Ολυμπιακός - Άλμπα 75-71: Η παρέμβαση του Μπαφέ έδωσε το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» (vid)

Ολυμπιακός - Άλμπα 75-71: Η παρέμβαση του Μπαφέ έδωσε το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» (vid)
O team manager του Ολυμπιακού αντιλήφθηκε την «πονηριά» της Άλμπα Βερολίνου, οι διαιτητές έδωσαν κατοχή στους γηπεδούχους και ο Ζαν Σαρλ έκανε το 45-44.

Η δουλειά του team manager σε μία ομάδα Euroleague είναι περίπλοκη και σημαντική.

Στον Ολυμπιακό το συγκεκριμένο πόστο το κατέχει ο Χρήστος Μπαφές ο οποίος με μία παρέμβασή του άλλαξε τα δρώμενα στο ματς με την Άλμπα.

Οι Πειραιώτες μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο είχαν καταφέρει να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης έχοντας μειώσει στο 28' σε 43-44.

Σε εκείνο το σημείο ο Μαόντο Λο κέρδισε φάουλ και δικαίωμα για βολές, αλλά ο Νιλς Γκίφεϊ πήγε στην γραμμή και εκτέλεσε την πρώτη.

Ο Μπαφές το αντιλήφθηκε και αμέσως πήγε στην γραμματεία να διαμαρτυρηθεί, οι διαιτητές εξέτασαν τη φάση και δικαίωσαν τους Πειραιώτες. Ακύρωσαν τις βολές όπως ορίζει ο κανονισμός και έδωσαν κατοχή στον αντίπαλο.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Λιβιό Ζαν Σαρλ και προηγήθηκε για πρώτη φορά.

ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΠΙΤΗΔΕΣ Ο ΜΠΑΦΕΣ

Ο συγκεκριμένος κανονισμός έχει μία ιδιαιτερότητα την οποία προφανώς και γνώριζε ο team manager του Ολυμπιακού.

Ο Μπαφές είχε αντιληφθεί τι προσπάθησε να κάνει η Άλμπα.

Αν ενημέρωνε πριν την εκτέλεση τη πρώτης βολής τότε δεν θα άλλαζε η κατοχή κι οι διαιτητές θα έδιναν εντολή να πάει ο σωστός παίκτης στην γραμμή.

Ο Μπαφές άφησε τον Γκίφεϊ να εκτελέσει την πρώτη βολή και ακολούθως διαμαρτυρήθηκε αφού σε αυτή την περίπτωση ισχύει όσα ακολούθησαν.

Πολύ σημαντικό να βρίσκονται όλοι στον πάγκο σε εγρήγορση, ο καθένας φυσικά στον τομέα που του αναλογεί.