Παναθηναϊκός: Τα 16 σχήματα που χρησιμοποίησε ο Κάτας με τον Χεζόνια

Παναθηναϊκός: Τα 16 σχήματα που χρησιμοποίησε ο Κάτας με τον Χεζόνια

Παναθηναϊκός: Τα 16 σχήματα που χρησιμοποίησε ο Κάτας με τον Χεζόνια
Η EuroLeague Greece αναλύει το ντεμπούτο του Μάριο Χεζόνια στον Παναθηναϊκό, τον τρόπο με τον οποίο τον χρησιμοποίησε ο Όντεντ Κάτας, αλλά και τα όσα έκανε η ομάδα στο παρκέ σ' εκείνο το διάστημα.

Από τη στιγμή που το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα δεν είχε καμία βαθμολογική ουσία για τον Παναθηναϊκό, το ενδιαφέρον είχε στραφεί περισσότερο στον Μάριο Χεζόνια και στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα των «πρασίνων».

Ο Κροάτης γκαρντ/φόργουορντ όχι μονο έπαιξε, όχι μόνο πάτησε παρκέ, αλλά ήταν «πενταδάτος» και αγωνίστηκε σχεδον 30 λεπτά! Σ' αυτό το διάστημα το +/- στην στατιστική του ήταν στο -2 ενώ ο Όντεντ Κάτας τον χρησιμοποίησε σε 15 διαφορετικά σχήματα από τα 20 στο σύνολο που επέλεξε για την αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα. Σχήματα τα οποία ξεκινούσαν από μια ειδική κατάση 9 δευτερόλεπων και τα οποία έφταναν έως και τα έξι λεπτά.

Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά το ντεμπούτο του Μάριο Χεζόνια στον Παναθηναϊκό.

1. Χεζόνια, Μπέντιλ, Μήτογλου, Σαντ-Ρος, Ουάιτ (06:20): Αυτή ήταν η βασική πεντάδα του Παναθηναϊκού και η οποία είχε την μεγαλύτερη συνύπαξη στο ματς. Το σκορ σ' αυτό διάστημα ήταν 11-16 υπέρ της Μπαρτσελόνα, με τον Κροάτη να χρησιμοποιείται στο «δύο».

2. Χεζόνια, Μπέντιλ, Μποχωρίδης, Μήτογλου, Ουάιτ (03:13): Και πάλι ο Χεζόνια βρέθηκε στο «δύο» σ' ένα σχήμα με διαφορετικό point guard σε σχέση με την πρώτη πεντάδα. Το επιμέρους σκορ στο 9-7 υπέρ του Παναθηναϊκού με ανεβασμένο το Ast/To Ratio στο 3 (σ.σ. 3 ασίστ, 1 λάθος)!

3. Χεζόνια, Μακ, Παπαγιάννης, Σαντ-Ρος, Ουάιτ (03:09): Μόνο δύο πόντοι σε εκείνο το χρονικό διάστημα και επιμέρους 2-6 για τους Καταλανούς. Ο Κροάτης χρησιμοποιήθηκε στο «τρία» σ' αυτό το σχήμα, σ' ένα χρονικό σημείο όπου οι «πράσινοι» έκαναν δύο φθηνά λάθη.

4. Χεζόνια, Μπέντιλ, Μποχωρίδης, Μακ, Μήτογλου (02:56): Ένα καλό τρίλεπτο για τον Παναθηναϊκό, με τον Χεζόνια να βρίσκεται ξανά στη θέση του σμολ φόργουορντ. Οι «πράσινοι» είχαν επιμέρους 6-5 και δεν υπήρχαν και τα δύο λάθη, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί καλύτερα στην επίθεση.

5. Χεζόνια, Μήτογλου, Παπαγιάννης, Σαντ-Ρος, Ουάιτ (02:43): Παρά το γεγονός ότι ήταν η πεντάδα με το μεγαλύτερο μέγεθος (με μέσο όρο 2.07 μέτρα!) και τον Χεζόνια στο «δύο», οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο -3 (6-9 το επιμέρους σκορ), χωρίς να πάρει κανένα ριμπάουντ, χωρίς να μοιράσει καμία ασίστ, αλλά να υποπέσει σ' ένα λάθος.

