Παναθηναϊκός: Η χειρότερη ομάδα της EuroLeague στα τρίποντα!

Παναθηναϊκός: Η χειρότερη ομάδα της EuroLeague στα τρίποντα!

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Η χειρότερη ομάδα της EuroLeague στα τρίποντα!
Ο Παναθηναϊκός σουτάρει φέτος με πολύ χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα με αποτέλεσμα να αποτελεί την χειρότερη ομάδα της EuroLeague όσον αφορά το ποσοστό ευστοχίας έξω από τα 6.75 μέτρα!

Μπορεί οι «πράσινοι» να διαθέτουν στο ρόστερ τους τον παίκτη ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην EuroLeague (σ.σ. Νέντοβιτς με 54) ωστόσο έφτασαν στο σημείο να έχουν το χειρότερο ποσοστό ευστοχίας από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της EuroLeague.

Απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Παναθηναϊκός μέτρησε μόλις 5/23 τρίποντα (εκ των οποίων 0/10 στο πρώτο ημίχρονο και 5/13 στο δεύτερο) με αποτέλεσμα το 21,7% να αποτελεί το χειρότερο ποσοστό της φετινής σεζόν! Για την ακρίβεια το ισοφάρισε καθώς είχε τον ίδιο αριθμό στα σουτ έξω από τα 6.75 και στην πρεμιέρα της διοργάνωσης κόντρα στην Χίμκι εκτός έδρας. Μόνο που εκεί δεν του στοίχισε...

Μετά και από το παιχνίδι στο «WiZink Center» το «τριφύλλι» έκανε «βουτιά» στην τελευταία θέση της EuroLeague όσον αφορά το χειρότερο ποσοστό της σεζόν στα τρίποντα! Μετά και την 22η αγωνιστική, οι «πράσινοι» μετρούν μόλις 34,7% ευστοχία (σε 21 ωστόσο παιχνίδια μιας και χρωστάνε την αναμέτρηση με τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη) και βρίσκονται στην 18η θέση της σχετικής λίστας, με τον Ερυθρό Αστέρα να αποτελεί την αμέσως επόμενη χειρότερη ομάδα στα τρίποντα με 34,7%!

Μάλιστα στα 8 από τα 21 φετινά ματς στην EuroLeague, ο Παναθηναϊκός δεν έχει ξεπεράσει το 28,5% ενώ όσον αφορά την 10άδα με τα χειρότερα ποσοστά στα σουτ, μετράει 2-10 ρεκόρ! Οι μοναδικές του νίκες όντας άστοχος έξω από τα 6.75 μέτρα ήταν κόντρα στην Χίμκι εκτός έδρας και απέναντι στην Βιλερμπάν (33.3%) στο ΟΑΚΑ. Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια είχε γνωρίσει την ήττα.