Ολυμπιακός: Η μοναδική αήττητη ομάδα στις φετινές «διαβολοβδομάδες»

Ολυμπιακός: Η μοναδική αήττητη ομάδα στις φετινές «διαβολοβδομάδες»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός: Η μοναδική αήττητη ομάδα στις φετινές «διαβολοβδομάδες»
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια που έδωσαν σε εβδομάδες διπλών υποχρεώσεων.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στις δύο εβδομάδες που κλήθηκε να παίξει φέτος δύο παιχνίδια, πανηγύρισε σε όλα κι έκανε το 4/4.

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα φέτος που μετρά μόνο νίκες στις εβδομάδες διπλών υποχρεώσεων ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως επίσης από την σεζόν που άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής της Euroleague ποτέ δεν έχει ηττηθεί και στα δύο παιχνίδια της ίδιας εβδομάδας!

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν την Αρμάνι Μιλάνο με 86-75, την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 85-82, την Μπαρτσελόνα εκτός έδρας με 88-96 και τον Ερυθρό Αστέρα εκτός έδρας με 79-81.

Σε αυτές τις τέσσερις αναμετρήσεις η ομάδα έπαιξε το καλύτερο της φετινό μπάσκετ παρουσιάζοντας στο παρκέ έναν τρόπο παιχνιδιού πολύ κοντινό στην φιλοσοφία του Γιώργου Μπαρτζώκα και όσα αυτή πρεσβεύει.

ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ

Στα τέσσερα αυτά παιχνίδια των δύο «διαβολοβδομάδων» οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα σούταραν συνολικά 44/100 τρίποντα. Αυτό το ποσοστό της τάξης του 44% είναι καταπληκτικό και φυσικά ο βασικός παράγοντας για να φτάσουν σε αυτές τις ισάριθμες νίκες.

Με την Αρμάνι είχαν 10/25, με την Μακάμπι 12/29 (ο Χάρισον με τρίποντο χάρισε τη νίκη), με την Μπαρτσελόνα σούταραν με 10/23 και στο Βελιγράδι τελείωσαν με 12/23 σουτ πίσω από τα 6.75.

Ο ΣΛΟΥΚΑΣ ΕΧΕΙ 12.5 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ 8 ΑΣΙΣΤ

Έλληνας γκαρντ έκανε δύο εκπληκτικά παιχνίδια την περασμένη εβδομάδα κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Ερυθρό Αστέρα, κάτι το οποίο είχε επαναλάβει σε μεγάλο βαθμό και στην πρώτη φετινή «διαβολοβδομάδα» της σεζόν.

Ο Κώστας Σλούκας στα τέσσερα παιχνίδια των δύο «διπλών» εβδομάδων προσφέρει κατά μέσο όρο 12.5 πόντους, 8 ασίστ και μόλις 2 λάθη!

Συγκεκριμένα ο Σλούκας κόντρα στην Αρμάνι είχε 17 πόντους, 11 ασίστ κι ένα λάθος. Δύο μέρες αργότερα με αντίπαλο την Μακάμπι βοήθησε με 6 πόντους, 4 ασίστ και 3 λάθη (το χειρότερο από τα τέσσερα αυτά ματς). Στην δεύτερη «διαβολοβδομάδα» και στον εκτός έδρας αγώνα με την Μπαρτσελόνα τελείωσε με 15 πόντους, 10 ασίστ και μηδέν λάθη ενώ στο Βελιγράδι είχε 12 πόντους, 7 ασίστ και 4 λάθη.