6. Χεζόνια, Μπέντιλ, Κασελάκης, Μήτογλου, Σαντ-Ρος (02:00): Στο εν λόγω δίλεπτο με τον Κροάτη και πάλι στο «δύο» υπήρχε αστοχία απο πλευράς Παναθηναϊκού με 22% στο True Shooting Ratio (σ.σ. πόντοι που πέτυχε σε σχέση με τις προσπάθειες που πήρε) ενώ το επιμέρους σκορ ήταν στο 2-2.

7. Χεζόνια, Μπέντιλ, Μποχωρίδης, Παπαγιάννης, Ουάιτ (01:47): Κακό αμυντικά διάστημα για τον Παναθηναϊκό με την Μπαρτσελόνα να έχει το απόλυτο στην επίθεσή της και να πραγματοποιεί επιμέρους 7-4. Οι «μηδέν» ασίστ και τα 2 λάθη των «πρασίνων» αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, με τον Χεζονια να «ανεβαίνει» και πάλι στο «δύο».

8. Χεζόνια, Μποχωρίδης, Μακ, Μήτογλου, Παπαγιάννης (01:20): Στο 4-3 το επιμέρους σκορ για τον Παναθηναϊκό σ' αυτό το χρονικό διάστημα, με τον «Super Mario» να χρησιμοποιείται ως σμολ φόργουορντ και τους «πράσινους» να έχει 100% στο TSR.

9. Χεζόνια, Μποχωρίδης, Μακ, Σαντ-Ρος, Ουάιτ (01:16). Ένα διάστημα όπου ο Χεζόνια «κατέβηκε» για πρώτη φορά στο «τέσσερα» και μαζί με τον Ουάιτ αποτέλεσαν για μικρό χρονικό διάστημα την «πράσινη» frontline. Στο 5-3 το επιμέρους για τον Παναθηναϊκό σ' εκείνο το διάστημα.

10. Χεζόνια, Μπέντιλ, Κασελάκης, Σαντ-Ρος, Ουάιτ (01:00): Για ένα λεπτό στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποίησε ο Όντεντ Κάτας το εν λόγω σχήμα αλλά και πάλι. Παρά το «μέγεθος» της πεντάδας η Μπαρτσελόνα κατάφερε να έχει +1 στο εν λόγω διάστημα (3-4).

11. Χεζόνια, Παπαγιάννης, Μποχωρίδης, Σαντ-Ρος, Ουάιτ (00:52): Το καλύτερο ως προς το παραγωγικό κομμάτι διάστημα του Παναθηναϊκού με τον Κροάτη να παίζει στο «τρία». Οι «πράσινοι» είχαν σε αυτά τα 52 δευτερόλεπτα 7-3 επιμέρους σκορ, στο καλύτερο +/- της ομάδας σε όλο το ματς.

12. Χεζόνια, Μπέντιλ, Μποχωρίδης, Παπαγιάννης, Σαντ-Ρος (00:51): Αυτό ήταν και το διάστημα όπου η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να σκοράρει, με τον Παναθηναϊκό να έχει 2-0 επιμέρους σκορ.

13.Χεζόνια, Μποχωρίδης, Μήτογλου, Σαντ-Ρος, Ουάιτ (00:51): Σε δύο λάθη υπέπεσαν οι «πράσινοι» σε αυτά τα 51 δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να μην πάρουν καν... προσπάθεια για σουτ και την Μπαρτσελόνα να έχει με τη σειρά της 0-2 σκορ.

14. Χεζόνια, Μακ, Μήτογλου, Σαντ-Ρος, Ουάιτ (00:45): Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε το εν λόγω σχήμα όπου οι «πράσινοι» σκόραραν τρεις αναπάντητους πόντους στη μία και μοναδική προσπάθεια που επιχείρησαν.

15. Χεζόνια, Μποχωρίδης, Κασελάκης, Σαντ-Ρος, Παπαγιάννης (00:17): Αυτά ήταν τα τελευταία 17 δευτερόλεπτα του τρίτου δεκαλέπτου, όταν ο Κροάτης σκόραρε το coast to coast με τη λήξη της περιόδου με αποτέλεσμα να βρεθεί ο Παναθηναϊκός στο 2-1.

16. Χεζόνια, Μπέντιλ, Μακ, Παπαγιάννης, Σαντ-Ρος (00:09): Δεν κρίνεται το εν λόγω σχήμα λόγω των μόλις 9 δευτερόλεπτων. Άλλωστε δεν υπήρξε σκορ στο ματς, παρά μόνο ένα λάθος από πλευράς Παναθηναϊκού.