Ο Πάνγκος έγινε ξανά top class γκαρντ (vid)

Ο Πάνγκος έγινε ξανά top class γκαρντ (vid)

Ο Πάνγκος έγινε ξανά top class γκαρντ (vid)
Η Euroleague Greece γράφει για την αγωνιστική άνοδο του Καναδού γκαρντ της Ζενίτ και το κίνητρο που απέκτησε.

Σεζόν 2016-17: 8.7 πόντους, 3.2 ασίστ (πρώτη σεζόν στην Euroleague)

Σεζόν 2017-18: 12.7 πόντους, 5.9 ασίστ (ηγέτης της Ζαλγκίρις και έπαιξε στο Final 4)

Σεζόν 2018-19: 7 πόντοι, 3.2 ασίστ (Μπαρτσελόνα)

Σεζόν 2019-20: Δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού και εν συνεχεία λόγω απόφασης του Πέσιτς

Ο Κέβιν Πάνγκος στην διετία που πέρασε στο Κάουνας υπό την καθοδήγηση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκανε την παρουσία του όχι απλά αισθητή, αλλά φρόντισε να μπει στην κατηγορία των top class γκαρντ.

Η μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα εξηγεί το παραπάνω σχόλιο αφού στο πρόσωπο του Καναδού οι Καταλανοί είδαν τον παίκτη που θα τους οδηγούσε ψηλά.

Δεν συνέβη. Η σεζόν ήταν κακή για την ομάδα, για τον ίδιο τον Πάνγκος και ξαφνικά άρχισε η αμφισβήτηση.

Ακολούθησε ένας τραυματισμός που τον άφησε για αρκετούς μήνες εκτός δράσης και όταν επανήλθε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς τον είχε ξεγραμμένο και δεν τον υπολόγιζε.

ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕ Ο ΠΑΣΚΟΥΑΛ

Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα η Ζενίτ δεν είχε πολλά λεφτά να ξοδέψει το περασμένο καλοκαίρι κι έτσι ο Τσάβι Πασκουάλ που ήθελε δύο top class γκαρντ έπρεπε να κινηθεί διαφορετικά.

Κι έτσι πόνταρε στο κίνητρο και πήρε στην Αγία Πετρούπολη τον Κέβιν Πάνγκος.

Το παιχνίδι της Ζενίτ εξαρτάται αποκλειστικά από τον πρώην γκαρντ της Ζαλγκίρις και της Μπαρτσελόνα αφού είναι αυτός που αποφασίζει στην επίθεση. Ο Πάνγκος είναι ο παίκτης που ορίζει τον ρυθμό, αυτός είναι που επιλέγει πότε θα τρέξει η ομάδα και πότε όχι.

Ουσιαστικά ο Καναδός γκαρντ είναι ο προπονητής της Ζενίτ στο παρκέ.

Η ικανότητά του στο pick ‘n’ roll είναι γνωστή και θεωρείται από τους κορυφαίους του είδους γιατί αφενός καταφέρνει να εκτελεί μέσα από την συγκεκριμένη διαδικασία και αφετέρου για αυτήν του δημιουργού.

Πρόκειται μακράν για τον πιο σημαντικό παίκτης της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης κι ο Ολυμπιακός απόψε αν θέλει να διεκδικήσει τη νίκη οφείλει να περιορίσει την δράση του Κέβιν Πάνγκος στο παρκέ.