Ο Ζαγκλής στη συντονιστική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων 2028!

Gazzetta team
Ο Ζαγκλής στη συντονιστική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων 2028!

bet365

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής επιλέχθηκε να είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.

«Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι χωρίς αμφιβολία το πιο λαμπρό γεγονός του παγκόσμιου αθλητικού προγράμματος, εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Το μπάσκετ ήταν ανέκαθεν εξαιρετικά δημοφιλές στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα είναι ακόμα περισσότερο, έχοντας στο πρόγραμμά του το 3 x 3.

Στο Λος Άντζελες, το 2028, το μπάσκετ θα επιστρέψει στην χώρα καταγωγής του και είναι πολύ θετικό ότι η FIBA θα εκπροσωπηθεί από τον γενικό γραμματέα της σε αυτή την πολύ σημαντική επιτροπή».

Η συντονιστική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων δημιουργείται προκειμένου να βελτιώσει τη διοργάνωση των Ο.Α. και τη συνεργασία μεταξύ της ΔΟΕ και των Οργανωτικών επιτροπών των Ο.Α., των διεθνών Ομοσπονδιών, και των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών. Το μέλος του Συμβουλίου της ΔΟΕ, Νικόλ Εβερτζ, είναι πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής από το 2018, αναλαμβάνοντας το ρόλο που είχε ο αξέχαστος Πάτρικ Μπάουμαν, ενώ το μέλος της ΔΟΕ, Πιερ Ολιβιέ θα έχει τα καθήκοντα του αντιπροέδρου.

Το μπάσκετ είναι σε μόνιμη βάση ένα από τα πιο δημοφιλή σπορ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Λος Άντζελες αποτελεί σημείο εστίασης του μπασκετικού ενδιαφέροντος, έχοντας δύο ομάδες στο ΝΒΑ, τους Λέικερς και τους Κλίπερς, μαζί με την κολεγιακή παραδοσιακή δύναμη το UCLA.

Εξάλλου το μπάσκετ προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984, στο Λος Αντζελες επίσης, όταν ο Μάικλ Τζόρνταν οδήγησε τις ΗΠΑ στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Τελευταία Νέα