ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Έχουμε πρωταθλήτρια από τον πρώτο γύρο;

ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Έχουμε πρωταθλήτρια από τον πρώτο γύρο;

Αντωνία Σπανού
ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Έχουμε πρωταθλήτρια από τον πρώτο γύρο;
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι η κορυφαία ομάδα στην Euroleague αυτή την στιγμή τουλάχιστον, αλλά προκαλεί τρόμο και για την συνέχεια.

Πριν ξεκινήσει η σεζόν στην Euroleague υπάρχουν κάποιες ομάδες που είναι φαβορί, τουλάχιστον στα χαρτιά. Οι Ισπανικές, η ΤΣΣΚΑ, η Εφές, ήταν η Φενέρμπαχτσε, ομάδες με χρήματα και ξεκάθαρο στόχο την κορυφή. Όσο η σεζόν εξελίσσεται τα πράγματα αλλάζουν, με ομάδες να βγαίνουν μπροστά, με εκπλήξεις και με απρόοπτα που διαφοροποιούν τα δεδομένα.

Φέτος στην Euroleague υπάρχει μια ομάδα που έχει αρχίσει και κάνει τις υπόλοιπες να νιώθουν άβολα. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πάρα πολύ δυνατή. Οι Ρώσοι το καλοκαίρι ενισχύθηκαν με σκοπό να πάρουν την κούπα και από την θεωρία φρόντισαν να περάσουν στην πράξη.

Ο κορονοϊός δυσκόλεψε την ζωή της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη στην αρχή, οι νεοφερμένοι χρειάστηκαν χρόνο, αλλά πλέον τα λόγια είναι λίγο περιττά. Μπορεί η σεζόν να ξεκίνησε με ήττα, αλλά η συνέχεια δεν έμοιαζε με καμία. Δύο νίκες, δύο ήττες και η ΤΣΣΚΑ κάνει... κλικ. Άλμπα και Ερυθρός Αστέρας πήραν από μια νίκη από του πουθενά και ξύπνησαν το θηρίο. Από τις 29 Οκτωβρίου και μετά η ρωσική ομάδα πάει με σπασμένα φρένα.

Έχει 12 συνεχόμενες νίκες, παίρνοντας παραμάζωμα όποια ομάδα βρήκε απέναντι της, ενώ το κάνει με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Τζέιμς δείχνει πόσο μεγάλος παίκτης είναι, ο Μιλουτίνοφ βρίσκει τα πατήματα του και βγάζει την ποιότητα του στο παρκέ, ο Σενγκέλια πήρε και εκείνος τον χρόνο του, ενώ και ο Κλάιμπερν δείχνει γιατί είναι τόσο χρήσιμος. Ο Έλληνας τεχνικός έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που πάει με σπασμένα τα φρένα, καλό μπάσκετ και σπουδαία αποτελέσματα.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ;

H Euroleague έχει ενδιαφέρον, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές ανατροπές με ομάδες και αποτελέσματα. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας φέτος έχει γυρίσει κεφάλια και προκαλεί μια ανησυχία σίγουρα στους υπόλοιπους. Η Μπαρτσελόνα δεν δείχνει σταθερότητα, η Ρεάλ Μαδρίτης ψάχνεται μετά την αποδυνάμωση, με την φυγή Καμπάτσο, η Εφές έχει θέματα, η Φενέρμπαχτσε δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του σύγχρονου παρελθόντος και ομάδες με πιο ελαφριά φανέλα φαίνονται για την ώρα να ακολουθούν.

Με αυτά τα δεδομένα, αυτή την στιγμή, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το απόλυτο φαβορί για την κούπα και μόλις τελείωσε ο πρώτος γύρος. Όλες οι ομάδες βλέπουν τους Ρώσους να είναι σε ένα επίπεδο μόνοι τους, πρώτοι στην επίθεση και με ευκολία να περνούν από κάθε έδρα, παίρνοντας τα αποτελέσματα που θέλει.

Καλώς ή κακώς μετά τον πρώτο γύρο έχουμε απόλυτο φαβορί και για να αλλάξει αυτό, μάλλον θα πρέπει να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι. Καμία ομάδα δεν έχει δείξει την απαιτούμενη σταθερότητα και η «Αρκούδα» έχει πάρει τον τίτλο του φαβορί στην Μόσχα και θέλει απλά να τον διατηρήσει.

Σίγουρα σε κανέναν δεν αρέσει να υπάρχει μια υπερομάδα ανάμεσα στους αντιπάλους από τόσο νωρίς, αλλά είναι στο χέρι όλων, να αλλάξουν τα δεδομένα, να βγάλουν την ΤΣΣΚΑ από τον δρόμο που έχει πάρει και τελικά να την κοντράρουν μέχρι τον τίτλο.

Γίνεται;