Η Χίμκι «φλερτάρει» με τα αρνητικά ρεκόρ της νέας Euroleague

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η Χίμκι «φλερτάρει» με τα αρνητικά ρεκόρ της νέας Euroleague
Σε εφιάλτη δίχως τέλος εξελίσσεται η φετινή χρονιά για την Χίμκι καθώς ήδη ισοφάρισε το ρεκόρ της χειρότερης επίδοσης (έπειτα από 17 αγώνες) στην Euroleague με το τωρινό format και «φλερτάρει» με την είσοδό της σε μια αρνητική λίστα.

Από την ισχυρή επένδυση του καλοκαιριού και την προσδοκία για δυναμική επιστροφή στις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, στον εφιαλτικό χειμώνα και την εντυπωσιακά απογοητευτική επίδοση των μόλις δύο νικών σε 17 αγώνες. Αυτή η ανατροπή συναισθημάτων εξελίχθηκε στη Χίμκι από την έναρξη της φετινής Euroleague. Από τη σεζόν (2016-17) αλλαγής του format της διοργάνωσης, είναι μόλις η δεύτερη ομάδα που στις πρώτες 17 αγωνιστικές έχει περιοριστεί σε δύο νίκες. Την ίδια «κρυάδα» είχε αισθανθεί και η Νταρουσάφακα την αγωνιστική περίοδο 2018-19 αν και η τουρκική ομάδα είχε φτάσει έως το 2-17. Το δικό της αρνητικό ρεκόρ είχε διακοπεί σε αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Η Χίμκι βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας έπειτα από 17 αγώνες, εκεί βρέθηκε για δύο σεζόν (2016-18) η Αρμάνι Μιλάνο με ρεκόρ 4-13, ωστόσο η ομάδα του Ρίμας Κουρτινάιτις μάλλον θα πρέπει να κριθεί με επιείκεια καθώς έδωσε αγώνες υπό τις χειρότερες των συνθηκών. Γιατί αγωνίστηκε με μόλις οκτώ παίκτες στα παιχνίδια με Ζαλγκίρις Κάουνας και Ρεάλ, είχε σοβαρές απουσίες κόντρα σε Παναθηναϊκό, Μπασκόνια και συνέπεια της έντονης διασποράς του COVID 19 αλλά και των προβλημάτων τραυματισμού ήταν να την πάρει η κάτω βόλτα και να αρχίσει τη σεζόν με πέντε διαδοχικές ήττες. Βέβαια, ακόμη κι όταν περιόρισε στο ελάχιστο τα αγωνιστικά προβλήματά της, το επίπεδο αποτελεσματικότητάς της παρέμεινε απογοητευτικό.

Η ρωσική ομάδα μετρά οκτώ συνεχόμενες ήττες κι έχει μπροστά της εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα καθώς στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές θα αντιμετωπίσει τους Ζαλγκίρις, Εφές, Παναθηναϊκό μακριά από τη Μόσχα και θα φιλοξενήσει την Μπαρτσελόνα. Κι αν δεν καταφέρει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί, θα αντικαταστήσει την Νταρουσάφακα στη λίστα του χειρότερου ρεκόρ, θα μπει όμως και σε μία ακόμη (κάθε άλλο παρά) τιμητική λίστα.

ΤΑ ΔΙΨΗΦΙΑ ΣΕΡΙ ΗΤΤΩΝ

Η Νταρουσάφακα δεν έχει απλά το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία της Euroleague του νέου format – καθώς την αγωνιστική περίοδο 2017-18 ολοκλήρωσε τη σεζόν με ρεκόρ 5-25 – αλλά και το μεγαλύτερο σερί ηττών. Την ίδια σεζόν η τουρκική ομάδα έφτασε να μετρήσει 12 σερί ήττες. Μεσολάβησε διάστημα σχεδόν δυόμισι μηνών για να κερδίσει παιχνίδι κι αυτό ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη στις 27 Δεκεμβρίου 2017. Δώδεκα σερί ήττες γνώρισε και η Ούνικς Καζάν την αγωνιστική περίοδο 2016-17 επί ημερών Εβγένι Πασούτιν. Η ρωσική ομάδα κέρδισε παιχνίδι έπειτα από περίπου τρεις μήνες (12/1/2017 – 7/4/2017). Ακόμη τέσσερις ομάδες είχαν διψήφιο αριθμό διαδοχικών ηττών. Η Αρμάνι Μιλάνο τη σεζόν 2016-17 αλλά και η Μπουντούτσνοστ την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Η ομάδα του Μαυροβουνίου κέρδισε για τελευταία φορά στις 25/1/2019 την Γκραν Κανάρια και μέχρι το τέλος εκείνης της χρονιάς μέτρησε μόνο ήττες. Στην ίδια λίστα βρίσκονται και δύο ισπανικές ομάδες. Η Βαλένθια της περιόδου 2017-18 αλλά και η Γκραν Κανάρια την αμέσως επόμενη. Και οι δύο μέτρησαν δέκα σερί ήττες.