Ολυμπιακός: Ισοφάρισε το ρεκόρ του με 9 κοψίματα και πρώτη φορά στη 10ετία σούταρε τόσα λίγα τρίποντα (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός: Ισοφάρισε το ρεκόρ του με 9 κοψίματα και πρώτη φορά στη 10ετία σούταρε τόσα λίγα τρίποντα (vid)
Η Euroleague Greece γράφει για το ιστορικό ρεκόρ με τα 9 κοψίματα που ισοφάρισε με τη Βιλερμπάν και για τα μόλις 11 τρίποντα που σούταραν.

Ο Ολυμπιακός στη νίκη επί της Βιλερμπάν είχε δύο πολύ ακραία στατιστικά. Ακραία για την εποχή και το σύγχρονο μπάσκετ που πλέον έχει συγκεκριμένες πτυχές.

Σίγουρα πάντως ούτε τα εννιά κοψίματα είναι στατιστικό που συναντάμε εύκολα, ούτε οι μόλις 11 προσπάθειες πίσω από τα 6.75. Με εξαίρεση τη Ζαλγκίρις επί ημερών Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που σούταρε λίγες φορές.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΤΑΠΕΣ

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Οι Πειραιώτες ισοφάρισαν το ρεκόρ τους στην ιστορία της Euroleague. Μέχρι και λίγες πριν το ρεκόρ τους ήταν τα 9 κοψίματα κάτι που είχαν καταφέρει μόλις μια φορά και πλέον έγιναν δύο.

Ο Ολυμπιακός το είχε καταφέρει σε νίκη με 57-62 επί του Ερυθρού Αστέρα τη σεζόν 2014-15. Σύμπτωσή; Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Γιάννη Σφαιρόπουλου ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα!

Το ρεκόρ στη διοργάνωση είναι 12 και το έχει καταφέρει εις διπλούν η Ζαλγκίρις. Την πρώτη φορά τη σεζόν 2000-01 κόντρα στην Εστουδιάντες και την δεύτερη φορά τη σεζόν 2008-09 με αντίπαλο την Πρόκομ.

ΤΑ ΛΙΓΑ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΑ» ΤΡΙΠΟΝΤΑ

Ο Ολυμπιακός εκτέλεσε μόλις 11 προσπάθειες τριών πόντων κόντρα στη Βιλερμπάν. Οι λόγοι αναλύθηκαν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ρεκόρ της ομάδας στην Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σουτάρει μόλις εφτά τρίποντα τη σεζόν 2007-08 σε ματς κόντρα στην Μπανταλόνα. Για την ιστορία είχαν μόλις 1/7.

Σε τέσσερα ματς έχουν πάρει 9 προσπάθειες και σε άλλες τέσσερις από 10 προσπάθειες.

Πάντως την τελευταία δεκαετία ο Ολυμπιακός ποτέ μα ποτέ δεν είχε εκτελέσει 11 σουτ πίσω από τα 6.75. Πάντα σούταρε περισσότερα.

Το ρεκόρ στη δεκαετία όπως αναφέραμε και πιο πάνω ανήκει στη Ζαλγκίρις η οποία επί εποχής Γιασικεβίτσιους σούταρε σπάνια πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων. Τα τελευταία δέκα χρόνια σε δύο αγώνες είχε μόλις 6 προσπάθειες.

Η μία ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2015-16 και η δεύτερη τη σεζόν 2018-19 με αντίπαλο τη Φενέρμπαχτσε,