Η συνεργασία FIBA και ΝΒΑ για τη νεολαία

Gazzetta team
Η συνεργασία FIBA και ΝΒΑ για τη νεολαία

bet365

Η FIBA ​​και το NBA θα ενισχύσουν και θα επεκτείνουν την ανάπτυξη του μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω μιας νέας συνεργασίας που αφορά στις αναπτυξιακές ηλικίες μέσα από το Jr NBA και το πρόγραμμα του ΝΒΑ για την ανάπτυξη του μπάσκετ σε επίπεδο νεολαίας.

Μέσω αυτής της διευρυμένης συνεργασίας, η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα υποστηρίξει το πρόγραμμα του ΝΒΑ για την ανάπτυξη του μπάσκετ στις νεαρές ηλικίες, ενισχύοντας το Jr ΝΒΑ πρόγραμμα για προπονητές, και διοργανώνοντας επιμορφωτικά σεμινάρια σε συνεργασία με το jr NBA πρόγραμμα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η FIBA ​​και το NBA θα προχωρήσουν επίσης σε μια σειρά έργων ανακαίνισης γηπέδων και εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες αγορές για να παρέχουν ένα χαρούμενο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά προκειμένου να μάθουν και να παίξουν μπάσκετ. Φέτος, το NBA και οι ομάδες του θα προσεγγίσουν περισσότερα από 51 εκατομμύρια νέους σε 75 χώρες, σε πολλές περιπτώσεις μαζί με τις εθνικές ομοσπονδίες, μέσω του πρωταθλήματος Jr. NBA, της προπόνησης μέσα στα σχολεία, σεμιναρίων, διαγωνισμών δεξιοτήτων και άλλων events.

Η FIBA ​​και το NBA θα συνεργαστούν επίσης στο Jr NBA Global Championships, ένα τουρνουά για τους καλύτερους παίκτες ηλικίας 13 και 14 χρονών ετών, σε αγόρια και κορίτσια, από όλο τον κόσμο, που ξεκίνησε πέρυσι το NBA. Η FIBA θα ενισχύσει αυτή την πρωτοβουλία με τον προγραμματισμό, με την αύξηση της προσβασιμότητας και παρέχοντας διεθνείς διαιτητές για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτό το καλοκαίρι.

Το δεύτερο Jr NBA Global Championship που θα διεξαχθεί στις 6-11 Αυγούστου, στο ESPN Wide World of Sports Complex στο Walt Disney World κοντά στο Όρλαντ της Φλόριδας θα περιλαμβάνει 32 ομάδες (16 διεθνείς και 16 από τις ΗΠΑ), συμπεριλαμβανομένων ομάδων αγοριών και κοριτσιών από την Αφρική, την Ασία, τον Ειρηνικό, τον Καναδά, την Κίνα, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, την Ινδία, τη Λατινική Αμερική και το Μεξικό.

Αυτό είναι η τελευταία χρονιά σε μια σειρά από στενές συνεργασίες που η FIBA ​​και το NBA έχουν σφυρηλατήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Οι δύο φορεις συνίδρυσαν το Μπάσκετ Χωρίς Σύνορα (BWB), το παγκόσμιο πρόγραμμα ανάπτυξης μπάσκετ και κοινοτικής εμβέλειας που εφαρμόζεται από το 2001. Το NBA και η FIBA ​​διοργάνωσαν 58 Μπάσκετ χωρίς Σύνορα σε 37 πόλεις, σε 29 χώρες και έφτασαν όπου συμμετείχαν 3.400 παιδιά, με 68 από αυτούς να φτάνουν μέχρι το ντραφτ, ή ακόμα και στην ίδια τη λίγκα μέσω απευθείας μεταγραφών.

Νωρίτερα φέτος, η σχέση μεταξύ της FIBA ​​και του NBA πιστοποίησε ένα νέο ορόσημο με την έναρξη της Basketball Africa League (BAL), ένα νέο επαγγελματικό πρωτάθλημα με 12 ομάδες συλλόγων από όλη την Αφρική, που σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία του ΝΒΑ έξω από τη Βόρεια Αμερική, στην διοργάνωση μίας Λίγκας.

 

Τελευταία Νέα