Καλύβας: «Η άμυνα μας θα κρίνει το παιχνίδι»

Gazzetta team
Καλύβας: «Η άμυνα μας θα κρίνει το παιχνίδι»

bet365

Ο Ηρακλής ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει του αγώνα (26/1, 16:00) με την ουγγρική Κέρμεντ για την πρώτη αγωνιστική του Α’ Ομίλου του FIBA Europe Cup.

Η αποστολή των «κυανόλευκων» βρίσκεται από χθες (24/1) στην Ολλανδία όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες με στόχο την πρόκριση στις «16» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Κέρμεντ (26/1), Ρέτζιο Εμίλια (27/1) και Μονς (29/1). Η αυριανή αντίπαλος του Ηρακλή βρίσκεται στην 5η θέση του Πρωταθλήματος στην Ουγγαρία και σύμφωνα με τον προπονητή της ελληνικής ομάδας, Αστέριο Καλύβα, διακρίνεται για την ικανότητά της στο transition παιχνίδι.

«Η διεξαγωγή αυτού του τουρνουά με αυτήν την μορφή , δηλαδή 3 αγώνες σε 4 ημέρες είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας το οποίο καλούμαστε να διαχειριστούμε. Θα είναι μια δοκιμή για το επίπεδο ετοιμότητας όλης της ομάδας μας. Η Kormend είναι μια ομάδα δουλεμένη η οποία τρέχει καλά το γήπεδο και σκοράρει σε κάθε παιχνίδι πάνω από 80 πόντους. Θα πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα απέναντι κυρίως στους δύο χειριστές τους, Άιρλαντ και Τέιμς, και να σταματήσουμε την δραστηριότητα τους κυρίως κοντά στο καλάθι μας, με τον Τέιλορ. Στην επίθεση μας θέλουμε να πάρουμε καλύτερες αποφάσεις σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια μας», είπε ο προπονητής του Ηρακλή.

Ο Βασίλης Καββαδάς στάθηκε στη διαχείριση των τριών αγώνων που ακολουθούν στις επόμενες τέσσερις ημέρες. «Το αυριανό παιχνίδι είναι μια ευκαιρία να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο! Είναι ώρα για αντίδραση. Χρειαζόμαστε αυτή τη νίκη για να ανεβούμε ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας που έχουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη, με συνεχόμενα ματς. Κλειδί είναι να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη με τους προηγούμενους αγώνες, να μπούμε δυνατά, να παίξουμε ομαδικά και να χαρούμε το παιχνίδι, γιατί ακόμη κι αυτό το κομμάτι μας λείπει! Έχουμε μια δύσκολη εβδομάδα, με τρία συνεχή ματς Ευρωπαϊκά ματς, με καλές ομάδες, και πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα