Κάνααν στο Gazzetta: «Όταν χτύπησα, έχασα την αίσθηση του χεριού μου»

Κάνααν στο Gazzetta: «Όταν χτύπησα, έχασα την αίσθηση του χεριού μου»

Ο Αίζαια Κάνααν.

bet365

Ο Αϊζάια Κάνααν έχασε την αίσθηση του χεριού του. Στη συνέχεια το είδε να... γεμίζει από πάγο και χτύπησε την κατάλληλη στιγμή. Η... σπίθα του Ολυμπιακού στο Gazzetta για τον τελικό, την άμυνα και την οικογένειά του. Αποστολή στο Ηράκλειο: Μιχάλης Γκιουλένογλου.

Η ανάσα κόπηκε. Όχι μόνο του Αϊζάια Κάνααν. Αλλά σχεδόν όλων στο κλειστό «Δύο Αοράκια». Ο Αμερικανός φόργουορντ δέχτηκε ένα χτύπημα σε μία προσπάθεια στον τελικό του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Και λίγο αργότερα, βρέθηκε ξαπλωμένος στο παρκέ! «Ω φίλε, δέχτηκα μία αγκωνία, με βρήκε σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο λαιμό μου και έχασα την αίσθηση του χεριού μου. Έπρεπε να βγω για λίγο, να του δώσω χρόνο να επανέλθει. Μετά ήμουν έτοιμος», είπε στο Gazzetta με το έντονα κοκκινισμένο χείλος του να είναι κάτι παραπάνω από φανερό και ενώ τα κόκκινα λαμπερά χαρτάκια ακόμη πετούσαν εδώ και εκεί στον ουρανό του γηπέδου.

Ο Κάνααν στο Gazzetta
Ο Κάνααν στο Gazzetta.

Μόνο που όλοι λησμονήσαμε ότι στις φλέβες του Κάνααν κυλάει... κρύο αίμα. Ο ίδιος δεν το ξέχασε. Το έδειξε και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Δύο απανωτά τρίποντα και η γνωστή χειρονομία: παγωμένο αίμα στις φλέβες!

«Είμαι ανταγωνιστής. Θα μπω έτοιμος για όλα, θα πολεμήσω για την ομάδα μου. θέλαμε μία σπίθα και συνήθως αυτή είμαι εγώ. Αυτό προσπάθησα να κάνω, για να μας οδηγήσει στη νίκη. Χρειάστηκε μία ομαδική προσπάθεια, να συνεισφέρουμε όλοι για τη νίκη», είπε ο Κάνααν.

Για τον γκαρντ του Ολυμπιακού υπάρχει μία άριστη εξήγηση για το χείριστο ποσοστό της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο του τελικού (1/14). Και δεν είναι άλλη από την μπάλα. «Δεν χρειαζόμαστε δικαιολογίες, αλλά αν έπρεπε να αλλάξω μόνο ένα πράγμα σε αυτό το τουρνουά είναι η μπάλα. Είναι διαφορετική απ' αυτή που παίζαμε, ακόμη και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν παίζαμε με την ελληνική μπάλα, αφού είναι το ελληνικό κύπελλο θα ήταν καλύτερα. Καταλαβαίνω τι προσπαθούν να κάνουν, αλλά είναι διαφορετική μπάλα».

Όσο για την άμυνα που έπαιξε ο Ολυμπιακός; Όπως είχε πει και την παραμονή του τελικού ο Τόμας Γουόκαπ, η προσπάθεια θα ήταν ομαδική.

«Ο Ναν έχει την μπάλα την περισσότερη ώρα στον Παναθηναϊκό. Αν πάει αυτός, πάει και η ομάδα, οπότε έπρεπε να του κόψουμε την τροφοδοσία. Έπρεπε να κάνουμε τους άλλους παίκτες να μας νικήσουν. Παίζουμε ομαδική άμυνα, δεν είμαστε μία από τις καλύτερες στη EuroLeague, το δείξαμε», εξήγησε ο Κάνααν.

Οικογενειακή υπόθεση

Μόλις το πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού με τον Προμηθέα ολοκληρώθηκε, ο Κάνααν βρέθηκε αγκαλιά με το παιδί του. Ήταν πίσω ακριβώς από τον πάγκο των Πειραιωτών, μαζί με τη σύντροφο και τη μητέρα του.

Η τελευταία πήρε μία εξαιρετική θέση, προκειμένου να καταγράψει με το κινητό τηλέφωνο τον Κυπέλλούχο κανακάρη της. Και λίγο αργότερα, μία οικογενειακή φωτογραφία, μαζί με το Κύπελλο.

«Πέρσι δεν κατάφεραν να έρθουν. Ήθελα τόσο πολύ να είναι μαζί μου, να το ζήσουμε μαζί. Κάθε φορά που έχω την οικογένειά μου, σημαίνει τόσα πολλά. Γι' αυτό παίζω, γθι' αυτούς παίζω, για να είναι καλά στη ζωή τους. Με στηρίζουν από την πρώτη ημέρα και ό,τι μπορώ για να τους κάνω χαρούμενος θα το κάνω. Είναι πάντα ευλογία να τους έχω κοντά μου», ήταν τα λόγια του Κάνααν.

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα