Αρμάνι Μιλάνο: Η EuroLeague ενημέρωσε για λάθος τεστ Covid-19 στους Ιταλούς

Αρμάνι Μιλάνο: Η EuroLeague ενημέρωσε για λάθος τεστ Covid-19 στους Ιταλούς

Gazzetta team
Αρμάνι Μιλάνο: Η EuroLeague ενημέρωσε για λάθος τεστ Covid-19 στους Ιταλούς
Με σχετική ανακοίνωση της EuroLeague έγινε γνωστό ότι τα τεστ της Αρμάνι ήταν λανθασμένα και ότι ορθώς επέστρεψε η ομάδα στο ματς για το ιταλικό πρωτάθλημα.

Ο Εργκίν Αταμάν ήταν εκείνος που εξαπέλυσε εμμέσως πλην σαφώς επίθεση στην Αρμάνι Μιλάνο για το γεγονός ότι δεν αγωνίστηκε στο ματς της EuroLeague την Παρασκευή, αλλά ότι βρέθηκε κανονικά στο παρκέ για το ματς του ιταλικού πρωταθλήματος.

Η EuroLeague με σχετική ανακοίνωση υπογράμμισε ότι τα τεστ στα οποία είχε υποβληθεί η ιταλική ομάδα, εξηγώντας χαρακτηριστικά:

«Μετά την ανακοίνωση της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου, ότι αρκετά μέλη της Αρμάνι Μιλάνο είχαν βρεθεί θετικά σε COVID-19, οι αρχές δημόσιας υγείας του Μιλάνου ανάγκασαν την ομάδα να αναστείλει τη δραστηριότητά της και να παραμείνει σε απομόνωση. Λόγω του μεγάλου αριθμού θετικών δειγμάτων σε συνδυασμό με την έλλειψη συμπτωμάτων, ο γιατρός της ομάδας του Μιλάνου και ο γιατρός της EuroLeague θεώρησαν τα θετικά τεστ ως αμφίβολα.

Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της EuroLeague για την υγεία και την ασφάλεια του μπάσκετ, τα οποία αναφέρουν ότι 'σε περίπτωση που ένας σύλλογος λάβει ένα λανθασμένο ή αμφίβολο θετικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR, το άτομο θα επανεξεταστεί δύο φορές για δύο συνεχόμενες ημέρες. Εάν το δεύτερο και το τρίτο δείγμα PCR είναι αρνητικά, το άτομο θα θεωρηθεί αρνητικό'.

Ολόκληρη η ομάδα επανεξετάστηκε αμέσως, με περιορισμένο αριθμό θετικών αποτελεσμάτων. Το τρίτο τεστ PCR, το οποίο χορηγήθηκε τόσο για τα άτομα που είχαν σε πρώτη φάση θετικό δείγμα όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, λόγω των απαιτήσεων των αρχών δημόσιας υγείας του Μιλάνου. Μετά από αυτό το τελευταίο τεστ, οι αρχές δημόσιας υγείας του Μιλάνου έδωσαν άδεια στην ομάδα για να ξαναρχίσει τη δραστηριότητά της, με όλα τα άτομα να θεωρούνται αρνητικά από σήμερα και να είναι διαθέσιμα για τα επερχόμενα παιχνίδια της EuroLeague.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.