Σέρχιο Ροντρίγκεθ: «Η πιο ισορροπημένη EuroLeague όλων των εποχών»

Gazzetta team
Σέρχιο Ροντρίγκεθ: «Η πιο ισορροπημένη EuroLeague όλων των εποχών»
Ενόψει του αγώνα Ρεάλ-Αρμάνι, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ μίλησε σε ισπανικό μέσο και στάθηκε στο πόσο διαφορετική παρουσιάζεται η EuroLeague λόγω της πανδημίας.

Ο Ισπανός πόιντ γκαρντ της Αρμάνι Μιλάνο θα τεθεί αντιμέτωπος της πάλαι ποτέ ομάδας του στη Μαδρίτη και μεταξύ άλλων υποστήριξε μιλώντας στην «Εl Pais».

«Είμαστε πολύ καλύτεροι από ό, τι περιμέναμε στην αρχή της σεζόν. Βλέποντας πώς ξεκίνησαν όλα, κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαμε να παίζουμε τόσο συχνά στην Ευρώπη, με τόσα πολλά ταξίδια. Όμως τελειοποιήσαμε τα μέτρα προστασίας από τον ιό και μάθαμε να ελέγχουμε τα πάντα. Ήταν πολύ σημαντικό να έχουμε τόσα πολλά τεστ ώστε να σταματήσουμε τα κρούσματα και να αντιμετωπίσουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά» ανέφερε ο «Τσάτσο» και συνέχισε:

«Τις περισσότερες εβδομάδες προκύπτει ένα πρόβλημα, λόγω θετικών κρουσμάτων είτε από τους ίδιους, είτε από την αντίπαλη ομάδα. Και όταν συμβεί αυτό, σημαίνει διπλασιασμός των δοκιμών για την εβδομάδα. Είχαμε Rapid Tests, πριν από τους αγώνες, ενώ υπήρξαν εβδομάδες όπου έπρεπε να περάσουμε δοκιμές κάθε μέρα» ενώ στάθηκε και στην απουσία του κόσμου ή στην παρουσία μερικών φιλάθλων σε κάποια γήπεδα: «Με το κοινό είναι πιο δύσκολο να διαχειριστεί μια ομάδα την πίεση της εξέδρας σε κάποιες καθοριστικές στιγμές του ματς ως φιλοξενούμενος. Πλέον έχουμε αυτό το πλεονέκτημα στο εξωτερικό, αλλά το χάνουμε στην δική μας έδρα. Γι 'αυτό όλα είναι ισορροπημένα και, περισσότερο από ποτέ, ο καθένας μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ότι α' γύρος της EuroLeague έκλεισε με το 46,6% των εκτός έδρας νικητών (σ.σ. 70 εκτός έδρας νίκες σε 150 παιχνίδια), ενώ τα προηγούμενα χρόνια το ποσοστό δεν υπερέβη ποτέ το 37%.: «Η ομάδα που προσαρμόζεται καλύτερα σε όλα αυτά θα είναι και εκείνη που θα φτάσει μέχρι το τέλος έχοντας την λιγότερη δυνατή φθορά» κατέληξε ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ.