ΑΕΚ: Μία φάση, όλη η σεζόν και ο... μύθος της ΔΕΑΒ!

ΑΕΚ: Μία φάση, όλη η σεζόν και ο... μύθος της ΔΕΑΒ!

ΑΕΚ: Μία φάση, όλη η σεζόν και ο... μύθος της ΔΕΑΒ!

bet365

Ο Μιχάλης Γκιουλενογλου είδε τον προημιτελικό της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και διαπίστωσε ότι μια φάση, είναι όλη η σεζόν μέχρι στιγμής.

Η χαμένη επίθεση με το σκορ στο 74-70, στον προημιτελικό με τον Παναθηναϊκό είναι όλη η σεζόν της ΑΕΚ Bettson. Μία επίθεση που μπορεί να αλλάξει το ματς, δεν έγινε καν. Λάθος πάσα. Ένα... πούλημα της μπάλας. Ικανό να πετάξει μία απίθανη προσπάθεια στα «σκουπίδια».

Ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο σε όλο αυτό; Ή για να το θέσουμε αλλιώς, η χειρότερη επίθεση είναι αυτή που δεν γίνεται. Σε αφήνει με την... αγωνία. Με το συναίσθημα του «τι θα γινόταν αν...». Αλλά αυτή μοιάζει να είναι η αίσθηση για όλη τη σεζόν. Κάτι που ξεκίνησε με προοπτική, ελπίδα και στο τέλος αυτό που μένει δεν αποτελεί θέμα ευχάριστης συζήτησης.

Ο σκοπός του κειμένου δεν είναι να προτάξουμε το δείκτη και να πούμε «αυτός φταίει». Το μπάσκετ είναι άνθλημα λαθών. Όλοι τα κάνουν. Αλλά είναι προφανές ότι την ιστορία (σου) την αλλάζουν οι λεπτομέρειες. Κάτι μικρό ή μεγάλο.

Αλλά αυτό είναι το μπάσκετ. Και τα άλλα πράγματα στη ζωή μας. Όπως... στρώνεις, θα κοιμηθείς. Η ΑΕΚ εμφανίστηκε σούπερ βελτιωμένη, σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος. Πάλεψε. Σε όλο το ματς. Επέστρεψε αρκετές φορές στο σκορ.

Κράτησε σημαντικά ατού του Παναθηναϊκού σε χαμηλό σκορ. Αλλά και πάλι το φινάλε τη βρήκε ηττημένη. Και αποκλεισμένη. Το «με ψηλά το κεφάλι» δεν μπορεί να αλλάξει την αφήγηση. Δεν πρέπει να την αλλάξει, γιατί αν η ΑΕΚ... βολευτεί με αυτό, θα έχει παραδώσει σώμα και πνεύμα.

Πάμε και στα θετικά, γιατί υπάρχουν και αυτά. Η ΑΕΚ έδειξε ζωή. Η προσθήκη του Κουζμίνσκας άλλαξε όλο το... έργο. Όπως περίμενε οτι θα γίνει ο Ηλίας Ζούρος. Ο Λιθουανός ήταν και παραμένει «κεφάλαιο» γι' αυτήν την ΑΕΚ. Ωστόσο, το ζητούμενο για την Ένωση είναι ο χρόνος. Και η... εξίσωση με τους στόχους που μπορεί να χάνονται.

Ο πρώτος (το Κύπελλο) χάιθηκε, το BCL είναι σε μία κλωτσή και το πρωτάθλημα χρειάζεται κάτι δραστικό.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει το θέμα της απουσίας του Τζάστιν Τίλμαν.

Μπαίνει ο Χολ στην επτάδα

Φυσικά για να λειτουργήσουν όλα αυτά, θα πρέπει να βοηθήσει η ψυχή το σώμα και τούμπαλιν. Γι' αυτό η Ένωση αναμένεται να προχωρήσει στην τελευταία αλλαγή που έχει δικαίωμα να κάνει. Όχι φυσικά αποκτώντας έναν ακόμα ξένο (λόγω των ban), αλλά βάζοντας ξανά στο ροτέισον του πρωταθλήματος τον Λάνγκστον Χολ.

Ο Αμερικανός γκαρντ μπορεί να μην... κολλούσε με το σύστημα του Πλάθα, αλλά σε αυτό του Ηλία Ζούρο κολλάει μία χαρά. Το θέμα είναι ποιος θα... κοπεί. Γιατί αυτός που θα δώσει τη θέση του στον Χολ, θα αγωνιστεί για τρία ματς στο BCL και μετά θα πρέπει να αποχωρήσει, αφού δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Υ.Γ.: Είναι εξαιρετικά όμορφο το γεγονός ότι η ΔΕΑΒ τιμωρεί με μία αγωνιστική την ΑΕΚ για το ιπτάμενο μπουκάλι και ο αθλητικός δικαστή την αθωώνει. Προσοχή δεν είναι θέμα ατιμωρησίας, αλλά θέμα συμφωνίας. Για την ίδια περίπτωση. Θυμάστε μία παλιά ελληνική σειρά, Απίστευτα και όμως... ελληνικά!

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Πώς μπορεί κάποιος να μεταπηδήσει μετά από χρόνια στο ρεπορτάζ του μπάσκετ, από το χώρο του ποδοσφαίρου; Πληροφορίες εντός. Το μπάσκετ ήταν για πάρα πολλά χρόνια στη ζωή μου. Παίζοντας. Στην πρώτη μεγάλη επαγγελματική μου ευκαιρία, στο ΕΘΝΟΣ και στο θρυλικό ΕΘΝΟΣΠΟΡ, το μακρινό 2002, υπήρχε χώρος μόνο στο ποδόσφαιρο. Εκεί γνώρισα τον κόσμο του ρεπορτάζ με ομάδες όπως η Προοδευτική, η Κέρκυρα, η Λάρισα και η Ξάνθη. Το μπασκετικό ρεπορτάζ μπήκε στη ζωή μου όταν μεταπήδησα στην εφημερίδα GoalNews, ενώ μετά από σύντομο πέρασμα από την ιστοσελίδα Sportime.gr και το Athletestories.gr, ο δρόμος με οδήγησε στο Gazzetta.gr., από τον Οκτώβριο του 2020 μέχρι σήμερα.