χωρίζει από τον Ηρακλή, νίκησε με 55-90 και προκρίθηκε στον προημιτελικό του Κυπέλλου στον οποίο θα υποδεχτεί τον Ιωνικό Νικαίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν τον αγώνα με 14 εύστοχα τρίποντα και 24 ασίστ.

O Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε αφήνοντας τον Κώστα Σλούκα στον πάγκο στο πλαίσιο των δοκιμών. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ τον δικαίωσε αφού ξεκίνησε με ρυθμό και με 11 γρήγορους δικούς του πόντους (3/3τρ.) οι Πειραιώτες προηγήθηκαν 8-15 (5'). Οι γηπεδούχοι επέλεξαν να πάνε σε ένα παιχνίδι με αρκετά σουτ τριών πόντων και ο Έλστον Τέρνερ βοήθησε να μειωθεί η διαφορά σε 13-17 (8'). Η είσοδος του Σλούκα βελτίωσε την επιθετική λειτουργία και με πόντους από τους Σάσα Βεζένκοφ και Κώστα Παπανικολάου το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 15-25.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αστοχούν στις περισσότερες προσπάθειές τους. Η άμυνα ζώνης του Σκουρτόπουλου δυσκόλεψε τους Πειραιώτες το σκορ να αλλάζει ελάχιστα (17-29, 15'). Όμως και πάλι ο Ολυμπιακός ήταν ο πρώτος που «ξεκόλλησε» εκμεταλλευόμενος τη διαφορά ποιότητας του ρόστερ του. Ζαν Σαρλ, Λαρεντζάκης σκόραραν από κοντά, ΜακΚίσικ και Σλούκας βρήκαν τρίποντα και η διαφορά πήγε στο +19 (27-46, 20').

Η άμυνα του Ολυμπιακού στο τρίτο δεκάλεπτο ανέβασε το επίπεδο της πίεσης ενώ στην άλλη πλευρά του γηπέδου με γρήγορες πάσες «σμπαράλιασε» την άμυνα ζώνης των αντιπάλων και ο Βεζένκοφ με τρίποντο μετέτρεψε το σκορ σε 31-58 (25'). Ο Ντόρσεϊ πήρε την σκυτάλη από τον Βούλγαρο φόργουορντ και με το πέμπτο του τρίποντο έγινε το 31-63 (27').

Οι Θεσσαλονικείς επέστρεψαν στην άμυνα man to man, αλλά και πάλι οι λύσεις των φιλοξενούμενων ήταν περισσότερες. Τα τρίποντα των ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκη έκαναν το 45-72 (34'). Οι γηπεδούχοι προχώρησαν σε αλλαγές που τους δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο κι έτσι η διαφορά ξεπέρασε τους 30 πόντους με καλάθι του Πρίντεζη (47-80, 37') και όλοι απλά περίμεναν την κόρνα της λήξης.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός τελείωσε το παιχνίδι με 58.8% στα δίποντα, 36.8% στα τρίποντα, 14 περισσότερα ριμπάουντ (23-37) και 24 ασίστ.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ντόρσεϊ είχε 21 πόντους με 3/5 δίποντα και 5/7 τρίποντα.
Ο Βεζένκοφ πρόσφερε 10 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα,

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ντάγκλας τελείωσε με 0/7 σουτ, 2 ασίστ και 2 λάθη.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Φαλ ολοκλήρωσε το ματς με 7 πόντους και 6 ασίστ. Ο Σλούκας πρόσθεσε 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ,

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου η διαφορά ανέβηκε στους 19 πόντους και ο Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε ξανά με την υπόθεση νίκης.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ηρακλής τα χαμηλά ποσοστά του. Ο Ολυμπιακός το πρώτο πεντάλεπτο στην δεύτερη περίοδο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κόψιμο του Λιντς στον ΜακΚίσικ με τη φάση να ολοκληρώνεται στην άλλη πλευρά με κάρφωμα του Αγραβάνη.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 27-46, 40-66, 55-90

aa

a

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα